Seuraa meitä somessa:

Naisilla edessä kovatasoiset finaalit

04.04.2016

Huhtikuun ensimmäinen maanantai sai naisten Mestaruusliigan finaaliparit kokoontumaan lehdistötilaisuuteen. Finaalit alkavat 6.huhtikuuta, mutta jännityksestä ei ainakan vielä ollut tietoakaan.

Salolaista LP Viestiä olivat edustamassa libero Roosa Koskelo ja päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, kun vastaavasti hämeenlinnalaista HPK:ta edustivat libero Saana Koljonen ja päävalmentaja Luca Chiappini.

Liberoiden videohaastattelut näet näistä linkeistä:
Saana Koljonen, HPK
Roosa Koskelo, LP Viesti

Molemmille joukkueelle kausi on ollut haastava, mutta otteet ovat olleet siitä huolimatta väkivahvoja.

Saana Koljonen:

- Joukkue on vaihtunut ja muuttunut kauden alkuun verrattuna huomattavasti, kun ulkolaispelaajien lisäksi vielä kakkosvalmentajakin vaihtui. Alkuvuodesta lähtien olemme hitsautuneet yhteen. Olemme kasvaneet joukkueena ja joukkuehenki on vahvistunut. Olemme kehittyneet todella paljon.

Luca Chiappini:

- Vaihtuvuus ja loukkaantumiset toivat omat haasteensa, lisäksi kausi on ollut pitkä. Siitä huolimatta meillä on vahva joukkue, joka on löytänyt hyvän balanssin. Joukkueesta löytyy paljon positiivista energiaa.

Roosa Koskelo:

- Aikaisempiin vuosiin verrattuna muutoksia on ollut enemmän. Joukkue on kuitenkin yhtenäistynyt. Puhalletaan yhteen hiileen. Kommunikaatio on pelannut. Minun rooli ei muutu, vaikka vastaanottojat ympärillä vaihtuvat.

Tomi Lemminkäinen:

- Päävalmentaja ja passari vaihtuivat. Valmentajan vaihdossa en näe suurempia ongelmia, koska kaverina on niin hyvä apuvalmentaja Vesa Kujanpää. Passarin vaihto oli suurempi haaste. Jenni Hiltunen on kuitenkin sopeutunut hyvin joukkueeseen. Olen todella tyytyväinen hänen tekemisiinsä.

Hämeenlinnalaisten väriläiskiksi ja johtaviksi pelaajiksi voisi kutsua muun muassa yhdysvaltalaisia yleispelaajia Lindsay Stalzer ja Keao Burdinea.

Saana Koljonen:

- Aivan loistavia tyyppejä, joiden kanssa on ilo pelata. Heistä huomaa, että ovat pelanneet kovissa liigoissa. He tuovat piristystä kentälle ja sen ulkopuolelle. Amerikkalaisuus ei enää näy niin vahvasti, koska molemmat ovat pelanneet monessa eri maassa. Yksi positiivisimmasta asioista on kommunikaation tuominen meidän joukkueeseen.

LP Viestin yhdeksi avainpelaajaksi muodostuu serbialainen keskitorjuja Dubravka Rakic.

Roosa Koskelo:

- Mahtava tyyppi. Hän on aina yhtä aurinkoinen ja hyvällä huumorilla varustettu. Jos kentällä tai harjoituksissa alkaa menemään liian vakavaksi, niin hän saa kaikki nauramaan ja rentoutumaan.

Molemmat joukkueet pääsivät puolivälieristä ja välieristä puhtaasti jatkoon. LP Viesti kohtasi ensin LP Vampulan, kun välierissä vastaan asettui OrPo. HPK vastaavasti taisteli Liigaplokia ja LP Kangasalaa vastaan.

Saana Koljonen:

- Puolivälierissä pelattiin hyvin, vaikka toisessa kohtaamisessa saatiin jo tehdä lujasti töitä. Viimeisessä pelissä tuli kuitenkin jo suhteellisen helposti voitto. Välierissä ratkaisevassa roolissa oli toinen kohtaaminen, jossa oli jäätävää taistelua, jonka käänsimme eduksemme.

Luca Chiappini:

- Takana on hyviä ja koviakin pelejä. Keskityimme pelaamaan 100 prosenttisesti lentopalloa.

Roosa Koskelo:

- Puolivälierät aloitettiin vahvasti kotona. Hyviä vääntöjä, mutta hoidettiin homma kotia. OrPoa vastaan pelit olivat tiukempia, koska he pistivät hyvin kampoihin.

Tomi Lemminkäinen:

- Puolivälierät ja välierät olivat meiltä hyviä. Vastassa oli kuitenkin joukkueita, joille oltiin hävitty runkosarjassa. Tiukkoja ja tasaisia pelejä, joka on positiivinen asia finaalia ajatellen.

Finaalit alkavat Salohallissa, kun mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Koljonen ja Koskelo valittiin myös maajoukkueeseen, joista molemmat iloitsivat. He nauroivatkin, että ovat ennenkin jakaneet hotellihuoneen.

Saana Koljonen:

- Tässä on ollut kivasti viikko aikaa palautua ja saada kroppa kuntoon. Finaalissa taso tulee pysymään korkealla, koska pelataan Suomen kovinta ja parasta naisten lentopalloa. Viesti on vaarallinen ja kova vastustaja, joten kovaa pitää taistella. Roosa on mielettömän hyvä libero. Täytyypä kysyä OrPon pelaajilta, että kuinka ärsyttävä hän oli välierissä. Heidän vahvuuksia ovat syöttö ja torjuntapuolustus. Heikkouksia on vaikea löytää. Ei muuta kuin pelaamaan.

Luca Chiappini:

- Joukkueestamme huomaa, että halutaan menestyä. Nälkää riittää. Viesti on vahva joukkue, joten saamme aikaiseksi varmasti hyvää tappelua. Heillä on myös hyvä halli. Me keskitymme tuleviin peleihin ja pelaamme parasta mahdollista lentopalloa.

Roosa Koskelo:

- Hämeenlinnalaisilla on kovat jenkkilaiturit. Lisäksi hakkuri Piia Korhonen on pelannut hyvän kauden. Hieno asia, että kohtaan finaalissa Saanan. Olemme hyviä kavereita, mutta se ei haittaa pelissä. Saanalle teki hyvää olla viime kausi Saksassa.

Tomi Lemminkäinen:

- Joukkueemme yksi erityispiirteistä on laaja pelaajamateriaali, jolloin kilpailu pelipaikoista on kovaa. Positiivista ja haastavaa on ollut se, että usein olemme joutuneet vaihtamaan aloituskokoonpanoa. HPK on vaikea vastus, koska heitä ei ole helppo voittaa kotona. Meillä on samanlaiset hallit, joten ehkä se hieman auttaa asiaa. Tärkeintä on säilyttää mestaruustitteli, koska ei ole syytä luovuttaa sitä hämeenlinnalaisille.

Naisilla on ollut kova pelitahti, kun parhaimmillaan pelejä on voinut olla jopa neljä viikossa.

Roosa Koskelo:

- Ehkä hieman väljemmällä aikataululla olisi ja voisi pelata, mutta me pelataan niin kuin määrätään.

Saana Koljonen:

- Olen samoilla linjoilla Roosan kanssa, koska varsinkin finaalipelejä on tiheään tahtiin, jolloin loukkaantumisriski kasvaa.

Salossa on tällä hetkellä urheiluhurmos päällä, kun samaisessa hallissa koripallojoukkue Vilpas pelaa puolivälieriä. Kouvojen ja Salon Vilppaan välinen Korisliigan puolivälieräsarja on kahden ottelun jälkeen kutkuttavassa tilanteessa 1—1. Vilpas tasoitti voitot murskaamalla kouvolalaisjoukkueen viime sunnuntaina Salohallissa 106—63.

Tomi Lemminkäinen:

- Vilppaan pelit tuovat varmasti sopivaa hurmosta ainakin meidän pelaajille. Toivottavasti myös yleisö syttyy ja tulee seuraamaan myös finaaliamme.

  Takaisin