Naisten päätöskierroksen herkkupala nähtiin Hämeenlinnassa

03.03.2021

Naisten runkosarjan påätöspäivän täyden viiden ottelun kierros tarjoili herkkupalanaan Hämeenlinnan Lentopallokerhon ja LP Viestin erinomaisen viisieräisen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho otti arvokkaan voiton LP Viestistä ja säilytti kolmossijansa naisten lentopallon runkosarjassa. Ottelu oli juuri niin tiukka kun ennakkoon kaavailtiin. Kaksijakoisen ottelun erät Kerholle 3-2 (25-15, 25-18, 16-25, 23-25 ja 15-6).

Ottelu alkoi tasaisena mutta molemmat joukkueet hermoilivat ja tekivät virheillä pisteitä vastustajalle. Kymmenen pisteen jälkeen Kerho löysi juonen peliinsä ja kasvatti etumatkaa vastustajaan nähden tasaisesti, erä selvästi Kerholle.

Kerhon selvästi parempi ote peliin jatkui myös toisessa erässä. Erä eteni Kerhon heilutellessa tahtipuikkoa alusta loppuun saakka ja toinenkin erä selvästi kotijoukkueelle. Viesti näytti lyödyltä.

Toisin kävi. Pitkän erätauon jälkeen osat vaihtuivat. Kolmannessa erässä Viestin peli oli iloista ja tulosta syntyi kun Kerho syyllistyi aika ajoin alkeellisiin virheisiin. Erä selvästi Viestille.

Sama tahti jatkui neljännessä - Viesti vei ja Kerho vikisi. Erän lopussa Kerho kuitenkin rutisti Viestin kuuden pisteen johdon tasoihin 23-23 mutta kaksi viimeistä pinnaa vieraille ja ottelu oli tasan 2-2.

Viesti aloitti viidennen erän hienosti mutta hyytyi nopeasti sitten virheisiin. Toisaalta Kerhon passari Di Maulo peippaili joukkueelleen pisteitä ja vuoroon ruokki Kerhon kuumia pelaajia. Viides erä selvin numeroin kotijoukkueelle 15-6 ja samalla otteluvoitto. Erän lopussa Kerho sai kaksi ilmaista pinnaa kun 600 liigaottelun Lemminkäinen protestoi tuomioita.

Yasmine Madsen Lentiskerho:

“Oli kova matsi – Viestin kanssa tulee aina tosi kova matsi. Piti vaan olla kärsivällinen ja pelata loppuun asti. Kyllähän se tiedettiin, että kun me voitettiin kaksi ekaa erää, niin ne tulee kovaa. Ja haluaa voittaa.
Mutta me tultiin sitten loppujenlopuksi kovempaa ja voitettiin”.

Iina Andrikopoulou LP Viesti:

“No ottelussa kyllä tapahtui tosi paljon. Mä olen kyllä tosi ylpeä, että me saimme kerättyä itsemme pitkän erätauon jälkeen. Ja tultiin sitten oikeastaan peliin mukaan.
Kyllä Hämeenlinnakin pelasi hyvin ne kaksi ensimmäistä erää, mutta me ei sitten pelattu oikeastaan lainkaan. Kiva että päästiin mukaan ja onhan tämä kivaa harjoitusta play-offeihin …. onpahan tunnetta mukana”.

Tomi Lemminkäinen LP Viesti:

“Olen aika tyytyväinen otteluun. Kaksi ensimmäistä erää oltiin täysin alakynnessä eikä ollut oikeastaan minkäänlaisia mahdollisuuksia vastata Hämeenlinnan peliin. Tai ensimmäisessä erässä oltiin puoli erää vielä mukana mutta sitten puolitoista erää olimme täysin jyrän alla. Siitä sitten hieno nousu viidenteen erään ja taistelemaan ottelun voitosta. Viides erä meni alun 4-2 johdon jälkeen aika heikosti.
Mutta jäihän juhlaottelu mieleen: kaksi punaista korttia viidenteen erään. Ei ole varmaan ikinä tapahtunut 600 ottelun aikana – eli se oli positiivista ja jäi tämä ottelu mieleen”.

Matteo Pentassuglia Lentiskerho:

“Se oli todella hyvä taistelu. Olen siitä erityisen iloinen. Peli oli korkealaatuista lentopalloa ja molemmat joukkueet taistelivat kovaa. Vaikka kahden ensimmäisen erän jälkeen olimmekin matematiikalla sarjassa kolmansia, niin sittenkin annoimme kaikkemme ihan loppuun asti. Ja sitä juuri odotinkin tältä ottelulta ja Salolta. Salo teki hyvää työtä. Vaikka olivat 2-0 tilanteessa, niin puskivat päälle. Ja reagoimme hienosti neljännessä erässä, kun olimme 7 pistettä takana ja silti pääsimme pelasimme setit todella hyvin. Olen todella tyytyväinen. Ja tämä ottelu valmisti meitä henkisesti play-offeihin. Ja nyt vaan mennään seuraavaan otteluun.

Otteluisäntä yrittäjä Hannu Mäenpää palkitsi Kerhon Madsenin ja LP Viestin Andrikopouloun.

Pölkky hoiteli tyylikkäästi paikalliskamppailut WoVoa vastaan

Kuusamossa ei sarjataulukkoa vilkuiltu kun pelattiin ja myös lyötiin lentopalloa lattiaan. Ensimmäisen erän alussa kotijoukkue oli niskan päällä Jessica Kososen, Viivi Pyhäjärven ja Linda Anderssonin pistesuorituksilla. Teemu Mäkikyrö otti ensimmäisen aikalisän lukemissa 15-9. Polina Malik hyökkäsi kovaa rajaa pitkin tilanteessa 16-10. Seuraavan hyökkäyksen Malik rullasi takarajalle ja kun Ella Autere nappasi torjuntapisteen Mäkikyrö jarrutti Pölkyn menoa toisella aikalisällä lukemissa 18-10. Linda Andersson pelasi vahvasti 22-14 ja 23-14, minkä jälkeen hakkuri Malik vei joukkueensa eräpallotilanteeseen. Jessica Kosonen kuittasi erän kotijoukkueelle 25-14.

Erätauolla Teemu Mäkikyrö ohjeisti pelaajiaan kovempaan syöttöpeliin hieman riskilläkin ja se tasoitti toista erää ensimmäisestä. Erä oli tasan vielä lukemissa 19-19, mutta erän loppu meni WoVon eduksi ja päättyi kotijoukkueen hyökkäysvirheeseen 21-25. Kolmas ja neljäs erä eivät nousseet kahden edellisen erän tasolle ja Pölkky hoiteli ne peruspelillä 25-14 ja 25-11. WoVon tuplapelit olivat Pölkylle kelpo harjoitusta pudotuspelejä varten.

Ella Autere, Pölkky:

- Hyvin taisteltiin ja saatiin kolme pistettä hoidettua kotiin. WoVo tuli kyllä kovaa peliin. Oma peli oli perussuoritus (10 pistettä, 4 torjuntaa), mutta parannettavaa on vieläkin etenkin hyökkäyspuolella. Jonnan (Wasserfaller) loukkaantuminen harmittaa, mutta saimme kasattua pelih hyvin kasaan jo eilen Rovaniemellä.

Iida Paananen, WoVo:

- Tämä peli kuvasi hyvin meidän koko kautta. Välillä pystymme haastamaan myös kärkijoukkueita, mutta sitten peli romahtaa huonommalle tasolle. Pelin ailahtelu on ollut ongelmana koko kauden. Tänään oli hieman parempi lataus kuin eilen, mutta emme pystyneet esittämään kauden parasta.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Kunnialla hoidettiin peli. Toisessa erässä syöttö-vastaanotto ei ollut riittävän hyvää ja siinä WoVo pääsi niskan päälle. Muuten hallittiin sitäkin osa-aluetta. Torjunta-puolustus oli hyvää ja pystyimme puolustamaan myös yksi-vastaan-yksi tilanteita ja sitä kautta tylsyttämään vastustajan hyökkäyksiä.

Teemu Mäkikyrö, päävalmentaja WoVo:

- Eka erä oli samaa kuin eilenkin. Teimme omia virheitä ja pelistä puuttui rytmi. Pölkky pelasi molemmat pelit hyvällä perustasolla ja pysyimme siinä ajoittain mukana. Toisessa erässä saatiin syötöllä rikki vastaanottoa ja muutama torjunta sekä hyökkäyksen vaimennus ja oltiin siinä erässä parempia. Kaveri paransi sitten syöttöä kolmanteen erään ja meille tuli viisi syöttövirhettä erän alkuun.

- Koko kaudesta sen verran, että kotona pystyttiin haastamaan koviakin joukkueita. Tietynlainen kovuus puuttui erien lopulla ja emme pystyneet pelaamaan koko peliä samalla tasolla. Materiaalin kapeus näkyi kyllä ja tarvisimme sitä kautta myös kovuutta lisää harjoituksiin. Tyytyväinen olen siihen, että saimme yksittäisiä pelaajia vietyä eteen päin.

LP Kangasala voittamaton kotonaan runkosarjassa

Lp Kangasala päätti runkosarjan voittamalla kotonaan Nurmon JymyVolleyn suoraan erin 3-0 ja tämä tarkoitti sitä että Kangasala ei hävinnyt tämän kauden kotiotteluistaan ainuttakaan.

Ottelun avauserä oli Kangasalan lievää hallintaa mutta hyvin taistellut Nurmo ei antanut mitään ilmaiseksi. Ilman toipilaita Ronja Heikkiniemeä ja Jody Larsonia otteluun lähtenyt kotijoukkue teki alussa jonkin verran virheitä ja Nurmo pakotti sen panostamaan keskihyökkäyksiin jotka kuitenkin varsinkin erän ratkaisupalloissa löysivät passari Katja Kylmäahon tarjoiluista hyvin maaliin sekä Karoliina Fribergin että Roosa Laakkosen toimesta. Myös vierailija pääsi pari kertaa jopa eräpallotilanteeseen mutta erä kuitenkin Kangasalle lopulta 30-28.

Toinen erä alkoi tasaisesti mutta sitten Kangasala sai myös laitahyökkäykset toimimaan varsin erinomaisen pelin pelanneen nuoremman Heikkiniemen sisaruksen Roosan johdolla ja erä Kangasalle selkeästi 25-11.

Kolmantenkaan erään vierailija Jymy ei saanut samaa ilmettä kuin avauserään, ja hakkurin tontilla koko ottelun pelannut ja loppua kohti koko ajan parantanut Kangasalan Venla Raittinen sai myös tärkeitä onnistumisia ja erä kotijoukkueelle 25-17 ja koko ottelu siis suoraan 3-0. Tämä ja muut päätöskierroksen tulokset tiesivät sitä että samat joukkueet kohtaavat myös puolivälierässä.

Riikka Valkonen, Jymy :

- Hyvä avauserä, jossa kuitenkin kävi niin kuin usein tällä kaudella aiemminkin eli emme saaneet ratkaisupalloja tapettua tarpeeksi tehokkaasti.

Roosa Heikkiniemi, Kangasala :

- Alussa oli käynnistysvaikeuksia ja jännitystäkin ehkä liikaa, kun voitimme avauserän niin peli rentoutui ja saimme onnistumisia laajalla rintamalla.

Kari Raatikainen, Jymy :

- Meillä on hyvä mutta vielä melko kokematon joukkue, joka näkyy siinä että ratkaisuhetkillä ei nouse sellaisia pelaajia esiin jotka haluisivat ratkoa näitä tiukkoja otteluja. Pudotuspeleissä täytyy olla realisti, vastaan tulee kuitenkin tämän hetken kovin joukkue mutta haastamaan lähdetään.

Arttu Keränen, Kangasala :

- Jody ja Ronja olivat poissa lähinnä varotoimenpiteenä, uskon että meillä on koko porukka käytössä kun playoffit alkavat. Varsinkin Venla ja Heikkiniemen Roosa paransivat tänään koko ajan, uskon että tämä oli tärkeä loppukautta ajatellen.

8) Jymy 7-21, 20 p

LP-Vampula Huittiselle runkosarjan päätösottelussa tappio ”kakkoskuusikolla”

Darko Dobreskov kirjasi aloituskentällisen, josta ei normaalisti avauksessa nähtyjä pelaajia löytynyt, kuin Jenni Jantunen ja Mila Viljanen sekä libero Iina Niemelä. Näin vastuuta jaettiin vähemmälle peliajalle jääneille yleispelaaja Julia Seikkulalle, hakkurina pääosin esiintyneelle Marika Välimäelle, keskipelaaja Laura Laukkaselle ja kauden puolivälin jälkeen enimmäkseen penkillä olleelle Veera Hämäläiselle.

Ottelun taso vaikutti vielä olevan kokonaisuutena tälle kokoonpanolle liikaa, vaikka hyviä väläytyksiä nähtiinkin. Ottelu Orpolle erin 0-3 (19/25 16/25 12/25). Ottelu on nähtävissä Ruutu+ kanavalta ja se on huittislaista tuotantoa. Kuvaus ja ohjaus on tehty Mediattaren toimesta (Voitto ja Laura Haavisto). Selostus oli Ari Eskolan tuotosta.

Ottelun parhaina palkittiin Orposta yleispelaaja Alexia Kalandaridou ja Vampulan joukkueesta Specialmotors oy:n kummipelaaja Julia Seikkula.

Koska LiigaPloki otti voiton Puijosta, ei Vampulan sijoitus olisi muuttunut voitollakaan. Runkosarjan seitsemäs sija tarkoittaa, että puolierävastus löytyy Salosta. Puolivälierät aloitetaan Salossa 9.3 ja Huittisissa toinen osaottelu pelataan 11.3. Mikäli kummallakaan ei ole kahta voittoa, niin jatkoon menijä selvitetään kolmannella ottelulla 13.3 Salossa.

Kalandaridou, Orpo:

- Oikein iloinen voitosta, koska kyseessä oli viimeinen runkosarjaottelu. Uskon, että olemme nyt valmiita pudotuspeleihin. Toivon hyvää molemmille joukkueille niihin otteluihin.

Julia Seikkula, LP-Vampula:

- Runkosarja saatiin nyt päätökseen ja nyt keskitytään pleijareihin. Omaan peliini semityytyväinen, vaikka tällaisellä kokoonpanolla ei olekaan päässyt treenaamaan.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Tämä oli runkosarjan päätösottelu molemmille joukkueille. Olen tyytyväinen joukkueeni vahvaan mentaliteettiin ja saimme myös testailtua joitain juttuja pudotuspelejä ajatellen.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Saimme tänään mahdollisuuden antaa näytönpaikkoja vähemmän pelanneille pelaajille. Tämä oli tärkeätä, että tiedämme miten paljon voimme heihin laskea pudotuspeleissä. Tämä kokoonpano ei ollut riittävä haastamaan vieraita tänään.

LiigaPloki päätti runkosarjan kotivoittoon Puijo Wolleysta

Puijo oli menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja lähtikin otteluun railakkaalla haastamisasenteella. Kotijoukkueen hankkima 14-12 etumatka kääntyi Puijon 15-18 johdoksi. LiigaPloki kuitenkin takoi viisi hyökkäyspistettä peräkkäin ja oli ottamassa erän hallinnan itselleen. Puijo taisteli hyvin ja kotijoukkueen kahdella hyökkäysvirheellä kuittasi avauserän itselleen.

Puijo hallitsi toisen erän alkua johtaen jo 4-7. LiigaPloki sai konettaan käyntiin ja vaihdosta peliin tulleen Roosa Päykkösen kolmen ässän syöttövuoro käänsi hallinnan kotijoukkueelle. Huikean ottelun (28/+20) pelannut Lauren Matias teki tuhojaan eikä erän voittajasta ollut epäselvyyttä.

Kolmas erä toisti samaa kaavaa, kun tasaisen alun jälkeen kotijoukkue karkasi Matiaksen johdolla erävoittoon. Ottelun päättänyt neljäs erä oli tasaista vääntöä jatkopalloille asti, Jaidyn Blanchfieldin kaksi hyökkäyspistettä päättivät runkosarjan kotijoukkueen voittotuuletuksiin.

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

-Molemmilla joukkueilla tänään oli iloista lentopalloa. Pelissä oli hyvää vääntöä ja näytettiin, että osataan pelata hyvää lentopalloa. Toisessa erässä Roosa Päykkönen paikkasi hyvin hakkurina Sara Piippoa ja libero Jemina Pasanen pelasi liigauran parhaan pelinsä. Mieleenpainuvimpia olivat hänen onnistuneet ryömintäpallonsa.
Lähdemme rohkeasti puolivälieriin haastamaan Hämeenlinnaa ja pelaamaan kauden parasta lentopalloa.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:

-Tekemisemme oli tänään iloista ja raikasta, mutta hyvästä vastaanotostamme huolimatta emme saaneet riittävästi tehoja hyökkäyksiin. LiigaPlokin Lauren Matiaksen hyökkäykset olivat meille vaikeita. Kauden aikana erityisesti erien loppuja emme pystyneet tehokkaasti kääntämään itsellemme. Kannan siitä valmentajana täyden vastuun.