Seuraa meitä somessa:

Nouseva tähti Montenegrosta hakkuriksi Vantaa Ducksiin

08.06.2023

Häntä on kutsuttu Montenegron nousevaksi tähdeksi ja syksyllä hän pelaa EM-kisoja maansa maajoukkueessa. Kisojen jälkeen Milutin Pavićević suuntaa Suomeen ja Vantaa Ducksiin.

- Valitsin pelaamisen Suomessa, koska siellä minulla on hyvä mahdollisuus näyttää mihin pystyn, Pavićević perustelee seuravalintaansa puhelimitse maansa pääkaupungista Podgoricasta.

Suomesta ja suomalaisesta lentopallosta hän ei vielä tiedä paljoakaan muuta kuin sen, että Mestaruusliigan taso on hyvä. Liigassa on myös paljon pelejä ja se on uuden hakkurin mieleen.

24-vuotias ja 201 senttiä pitkä hakkuri on Ducksissa pari kautta sitten esiintyneen ja mörköhakkuriksikin kutsutun Bojan Strugarin ystävä.

- Strugar on kehunut ankkoja, Pavićević kertoo.

Ohjeeksi Suomessa viihtynyt Strugar on antanut, että treenaaminen pitää hoitaa kunnolla.

Pari vuotta sitten Euroopan lentopallofederaation CEV:n julkaisemassa jutussa Milutin Pavićevićia kutsutaan Montenegron nousevaksi lentopallotähdeksi. Nuori hakkuri esiintyi silloin edukseen maansa cup-finaalissa edustaen seuraa OK Budvaa. CEV:in jutun mukaan Pavićevićilla on suuria lahjoja.

Hän mainitsee itse syötön ja hyökkäyksen vahvoina osaamisalueina, mutta tähdentää, että myös torjunta on hyvä.

- Jos etsii heikkouksia, niin puolustuspeli saattaa olla heikkous. Mutta se tuskin on kenellekään yllätys, puolustaminen ei varsinaisesti kuulu tehtäviini pelikentällä, Milutin Pavićević pohtii.

Lentopallosta hän kiinnostui lajia myös harrastavan siskonsa kautta. Juniorivalmentaja tunnisti nuoren miehen kyvyt lentopalloilijana ja sillä tiellä nyt ollaan. Ensi kauden tavoitteista Pavićevićin mielestä on vielä liian aikaista sanoa mitään. Toki hän toivoo voivansa auttaa ankkoja tappelemaan hyvästä sijoituksesta liigassa.

- Omalta osaltani toivon myös, että Montenegron maajoukkue selvittää tiensä EM-kisoissa jatkoon alkulohkosta, hän sanoo.

Vapaa-ajallaan Milutin Pavićević mielellään lukee. Tennis on laji, jota hän lentopallon lisäksi mielellään katselee. Esikuvanaan hän mainitsee itseään parikymmentä vuotta vanhemman serbipelaajan Ivan Miljkovićin.

- Yritän myötävaikuttaa siihen, että maajoukkue selviää EM-kisoissa mahdollisimman pitkälle. Sen jälkeen odotan innolla Suomeen tuloa, Milutin Pavićević sanoo.

Ja jos CEV:in jutussa esiintyvää entistä valmentajaa Miloš Markovićia on uskominen Pavićevićilla on kaikki edellytykset kehittyä maajoukkueen tukipilariksi.

Vantaa Ducks / Tiedotus
Katarina Koivisto

  Takaisin