Seuraa meitä somessa:

Milja Raitis LP-Vampulan yleispelaajistoon

06.07.2021

Milja Raitis ja LP-Vampula Huittinen ovat solmineet pelaajasopimuksen LP-Vampulan Mestaruusliigajoukkueeseen. Tarvasjoella syntynyt 21-vuotias yleispelaaja on aiemmin edustanut Liedon Parmaa ja Tuto lentistä sekä HEL-Volleytä. Välillä hän oli Japanissa Kanazava high schoolin joukkueessa.

– Milja oli LP-Vampulan harjoitusringissä jo viime kesänä, mutta silloin tie vei pääkaupunkiseudulle Helsinki Volleyn riveihin, missä hän oli riemukkaasti voittamassa ykkössarjaa, kertoo LP-Vampula Huittisen manageri Timo Talvitie.

– Milja panostaa täysillä niihin asioihin, joista tykkää ja haluaa kehittyä niissä mahdollisimman hyväksi. Hän on lentopalloilijana erittäin monipuolinen ja pelannut yleispelaajan roolin lisäksi myös hakkurina ja passarina. Sen vähän minkä hän pituudessa antaa muille tasoitusta, ottaa hän sen ponnistusvoimassa takaisin. Olen vakuuttunut, että hän on valmis ottamaan tämän haasteen vastaan ja tekemään kaikkensa siinä maksimaalisesti onnistuakseen, sanoo Timo Talvitie.

Mestaruusliigajoukkueen yleispelaajaosastolle on vielä tulossa täydennystä ennen kauden alkua.

Milja Raitis urheili lapsena jo monipuolisesti. Hän harrasti yleisurheilua, hiihtoa, koripalloa, lentopalloa sekä oli partiossa, mutta 11 vuotta sitten hänen oli valittava lajinsa.

– Olin silloin ikäisekseni pitkä, joten tein valinnan koripallon ja lentopallon välillä. Kun isäkin on pelannut lentopalloa, valitsin saman lajin, kertoo Milja Raitis.

Milja Raitis aloitti lentopalloilun 11 vuotta sitten D-tyttöjen joukkueessa oman isän valmennuksessa. Lentopalloa hän pitää koukuttavana lajina.

– Jokainen pelattu pallo on erilainen. Koskaan ei tiedä, miten sen pelaaminen päättyy. Lentopallo on joustava laji, jota jokainen pystyy pelaamaan omalla tyylillään ja tuomaan esiin ne omat vahvuutensa. Osa-alueita tässä lajissa riittää. Tässä lajissa ei ole olemassa vain yhtä tapaa lyödä palloa kenttään.

Milja Raitis oli mukana LP-Vampulan treeneissä jo vuosi sitten.

– Tulen tänne mielelläni, sillä Huittisiin on lyhyt matka kotoani ja täällä on hyvä fiilis ja meininki.

Hän näkee lentopallon haastavimpana osa-alueena sen, että jokainen pelaaja pysyy rauhallisena ja avoimena, tuli vastaan sitten mitä hyvänsä, huono lyönti torjuntaan tai kentän ohi.

– Pitää pysyä rauhallisena ja kekseliäänä.

LP-Vampulan tulevaan kauteen hän on luottavainen.

– Kun kaikki pelaajat ovat sataprosenttisesti mukana, lopputulos ei voi olla huono. Uskon, että saamme jokaisesta pelaajasta parhaan potentiaalin irti.

Milja Raitis aikoo opiskella lentopallon ohessa ja hakupaperit ovat vetämässä useampaan suuntaan. Hänellä on lentopallon lisäksi aikaa myös harrastuksille.

– Piirtäminen on minulle vapautumiskeino. Ja lenkillä olisin vaikka ihan jatkuvasti. Japanin vaihto-oppilasvuoden aikana kiinnostuin japanin kielestä ja sitä opiskelen edelleen, sanoo Milja Raitis.

  Takaisin