Seuraa meitä somessa:

Naisten välieräjoukkueet selvillä - LiigaPloki ja HPK jatkoon

15.03.2018

Naisten Mestaruusliigan välieräparit ovat tällä kaudella LP Viesti (1) - LP Kangasala (6) ja HPK (2) - LiigaPloki (5). LiigaPloki kukisti puolivälierissä runbkosarjan kolmosen Pölkky Kuusamon 3-1 ja HPK sitkeästi vastaan laittaneen liiganousijan Nurmon Jymyn (8) 3-1.

Torstain neljänsissä puolivälierissä LiigaPloki voitti vierailleen Pölkky Kuusamon 3-1 ja HPK puolestaan vieraissa Nurmossa 3-2.

Pihtiputaalla palattiin mitalipeliaikaan

LiigaPlokin kolmas voitto puolivälierissä tuli kotiyleisön mylviessä 3-1 (27-25, 21-25, 25-15, 25-18).

Pihtiputaan edellinen välieräpaikka tuli kaudella 2011-2012 ja kaikkiaan paikka neljän parhaan joukossa on seuran kuudes. Välieristä joukkue ei ole selvinnyt finaaliin vielä kertaakaan.

Kotijoukkueen peli pääsi rakentumaan hyvän vastaanoton (Reid-Matalamäki-Tuominen) perustalle ja Suzanne Horner pääsi ruokkimaan mukavan tasaisesti hyökkäyskalustoaan. Alex Reid ja Canace Finley tekivät 20 pistettä naiseen. Pölkystä Olena Prokopenko oli paras pistenainen 19:llä pinnalla.

Ensimmäinen erä alkoi LiigaPlokin komennossa 17-11 johtoasemaan. Pölkky taisteli itsensä vielä 21-23 johtoon, mutta erä kääntyi kuitenkin kotijoukkueelle jatkopalloilla.Toisessa Pölkky heräsi uudelleen taisteluun kauden jatkostaan ja oli erän loppupuolella vahvempi.

Kolmas erä käänsi pelin suunnan lopullisesti eikä ottelun voittajasta ollut enää epäselvyyttä.

Hyökkäyspisteitä molemmat tekivät saman verran, eli 50 ja hyökkäysprosentit olivat poikkeuksellisen korkeat 52/50. LiigaPlokin vastaanotto oli tänään betoninkova, vain viisi suoraa virhettä, nostoprosentti 66. Kovassa syöttöpommituksessa olleet Nette Tuominen (55%) ja Alex Reid (78%) hoitelivat hyökkäyspuolenkin upeasti. Joukkueen parhaana palkittu Anniina Matalamäki (67%) pelasi upean liberopelin. Kotijoukkue oli täynnä onnistujia. Canace Finley jatkoi loppukauden vahvaa peliä, Meredith Hardy oli myös totutun kova. Anastasia Boricheva teki tärkeisiin paikkoihin hyvät suoritukset. Suzanne Horner käytti hyvin monipuolista hyökkäysarsenaalia.

Olena Prokopenko palkittiin Pölkyn parhaana ja hän pitikin korkealta lähteneillä pommeillaan joukkuetta elossa.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Keskittyminen pysyi hyvin kasassa, vaikka virheitä tuli erityisesti aloituksissa väärissä paikoissa. Toisaalta syötöt onnistuivat välillä erinomaisesti. Meidän vastaanotto toimi tänään erittäin hyvin. Libero Anniina Matalamäki ja Alex Reid hoitivat hyvin pallot passarille. Molempien joukkueiden hyökkäyspeli oli tehokasta.

- Välierää ei ole vielä mietitty. Puolivälierän raakuus jää kuitenkin pois, joukkue pystyy pelaamaan rennommin. Pelit tulevat kovenemaan. Pari päivää palautellaan. Sitten alkaa valmistautuminen kohti välieriä.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Onnittelut Jukalle ja Plokille voitosta! LiigaPlokin aloitukset onnistuivat viimeisissä otteluissa paremmin kuin meillä. Parempi joukkue voitti.

Nette Tuominen, LiigaPloki:

- Saatiin jatkettua aikalailla rennosti edellisestä pelistä. Tämä on iso asia Pihtiputaalle päästä pelaamaan mitaleista.

Palkitut pelaajat:
LiigaPloki Annina Matalamäki (vastaanotto 67%, Kuusamo: Prokopenko

LiigaPloki - Pölkky Kuusamo 3-1
27-25, 20-25, 25-15, 25-18
LiigaPloki: Reid 20/+15,Finley 20/+12,Hardy 15/+11
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 19/+6,Helminen 16/+7,Terrell 14/+7
Katsojia: 438

Ottelutilasto

Nurmon Jymyn vastarinta mureni, mutta ei murttunut

;Liiganousi Nurmon Jymy teki puolivälieräsarjasta odotuksia mielenkiintoisemman ja haastoi HPK:n mainiosti. Lopulta cupmestari eteni kuitenkin välieriin voitoin 3-1 kukistettuaan Jymyn neljännessä pelissä torstaina 2-3 (25-16, 11-25, 28-26, 14-25, 9-15).

Hämeenlinnassa pelataan näin ennätyksellisen 21:nnen kerran perättäin välierissä naisten liigassa. Nyt haetaan 14:ttä finaalipaikkaa.

Torstain puolivälierä olio kovinkin erikoinen: vain yhdessä erässä taisteltiin tiukasti erävoitosta, muut neljä menivät selkeästi toiselle osapuolelle.

Alexandra Vajdova oli kotijoukkueen pisteykkönen (22/+6) ja Vicky Savard (22/+11) vieraiden.

Salla Karhu, HPK:

- Ei ollut helppo peli, mutta emme me sitä odottaneetkaan. Erät menivät vuoristorataa, mutta kahdessa viimeisessä päätimme, että ilman voittoa emme täältä lähde. Nurmossa on sairaan kiva pelata, täällä yleisö kannustaa omiaan, mutta ei ole ilkeä vastustajallekaan. Ottelu ratkesi lopun torjuntoihin, ja ennen kaikkea tahtoon. Tämä ottelu voitettiin joukkueena.

Luca Chiappini, HPK:

- Tänään ei todellakaan ollut helppo ilta. Jymy pelasi ensimmäisen liigakautensa, ja joukkueella on hyvä henki ja asenne. On ollut kunnia pelata playoff-pelit nimenomaan Nurmoa vastaan. He nauttivat taistelusta, ja he ovat opettaneet meille, että jokainen piste on taisteltava. Tänään pelattiin hyvä ottelu. Jymyn aggressiivinen peli ensimmäisessä erässä tuli yllätyksenä, mutta sitten saimme omat passit ja puolustuksen toimimaan. Ilmapiiri täällä antaa energiaa, ja tuo peliin laatua.

Alexandra Vajdova, Jymy

- Tänään me pelasimme hyvän ottelun, vaikka erät olivatkin menoa ylös ja alas. Peli oli hermostunutta. Jymyllä on takana ensimmäinen kausi liigassa, ja me selvisimme siitä hyvin. Aloitimme kauden hyvin, ja se nopeutti oman paikan löytymistä. Yritin nauttia pelistä, ja antaa kaikkeni, koska tässä ottelussa meillä ei ollut mitään hävittävää. Olen iloinen viidestä erästä, ja kiitollinen meidän loistavista faneista. He antavat joukkueelle todella paljon. Harmi, että tämä kausi loppuu näin nopeasti.

Kari Tuomela, Jymy

- Kautta ei voi paremmin päättää, kuin me sen tänään teimme. Pelasimme eniten yleisöön menevän pelin koko kaudella, olen joukkueesta todella ylpeä. Ottelu ratkesi kokemukseen. HPK on ollut mitalipeleissä 21 kertaa peräjälkeen, ei se voi olla näkymättä. Playoff-pelit ovat olleet meiltä rentoa peliä. Ei ole ollut mitään hävittävää, ja paineet ovat olleet vastustajalla. Kaikki oli voitettavaa, ja ehkä voitimme myös itsemme. Kun kausi alkoi, ajattelin, että kunhan mikä muu joukkue tahansa kuin HPK tulisi vastaan playoff-peleissä. Mutta ehkä olikin hyvä, että saimme vastustajaksi juuri heidät.

Nurmon Jymy - HPK 2-3
25-16, 11-25, 28-26, 14-25, 9-15
Nurmon Jymy: Vajdova 22/+6,Friberg 14/+10,Mikaelsen 12/+6
HPK: Svard 22/+11,Öhman 14/+11,Madsen 13/+7
Katsojia: 527

Ottelutilasto

Naisten välierien alustava otteluohjelma

Pe 23.3. 18:30 LP Viesti - LP Kangasala
La 24.3. 17:00 LP Kangasala - LP Viesti
Ke 28.3. 18:30 LP Viesti - LP Kangasala
Tarvittaessa
Pe 30.3. 17:00 LP Kangasala - LP Viesti
Su 1.4. 17:00 LP Viesti - LP Kangasala

Pe 23.3. 18:30 HPK - LiigaPloki
Su 25.3. 17:00 LiigaPloki - HPK
Ke 28.3. 18:30 HPK - LiigaPloki
Tarvittaessa
Pe 30.3. 18:30 LiigaPloki - HPK
Su 1.4. 18:00 HPK - LiigaPloki

Kuvat:
Jari Kotka / LiigaPloki
Tomi Mäenpää / Jymy

  Takaisin