Seuraa meitä somessa:

Ollonen, Seikkula, Laukkanen jatkaa LP-Vampulan riveissä

04.05.2021

LP-Vampula Huittisen sopimusneuvottelut ovat jo hyvässä vauhdissa. Ensimmäisenä seura julkaisee yksivuotiset sopimukset, jotka sisältävät option seuraavasta vuodesta. Ne on solmittu viime kaudella jo liigajoukkueessa esiintyneiden Aino Ollosen, Julia Seikkulan ja Laura Laukkasen kanssa.

Aino Ollonen pelasi viime kaudella yleispelaajana ja sai etenkin loppukaudesta hyvin peliaikaa aloituskuusikossa. Nyt hänen roolinsa kentällä vaihtuu yleispelaajasta liberoksi.

–Ainolla on taistelijan luonne ja hän tekee kaikkensa kehittyäkseen pelaajana. Hän eteni erityisesti vastaanotossa ja puolustuksessa. Hänelle annetaan lisää roolia takakentän erikoispelaajana. Hänen pelikassissaan ovat sekä liberon että yleispelaajan paidat, kertoon joukkueen manageri Timo Talvitie.

Aino Ollonen aloitti lentopalloilun jo kuusivuotiaana Euran Raikussa ja siirtyi sieltä Kuortaneen valmennuskeskukseen, jossa hän pelasi ja opiskeli kolme vuotta. Viime kaudella hän siiryi LP- Vampulan riveihin.

–Tykkään lentopallosta joukkuelajina, jossa kaikilla on sama tavoite. Oli tosi hienoa, kun viime kaudella sain enemmän vastuuta ja pääsin näyttämään omaa osaamistani sekä sain auttaa joukkuetta, sanoo 19-vuotias Lauttakylän lukiossa opiskeleva Aino Ollonen.

Tuleva uusi liberon rooli tuntuu hänestä kiinnostavalta.

–On hienoa nähdä, miten paljon voin kehittää hihapelaamistani. Yleispelaajana olen jo saanut pelata vastaanotossa ja puolustuksessa, mutta nyt on kiva, kun saan keskittyä siihen paremmin, sanoo Aino Ollonen.

Julia Seikkula innostui lentopallosta isosiskon vanavedessä Lapin Narvipallossa jo ennen eskari- ikää. Hän pelaa LP-Vampulassa nyt kolmatta kautta, joista toinen kausi alkaa liigajoukkueessa. Hän on yleispelaaja ja hakkuri.

–Julia ottaa nyt seuraavaa askelta kohti Mestaruusliigan avauskuusikkotasoa. Hän on usean muun pelaajan tavoin noussut seuramme kehitysportaan kautta mestaruusliigakentille. Aika näyttää millaisiin saappaisiin ”Julle” kasvaa, mutta potentiaalia on rusaasti, kehuu Timo Talvitie.

–Olen iloinen siitä, kun valmennus luottaa pelitaitoihini ja uskaltaa antaa vastuuta. Meillä on vaikea kausi takana erityisesti koronan vuoksi, mutta lopultakin saimme onnistumisia ja selvisimme kaudesta ilman loukkaantumisia, sanoo 19-vuotias Julia Seikkula.

–Joukkukehenki LP-Vampulassa on hyvä ja jokainen saa olla oma itsensä. Kauden päätyttyä tuntui haikealta, kun joukkue hajosi. Nyt odotan kuitenkin innolla, että päästään yhdessä treenaamaan uuden joukkueen kanssa ja hiomaan sitä hyvää yhteishenkeä uuden kokoonpanon kanssa, sanoo Julia Seikkula.

LP-Vampulan keskitorjuja, 18-vuotias Laura Laukkanen opiskelee Lauttakylän lukiossa.

–Laura hyppäsi jo 15-vuotiaana Hämeenlinnassa Mestaruusliigajoukkueeseen, mutta peliaika jäi melko vähäiseksi ja kehittymiseen pelaajana ei ollut mahdollisuutta. Viime kaudella hän sai meillä liigajoukkueen ja ykkössarjajoukkueen yhteistyön ansiosta runsaasti peliaikaa, joten tulevalle kaudelle hän on huomattavasti valmiimpi. Uskon Lauran ottavan isoja askelia tulevalla kaudella ja kehittymisessä auttaa seuramme fysiikkavalmentajaksi pestatun Markku Köykän työ, sanoo Timo Talvitie.

Laura Laukkanen halusi jatkaa pelaamista LP-Vampulassa onnistuneen kehityspolun ja Markku Köykän fysiikkavalmennuksen vuoksi.

–Se kuulostaa todella lupaavalta ja uskon, että uudella valmentajallakin on meille paljon annettavaa. –Rehellisesti odotan tulevalta kaudelta erityisesti sitä, että katsomot täyttyvät. Vampulan kotikatsomon tunnelma on aivan erityinen. Meillä oli viime kaudella hyvä, yhtenäinen joukkue, jolla riitti sisua. Ja sitä sisua tarvitaan tulevallakin kaudella.

–Minusta LP-Vampulassa on aivan mahtavana yhtälönä se, että seuralla on sekä liigajoukkue että ykkössarjajoukkue. Se on hieno jatkumo, joka pitäisi olla muillakin liigajoukkueilla. Pelasin ykkössarjajoukkueessa aika paljon ja sain siellä peliaikaa ja vastuuta, sanoo Laura Laukkanen.

Liigajoukkueen yhteiset harjoitukset alkoivat tiistaina 4.5.

  Takaisin