Seuraa meitä somessa:

Oranssi seinä pysäytti JymyVolleyn

10.01.2021

JymyVolleylla ei ollut juuri sanan sijaa, kun Hämenlinnan Lentopallokerho jyräsi emännät kaikilla osa-alueilla nurmolaisten kevätkauden ensimmäisessä kotiottelussa Nurmohallilla. Sarjataulukossa kakkossijalla keikkuvat vieraat veivät puhtaan voiton tyhjälle salille pelatussa reilun tunnin mittaisessa ottelussa erin 0-3 (20-25, 20-25, 14-25).

Ottelutapahtumat

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue pysyi vieraiden matkassa viiteentoista pisteeseen saakka. Sitten vieraat repäisivät kaulan, jota JymyVolley ei saanut enää kiinni. Venla Raitala oli kotijoukkueen kärkeä viistoilla iskuillaan läpi kentän, ja teki erässä viisi pistettä. Vieraat antoivat tasoitusta syöttövirheillä, joita heille tuli peräti viisi.

Toiseen erään emännät lähtivät reippaasti, mutta joutuivat katsomaan vieraiden pistesaldon karttumista heti kymmenen pisteen jälkeen. Daniela Öhmanin pitkä syöttöputki taittoi kotijoukkueen selän lopullisesti.
Kolmannessa erässä kotijoukkue ei saanut enää otetta peliin. Vieraat veivät erää alusta alkaen, eikä kotijoukkue pystynyt saamaan peliään käyntiin.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Hämeenlinnan passari Jenna Ylivainio ja kotijoukkueen kapteeni Riikka Valkonen. ProLibero-palkittu oli Hämeenlinnan Brianna Doehrmann.Pelaaja- ja valmentajakommentit

Riikka Valkonen:

- Vastustaja oli tänään kovempi ja pelasi läpi pelin monipuolisempaa peliä kuin me. Jos haluamme pärjätä, ei voi tulla heikkoja hetkiä vaan pitää pelata maksimitasolla koko ajan. Tänään voimme olla tyytyväisiä omaan vastaanottoomme, se toimi hyvin. Peli parani viikon takaisesta Kuopio-pelistä, ja tänään teimme niitä asioita, joista etukäteen sovittiin. Omaan peliin on vaikea olla tyytyväinen.

Kari Raatikainen:

- Vastustaja oli tänään parempi. Meidän syöttö ei toiminut, mistä kertoo se, ettemme saaneet ainoatakaan ässäsyöttöä. Mietin jopa, pitäisikö syöttöä harjoitella erityisesti. Vastustajalla oli hyvä vastaanotto, ja meidän syöttömme menivät liikaa liberolle. Leonenko oli tänään todella vahva. Edelliseen otteluun nähden meidän tasomme oli parempi, ja kun kysyin ottelun jälkeen joukkueelta kolme hyvää asiaa ottelusta, ne löytyivät nopeasti. Ne olivat vastaanotto, äänenkäyttö ja puhuminen. Joukkue puhuu asiat nyt jo kentällä, ja aikalisät ovat vain meitä valmentajia varten. Seuraava ottelu on keskiviikkona, sitä ennen käydään läpi perusasioita.

Jenna Ylivainio:

- Tänään kentällä oli hyvä fiilis, vastaanotto toimi ja kaikkien käsi kävi kuumana. Eilisen Kuortane-pelin alun jäykkyys oli poissa, ja pääsimme otteluun kiinni alusta alkaen. Hyökkäys toimi hyvin, moni pelaaja tappoi palloja hyvin. Omaan peliini olen tyytyväinen. Eilen oli vaikeaa, mutta nyt syöttökin oli parempi alusta alkaen.

Matteo Pentassuglia:

- Pelasimme tänään paremmin mitä etukäteen ajattelin. Torjunta pelasi mainosti, plokkasimme Jymyn parhaat, niin Rinta-Keturin, Raitalan kuin Valkosenkin. Hyökkäykset olivat tänään hyviä, passit toimivat mainiosti, vastaanotto pelasi. Huomenna meillä on vapaapäivä ja sitten alamme valmistautua keskiviikon otteluun.

Ottelun tilastonostoja
* JymyVolleylle ei merkitty yhtään ässäsyöttöä
* Lena Leonenko saalisti viikonvaihteen molemmista peleistä kolme Mestaruusliigan pistettä
* Hämeenlinna nousi pisteen päähän sarjakärki LP Kangasalasta, toki neljä peliä enemmän pelanneena.
* Vierasvoitto ja kolmen sarjapisteen saalis oli Hämeenlinnalle 8. perättäinen
* Yasmine Madsen ylitti toisena pelaajana tällä kaudella 300 pisteen rajan (314) ja jatkaa Saana Lindgrenin (327) jälkeen pistetilaston kakkosena
* Julia Miniuk jatkaa ylivoimaisesti liigan torjuntatilaston ykkösenä (55)

JymyVolley - Hämeenlinnan Lentopallokerho 0-3 (20-25, 20-25, 14-25)
Jymy: Valkonen 10/0, K.Salminen 7/+5, Niemi 5/0
Hämeenlinna: Leonenko 17/+15, Madsen 15/+9, Miniuk 6/+5
Ässät 0-6, syöttövirheet 7-14, torjunnat 7-8, hyökkäys% 32-44, vastaanotto% 45-42

Pistekilpailu:
3 Leonenko Hämeenlinna
2 Madsen Hämeenlinna
1 Valkonen Jymy

PROlibero
Brianna Doehrmann Hämeenlinna

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
7) JymyVolley 4-11, 11 p
2) Hämeenlinna 14-5, 42 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
13.1. LP Viesti - JymyVolley
13.1. Hämeenlinna - LiigaPloki

Naisten liigan seuraavat ottelut
KE 13.1. 18:30 LP Viesti - JymyVolley
KE 13.1. 18:30 Hämeenlinna - LiigaPloki
LA 16.1. 15:00 Puijo Wolley - WoVo
SU 17.1. 15:00 Puijo Wolley - WoVo
SU 17.1. 17:00 Liigaploki Pihtipudas - OrPo

Kuvat: Pasi Hakomäki

  Takaisin