Seuraa meitä somessa:

Nousua tavoitteleville 1-sarjajoukkueille koulutusta

23.01.2019

Lentopalloliitto järjestää vakavasti nousua tavoitteleville 1-sarjaseuroille koulutuksen, jonka tavoitteena on auttaa seuraa ymmärtämään liigan vaatimukset eri toiminnan osa-alueilla ja toisaalta kannustaa seuraa aloittamaan valmistautumisen mahdolliseen liiganousuun välittömästi.

Koulutus koostuu neljästä osuudesta, jotka käsittelevät taloutta ja hallintoa, valmennusta, markkinointia ja viestintää, sekä myyntiä. Lisäksi koulutukseen kuuluu seurakäynti. Koulutus toteutetaan 29.1., 5.2., 20.2. ja 26.2., aina klo 19:00-20:00 Skypellä. Koulutukseen toivotaan osallistuvan puheenjohtaja, toiminnanjohtaja, päävalmentaja, sekä vastuualueiden avainhenkilöt.

- Vastaanotto on ollut positiivinen. Toimintaympäristön vaatimukset kasvaa Mestaruusliigassa verrattuna 1-sarjaan. Seuralle tulee enemmän päätoimisia ihmisiä, ulkomaalaisia pelaajia ja Ruudun televisiointi tuo lisävaatimuksia ottelutapahtumille. Autamme seuraa tunnistamaan nämä vaatimukset ja kannustamme heitä valmistautumaan niihin mahdollisimman pian, toteaa urheilutoiminnan johtaja Sami Heikkiniemi.

Koulutuksen toteuttavat Liiton henkilökunta, ulkopuoliset asiantuntijat ja nykyiset liigatoimijat. Yhtenä kouluttajana toimii median ammattilainen Toni Flink, jonka vastuulla on perehdyttää 1-sarjan seurat liigan viestintätarpeisiin ennen kautta, ennen yksittäisiä otteluita ja välittömästi otteluiden jälkeen. Lisäksi Tonin vastuulla on tv-otteluiden vaatimusten läpikäynti.

- Viestinnän merkitys menestyvässä seuraorganisaatiossa on tänään suuri, puhutaan sitten viestinnästä kannattajien suuntaan tai viestinnästä yhteistyökumppaneille. Mestaruusliigalla on omat vaatimuksensa viestinnän suhteen helpottaakseen liigaseurojen huomioarvon kasvua ja tunnetuksi tulemista. Näistä on oppia toki ammennettavissa myös suoraan 1-sarjaseuroillekin, Flink kuvailee.

  Takaisin