Seuraa meitä somessa:

Naisten liigassa tasaista - ei enää yhtään tappiotonta joukkuetta

10.10.2021

Sunnuntain jälkeen tasaisessa naisten Mestaruusliigassa ei ole enää yhtään tappiotonta joukkuetta, kun LP Viesti löi Pölkky Kuusamon ja LP Kangasala teki saman niukasti LiigaPlokille. Voittoihin myös WoVo Rovaniemi ja Hämeenlinnan Lentopallokerho.

WoVolle kauden avausvoitto vahvalla pelillä

WoVo puolusti vahvasti, kun kotijoukkue oli vahvempi sarjanousija Helsinki Volleyta vastaan erin 3-0 (25-17, 25-22, 25-18). Woman Volley pelasi ehjän ottelun, kun WoVo kohtasi liigahistoriansa ensimmäistä kertaa joukkueen pääkaupunkiseudulta, kun sarjanousija Helsinki Volley saapui Rovaniemelle.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen alkoi kotijoukkueen vahvalla tekemisellä. WoVo hallitsi koko erän peliä ja pakotti Helsinki Volleyn hyvällä syötöllä pelaamaan vaikeilta alueilta passeja, jolloin WoVon torjuntapuolustus toimi erittäin hyvin. Ensimmäisen erän tähtenä loisti WoVon keskitorjuna Anny Caroliny Alves Ramos, joka teki ensimmäiseen erään 5/+5, sisältäen 2 torjuntaa. Helsinki Volleylta väläytti vaihdosta sisään tullut hakkuri Sanni Vallin, joka pelasi vahvaa hyökkäys peliä tehden 3/+3 ensimmäiseen erään.Toisessa erässä Helsinki Volley pääsi paremmin peliin mukaan vastaanoton parantuessa. Helsinki Volley jatkoi ensimmäisen erän onnistuneen tuplavaihdon jälkeen kaksikolla Elina Lind ja Sanni Vallin, jotka tulivat vahvalla tekemisellä sisään ensimmäisessä erässä. WoVolla kentällä jatkoi Oona Viljanen, joka oli joukkueen tehokkain tehoin 5/+4. Toinen erä oli tasainen puoleen väliin asti, jonka jälkeen kotijoukkue painoi kaasun pohjaan lopulta vei erän, kuitenkin vasta viidennessä eräpallossa.
Kolmas erä oli kotijoukkueelta ailahtelevaa, vaikka kotijoukkue veikin erän selvin numeroin. WoVo siirtyi erän alussa jo 9-4 johtoon, mutta Helsinki Volley kävi jo kuitenkin johdossa 10-11. WoVo kuitenkin oli henkisesti vahva hakkuri Saana Lindgrenin johdolla. Saanaa avusti kapteeni Riikkaliisa Kärkkäinen ja erittäin vahvasti puolustunut libero Janina Laine. Erä ja koko ottelu WoVolle luvuin 3-0.

WoVon seuraava kotiottelu on tiistaina 12.10., kun vastaan asettuu Kuortaneen valmennuskeskus, joka pelaa tiistaina kolmannen ottelun kolmeen päivään. Joukkue pelasi sunnuntaina naisten 1-sarjaa Oulun Ettaa vastaan ja pelaa maanantaina naisten 1-sarjaottelun WoVo Akatemiaa vastaan. Helsinki Volleyn seuraava ottelu on keskiviikkona 13.10. LP Viestiä vastaan vieraissa.


Janina Laine, WoVo:

- Parempaan suuntaan menossa peli. Torjunnalle kiitokset, olivat oikeassa paikassa, niin oli helppo puolustaa. Levätään huominen ja sen jälkeen Kuortaneen kaatoon, tulee olemaan vaikea ottelu.

Elina Lind, Helsinki Volley:

- Mahtavat fiilikset päästä pelaamaan. Oli hyvä fiilis aamusta ja oli ihanaa päästä pelaamaan, kun oli hyvä fiilis aamusta alkaen, vaikka voittoa ei tullutkaan. Pitää katsoa meidän omia vahvuuksia ja parantaa niitä kohti ensi viikon Viesti-ottelua

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Tärkeä voitto. Hyvä lähteä Kuortaneen peliin voitto alla. Parannettiin viime pelistä, puolustuksen ja ensimmäisen kosketuksen laatu parani paljon, mutta tarvitaan edelleen parantaa napsun verran sitä. Tehtiin vähän virheitä, jonka tilastot kertoo, kun koko joukkue +31. Prosessi eteneminen on tärkeä. Hyökkäyksiin pitää saada tehoa.

Dirk Sauermann, Helsinki Volley:

- Samat fiilikset pelistä, kun edellisistä peleistä. Tasaisuutta pitää löytää koko erän ja koko ottelun ajaksi. Hyviä ja huonoja asioita pelistä löytyy. Vaihdosta tulleet pelaajat tulivat vaihdosta juuri niin kuin halusin ja he näyttivät hyvin osaamisensa. Peli peliltä mennään ja katsotaan, millä kokoonpanolla Viesti lähtee peliin.

WoVo Rovaniemi - Helsinki Volley
3-0 (25-17, 25-22, 25-18)
Koti: Kärkkäinen 12/+8, Lindgren 12/+6, Ramos 7/+7
Vieras: Helenius 11/+7, Jäärni 9/-1, Vallin 8/+3
Ässät 6-0, syöttövirheet 4-12, torjunnat 10-6, hyökkäys% 40-32, vastaanotto% 53-41

Joukkueiden MVP:t
Janina Laine, WoVo
Elina Lind, Helsinki

PROlibero
Janina Laine, WoVo

Katsojia: 311

Ottelutilasto

LP Kangasala rutisti viiden erän kapinan nimiinsä

LP Kangasala aiheutti kotiottelussaan LiigaPlokille kauden ensimmäisen tappion viisieräisen jännitysnäytelmän jälkeen. Hieman ailahtelevasti pelannut kotijoukkue vei ottelun lopulta 3-2.

Avauserä alkoi tasaisissa merkeissä, ja erän edetessä varsinkin laitahyökkäykset hyvin torjun Ploki oli pienen siivun terävämpi ja vei erän lopulta 19-25.

Toisen erän alku oli varsinainen Roosa Laakkonen- show jossa kotijoukkueen keskipelaaja vei kirjaimellisesti lähes yksin kotijoukkueen 5-2 johtoon ja tästä Ploki ei enää toipunut vaan kotijoukkue vei erän murskaavasti 25-11.

Kolmannessa erässä kuskin paikalla oli jälleen Ploki. Erä oli menossa selvästi vierailijoille mutta varsinkin hakkuri Gabriela Da Silvan tilalle vaihdettu nuori Neea:Maria Joki piristi kotijoukkueen peliä, erä kuitenkin vieraille lopulta 25-27.

Neljäs erä oli tasainen alusta asti, lopussa Plokin virolaispelaaja Silvia Pertens pyöräytti nilkkansa pahannäköisesti jä hänet korvasi Roosa Päykkönen.Erä lopulta Kangasalle 25-20.

Viides erä oli tasainen vääntö, mutta koko loppupelin pelannut Joki ja lähes pitelemätön Roosa Laakkonen tekivät ratkaisevat pisteet ja erä kotijoukkueelle 15-13 ja koko ottelu siis 3-2.

Helena Elbaek, Ploki:

– Olimme hieman hermostuneita alussa, toinen erä oli kamala mutta kokonaisuutena meiltä ihan hyvä esitys.

Mikko Pesonen, Ploki:

– Toinen erä oli kyllä hirveä, mutta sen jälkeen peli oli kyllä ihan lentopallon näköistä molemmilta joukkeilta.

Tiiamari Sievänen , LP Kangasala ;

– Ei ihan valmista vielä ole meillä peli, hirveästi ailahtelee erienkin välillä, Kuitenkin lopulta saimme tehtyä tarvittavat pisteet.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Yllättävän hyvin pärjäsimme hyökkäyspelissä, joka on kuitenkin Plokilla hyvää.Eri joukkueet ovat vielä varsin erilaisissa asemissa esimerkiksi yhteisten harjoitusten suhteen, ja voimasuhteet ovat varmaan selvillä vasta kevätkaudella.

LP Kangasala - LiigaPloki
3-2 (19-25, 25-11, 25-27, 25-20, 15-13)
Koti: Laakkonen 21/+16, Roo.Heikkiniemi 20/+10, Joki 14/+9
Vieras: Yefremenko 22/+15, Elbaek 20/+8, Stackhouse 11/+11
Ässät 8-5, syöttövirheet 11-11, torjunnat 10-11, hyökkäys% 41-37, vastaanotto% 48-36

Joukkueiden MVP:t
Olena Napalkova, LiigaPloki
Roosa Laakkonen, LP Kangasala

PROlibero
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Katsojia: 312

Ottelutilasto


Pölkylle avaustappio - Virtanen johti LP Viestin maukkaaseen kotivoittoon 

LP Viesti nousi ensimmäisen erän menetyksen jälkeen voittoon Salossa sunnuntaina. Alkukauden pelkkiä voittoja napsinut Pölkky kaatui erin 3-1 (19-25, 25-19, 25-22, 25-16).

LP Viestin peliä pyöritti passarina Saana Virtanen Viktoriia Tuchashvilin seuratessa peliä ns. siviileissä. Virtanen onnistui tehtävässään mainiosti löytäen kuumat pelaajat illan aikana oivasti. Kuumimmat olivat Jessica Kosonen ja Anna Czakan.

Pölkky lähti otteluun kovalla aloitussyötöllä, johon salolaiset eivät kunnolla päässeet kiinni. Syöttöjen kohteena oli erityisesti Elena Becheva, jolle erä oli musta (neljä hyökkäys- ja kolme vastaanottovirhettä). Eroa alkoi syntyä jo ennen 10 pistettä eivätkä salolaiset saaneet sitä kurottua kiinni missään vaiheessa. Erässä nähtiin Pölkyn passarin Jalissa Trotterin hienoja oivalluksia toisesta kosketuksesta.

Toinen erä oli LP Viestin tulitusta. Kotijoukkueen vastaanotto parani huomattavasti (38% -53%) ja myös hyökkäykset kuolivat lähes 50 %:sti ja kun kuusamolaisten prosentit vastaavasti putosivat, oli erä selvä jo melko varhaisessa vaiheessa. Kotijoukkueen passari Saana Virtanen löysi kuumat pelaajat hyvin ja salolaiset hyökkäsivät huonon vastaanoton jälkeen selvästi vastustajaa paremmin (53% – 9%). Erän tehokkain oli LP Viestin Jessica Kosonen (5/+5) ja näyttävyyttä peliin toivat Anna Czakanin torjunnat.
Kolmannessa erässä Pölkky pääsi muutaman pisteen karkuun johtaen parhaimmillaan jo 17-13. Salolaiset eivät hätkähtäneet ja hienot taistelupallot puolin sekä toisin saivat yleisönkin mukaan. Viimeisissä palloissa kotijoukkue oli vahva kaikessa tekemisessään ja otti kolme pistettä putkeen.


Neljänteen erään lähti sisuuntunut Pölkky, joka aiheutti LP Viestin hyökkäyksille harmia torjunnoillaan. Kotijoukkue oli kuitenkin päättänyt saada ottelusta täydet kolme pistettä ja tilanteen 14-14 jälkeen kentällä nähtiin hurja kotijoukkue. Iina Andrikopouloun ja Kososen syöttövuoroilla verkolla olleet pääsivät nauttimaan vastapalloista. Pölkyn peliä eivät saaneet enää käyntiin passarivaihto tai aikalisät ja erä yllättävän selvästi LP Viestille.

Jessica Kosonen, LP Viesti:

- Peli tuntui ihan hyvältä ja Saanan (Virtanen) tarjoiluista oli hyvä lyödä. Itselle oli tärkeää saada vastaanottopeli kuntoon, se on vähän takkuillut. Syötössä on sellainen olo, että ei ole väliä teenkö syöttövirheen vai ei, kun on tuollainen ilmapiiri kentällä koko joukkueella. Meillä on ollut hyvä meininki ja saatiin se tänään ulosmitattua monella osa-alueella. Oli vaan tosi kiva pelata ja voittaa.

Jalissa Trotter, Pölkky:

- LP Viesti teki hyvää työtä, he tappoivat meidät hyökkäyksillä ja syötöillä, välillä emme olleet kurinalaisia. Pelissä oli paljon asioita, joihin meidän pitää keskittyä. Kaikki inhoavat häviämistä, mutta meille tuli paljon oppia tästä pelistä. Tässä nähtiin mitä meidän pitää harjoitella. Onnittelut LP Viestille voitosta.Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hyvä peli meidän joukkueelta ja tietenkin tärkeä voitto. Kuten sanoin ennen peliä, niin voittoa tärkeämpää oli oman pelin paraneminen. Aika iso steppi otettiin kahdesta aiemmasta pelistä. Erityisesti meidän syöttöpeli oli tänään rohkeaa, ja mielestäni ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pölkky oli vaikeuksissa vastaanotossa. Oman joukkueen pelistä nousi esille puolustuksen jälkeinen kova hyökkäysprosentti (52%) noin ulottuvaa torjuntaa vastaan. Saimme myös itse hyvin torjuntoja ja vaimennuksia. Tytöt löivät tarpeeksi ylös vastustajan torjuntaan ja aika vähissä olivat tyhmät lyöntivirheet. Erinomainen esitys. Haluan nostaa esiin Saana Virtasen, joka pelasi ylivoimaisesti parhaan pelinsä ja pelasi taktisesti hyvin. Iinalle (Andrikopoulou) sattui tänään vähän heikompi päivä, mutta hän auttoi joukkuetta mm syöttövuorollaan. Vikillä (Viktoriia Tuchashvili) oli jalassa tuntemuksia, niin ei otettu mitään riskiä pelaamisen suhteen. Nea Haataisen poissaolo kestää todennäköisesti vuoden loppuun ja Arita Ternavallakin menee vähintään kuukausi.

Sotiris Gotsis, Pölkky:

- LP Viesti oli tilastojen valossa parempi meitä ja ansaitsivat voittonsa. Aloitimme hyvin, mutta kun Viesti sai syötön kuntoon, emme päässeet enää hyville hyökkäyspaikoille. He pelasivat hyvin erityisesti syötössä ja sen jälkeen torjunta- puolustuksessa. Olimme keskittyneitä, mutta joissain tilanteissa ote herpaantui, esimerkiksi hyvän puolustuksen jälkeen seuraava kosketus. Torjunnat menivät suunnilleen tasan, mutta hyökkäyksessä Viesti oli parempi.


LP Viesti - Pölkky Kuusamo

3-1 (19-25, 25-19, 25-22, 25-16)
Koti: Kosonen 19/+16, Becheva 18/+1, Czakan 16/+11
Vieras: Lengweiler 18/+10, Nusbaum 13/+2, Autere 8/+7
Ässät 9-8, syöttövirheet 11-11, torjunnat 13-11, hyökkäys% 44-33, vastaanotto% 43-33

Joukkueiden MVP:t
Jalissa Trotter, Pölkky
Jessica Kosonen, LP Viesti

Otteluisäntä Astrum Auto

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia: 537

Ottelutilasto

Puijo Wolley piti Hämeenlinnaa tiukoilla – Täysi pistepotti jäi kuitenkin Lentopallokerholle

Hämeenlinnan Lentopallokerho palasi kahden tappio-ottelun jälkeen voittajaksi naisten Mestaruusliigassa, mutta helpolla voitto ei joukkueelle tullut. Hämeenlinnan Loimua-areenan kotijoukkue onnistui kuitenkin pitämään Puijo Wolleyn takanaan kahden ensimmäisen erän jatkopalloille venyneissä lopuissa ja otti sitten kolmannessa erässä otteluvoiton voiton ratkaisseen erävoiton jo vähän selvemmin.

Hämeenlinnan Lentopallokerho–Puijo Wolley 3–0 (27–25, 32–30, 25­17).

Hämeenlinna johti kahta ensimmäistä erää puolivälin tienoilla useammalla pisteellä, mutta uhrautuvasti pelanneet kuopiolaiset nousivat kummassakin erässä tasoihin ja jopa eräpallotilanteeseen asti, mutta lopulta vieraat eivät pystyneet ottamaan erävoittoa. Ensimmäinen erä päättyi vieraiden parhaana palkitun Natasha Calkinsin hyökkäysvirheeseen ja toinen ottelun parhaan pelaajan Yasmine Madsenin hyökkäyspisteeseen.

Kolmannessa erässäkin Lentopallokerho otti alun jälkeen komennon itselleen, eikä se päästänyt tällä kertaa vieraita kovinkaan lähelle. 25­­–17 erävoitto siivitti hämeenlinnalaiset otteluvoittoon.

Lentopallokerho oli vieraitaan edellä hyökkäystehoissa ja torjuntapeleissä, mutta syötöllään Puijo Wolley aiheutti kotijoukkueelle ajoittain isoja vaikeuksia.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

– Hyvä voitto, mutta peli ei todellakaan ollut helppo, varsinkaan sellaisen viikon jälkeen kuin mitä meillä on ollut. Puijo on joukkue, joka puolustaa niin paljon. Tänään oli tärkeää olla kärsivällinen kaikessa tekemisessämme. Jos torjuimme, he varmistivat ja sitten me torjuimme uudelleen ja pääsimme myös hyökkäämään. Pistettä ei aina tehty ensimmäisestä hyökkäyksestä, ja siinä olimme aika hyviä tänään. Paljon on tietysti vielä tehtävää, eikä kukaan sano, että olemme parhaassa iskussamme, mutta tästä ottelusta otamme mukaamme erityisesti mentaliteetin kahden ensimmäisen erän lopussa. Kuten sanoin, voitto ei tullut helpolla, mutta otamme sen ja jatkamme töitä.

Yasmine Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho:

– Saimme kuitenkin päätettyä kaksi ensimmäistäkin erää voitokkaasti. Jäimme ehkä hieman odottelemaan, ja Puijo huomasi paikkansa ja käytti ne hyväkseen. Meidän pitää pelata kovaa johtoasemassa, mutta tänään ehkä hieman pehmenimme niissä. Voitto tuli kuitenkin.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:

– Harmittaa tosi paljon pelaajien puolesta, että hävisimme varsinkin ne kaksi ensimmäistä erää. Emme siihen, että olisimme itse tehneet teknisesti tai taktisesti juttuja huonosti, vaan kaverin meidän puolellemme helppoina toimittaneisiin palloihin. Toiset kosketuksetkaan eivät olleet niin hyviä kuin tällaista joukkuetta vastaan pitäisi olla, että voimme voittaa. Taso riittää varmasti, mutta nämä pallot pitää saada pois. Niitä tuli varmasti yli kymmenen koko pelissä ja niitä saa tulla nolla.

Natasha Calkins, Puijo Wolley:

– Kahdessa ensimmäisessä erässä noudatimme pelisuunnitelmaamme todella hyvin. Annoimme syötöllämme painetta, onnistuimme myös torjunta-puolustuspelissämme. Vaikka vastustaja pääsi muutaman pisteen johtoon, onnistuimme nousemaan hyvin mukaan taisteluun erien voitosta. Kolmannessa erässä päästimme heidät karkuun, emmekä pystyneet enään taistelemaan samalla tavalla.

Hämeenlinnan Lentopallokerho - Puijo Wolley
3-0 (27-25, 32-30, 15-17)
Koti: Y.Madsen 21/+13, M.Madsen 14/+11, Hyttinen 11/+9
Vieras: Calkins 15/+5, Kääntä 9/+3, Määttä 8/+5
Ässät 4-11, syöttövirheet 9-4, torjunnat 9-3, hyökkäys% 40-31, vastaanotto% 34-41

Joukkueiden MVP:t
Yasmine Madsen, Hämeenlinna
Natasha Calkins, Puijo

Otteluisäntä K-Rauta Hämeenlinna

PROlibero
Petra Sahlberg, Puijo

Katsojia: 509

Ottelutilasto

  Takaisin