OrPo haki jännäristä voiton Pihtiputaalta - LP Viesti, Lentiskerho ja LP Kangasalan odotettuihin voittoihin

15.11.2020

Sunnuntain naisten Mestaruusliigan ottelukvartetti tarjosi kolme suosikkien 3-0 -voittoa ja melkoisen jännitysnäytelmän Pihtiputaalla. LiigaPloki joutui lopulta antautumaan OrPolle aiemmasta poikkeavalla kokoonpanollaan viidessä erässä.

LP Viesti ei antanut erää kotonakaan LP-Vampulalle

Vaikka LP-Vampula paransi otteitaan selkeästi viikon takaisesta kohtaamisesta Salossa, ei se saanut erävoittoakaan sunnuntaina kotikentällään LP Viestistä. Vieraat esiintyivät laajalla rintamalla tasaisempana joukkueena vieden sarjapisteet mukanaan 0-3 (21-25, 23-25, 18-25).

Kotijoukkueen laitatehot jäivät hyvin pelannutta Veera Hämäläistä lukuunottamatta vaatimattomiksi ja vieraiden keskipelaajat Nea Haatainen + Anna Czakan olivat puolestaan tehokkaita (yhteensä 24/+20).

LP-Vampula Huittisten parhaana palkittiin tähän mennessä kauden parhaan pelinsä pelannut Veera Hämäläinen ja LP Viestistä Nea Haatainen.

Nea Haatainen, LP Viesti:

- Tiedettiin, että pitää pelata tosi hyvin, mikäli meinaa Tahto Areenalla voittaa. Onneksi saatiin 3-0 voitto. Oma pelini on kehittynyt isoja askelia viime kausina, etenkin hyökkäyspelissä.

Veera Hämäläinen, LP-Vampula:

- Paljon paremmin ja vähemmillä virheillä pelattiin, kuin viikko sitten. Hermostuneisuudesta taitaa johtua nuo virheilyt. Kotimaisvoittoisessa joukkueessa on mukava pelata.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön LP Viesti (@lpviesti) jakama julkaisu

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Odotettavissa oli, että Vampula pelaa kotonaan hyvin. Tämä oli meidän ensimmäinen voittomme täällä. Tilastojen valossa hyvätasoinen ottelu.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Kaksi ensimmäistä erää oli hyvää. Pelissämme on paljon parannusta, muttei vielä kuitenkaan tarpeeksi voittaaksemme tällaisia pelejä. Meillä on vielä paljon työtä, mutta tiedämme mitä pitää tehdä.

LP-Vampula - LP Viesti 0-3 (21-25, 23-25, 18-25)
Vampula: Lofton 13/+10, Hämäläinen 12/+7, Milton 9/+2
Viesti: Andrikopoulou 15/+8, Siebring 14/+8, Haatainen 13/+10
Ässät 5-5, syöttövirheet 6-9, torjunnat 4-9, hyökkäys% 35-44, vastaanotto% 35-37

WoVosta ei sarjakärjen kiusaajaksi

WoVo ei pystynyt kauden heikoimmalla kotiesityksellä haastamaan sarjakärki LP Kangasalaa, joka kuittasi kauden kymmenennen voittonsa 0-3 (20-25, 20-25, 14-25).

Kolmannessa erässä WoVo vaihtoi kentälle kaikki mahdolliset vaihtopelaajat, mutta se ei peliin isoa muutosta tuonut.

LP Kangasala kohtaa huomenna Pihtiputaalla LiigaPlokin, kun WoVo saa valmistautua viikon seuraavaan otteluun. Ensi lauantaina rovaniemeläiset matkaavat vuorostaan LP Kangasalan vieraaksi.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Kun häviät syöttö-vastaanoton kotisalissa ja annat 44 pistettä kaverille, niin ei sillä lentopallopeliä pysty voittamaan. Mielestäni ne pätkät, jossa oltiin pelissä mukana, pelattiin hyvin, mutta sitten syöttövuorot, joissa virheitä tuli, niin se kertoo siitä, että ajatukset on jossain ihan muualla kuin pelissä. En tiedä, haluttiinko voittaa liikaa vai mitä, mutta se ajatus oli jotain muuta kuin voittaa pelkästään se seuraava pallo.

Riikkaliisa Kärkkäinen, WoVo:

-Tänään ei nähty parasta peliä meiltä. Vastustaja oli hyvä ja olisi ollut makea pisteitä heiltä ottaa, mutta annettiin omilla virheillä hirveästi pisteitä tänään vastustajalle. Vastaanotto oli myös huono, eikä päästy liiemmin levittämään peliä. En tiedä miksi olimme tänään niin heikkoja, kun meillä oli hyvä harjoitusviikko alla ja valmistauduttiin hyvin ja hyvä taktiikkakin. Ehkä pientä uskon puutetta.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

-Viime kerralla olimme mentaalisesti heikompia ja syöttö-vastaanotossa jäljessä. Tähän kohtaamiseen pystyimme petraamaan niitä selkeästi, ja erityisesti Heikkiniemen Roosan vastaanotto oli tänään hyvällä tasolla, se antoi Katjalle kaikki eväät pelata mitä kautta tahansa.

Katja Kylmäaho, LP Kangasala:

-Nyt oli iso ero edelliseen kohtaamiseen. Pystyimme pitämään oman tasomme läpi ottelun, eikä nyt nähty aiemmista peleistä tuttuja lipsumisia. Mielestäni ottelu ratkesi tänään mentaalisella puolella, siinä olimme tänään vahvempia.

Parhaat pelaajat
WoVo: Oona Viljanen
LP Kangasala: Katja Kylmäaho

WoVo Rovaniemi - LP Kangasala 0-3 (20-25, 20-25, 14-25)

Lentiskerholle rutiiniomainen kotivoitto - yhdeksäs perättäinen voitto

Hämeenlinnan Lentopallokerho otti yhdeksännen peräkkäisen voiton naisten Mestaruusliigassa. Nyt Kerhon kovuuden sai kokea nurmolainen JymyVolley, numerot 3-0 (25-16, 25-13 ja 25-23).

Ottelussa Kerholla oli jopa varaa löysäillä mutta kun tehoja tarvittiin niin esiin nousi hakkuri Yasmine Madsen ja pallo sai kovaa kyytiä. Kerho lähti otteluun hieman erilaisella kokoonpanolla kun mihin viime peleissä totuttu. Netta Hyttinen ja Bettina Yli-Sissala olivat aloituskokoonpanossa. Lisäksi reilusti peliaikaa saivat myös Jenna Ylivainio ja Tuuli Tuominen.
Jymyvolley pelasi ajoittain hyvää puolustuspeliä ja rohkeutta riitti myös hyökkäysosastolla. Puhtaasti kotimaisella rintamalla liikkeellä oleva JymyVolley on hyvässä kehitysvaiheessa oleva joukkue ja voi vielä yllättää monta vastustajaansa.

Kari Raatikainen JymyVolley:

- Me jäätiin kyllä lähtökuoppiin. Ensimmäisen erän alussa oltiin kyllä vielä mukana kymmeneen pisteeseen saakka mutta sitten Kerho meni menojaan. Viimeisessä erässä Kerho antoi meille siimaa mutta silloinkin kotijoukkueen vahvuus tuli esille.

Matteo Penassuglia Lentiskerho:

- On hienoa voittaa selvästi kahdessa ensimmäisessä erässä. Sitten teimme liikaa virheitä kolmannessa erässä mutta silloinkaan ei ollut mitään hätää. Olen tosi tyytyväinen joukkueen peliin ja siihen, että sain antaa peliaikaa myös sellaisille pelaajille jotka ovat vähemmän osallistuneet pelaamiseen.

Riikka Valkonen JymyVolley:

- Harmittaa tietysti tappio. Kolmas erä oli hyvä mutta kaikkia eriä ei pystytty pelaamaan samalla tavalla. Jos kaikki erät olisimme pelanneet samalla tavalla kuin kolmannen niin ehkä joku erä olisi meille kääntynyt.

Yasmine Madsen Lentiskerho:
- Hyviä passeja tuli niin helppo minun on pelata. Molemmat passarit järjestelivät minulle hyviä paikkoja. Vähän painaa omat virheet vielä mutta kun niitä saa vähennettyä niin ehkä olen sitten enemmän tyytyväinen.

Hämeenlinnan Lentopallokerho - JymyVolley 3-0 (25-16, 25-13, 25-23)
Hämeenlinna: Madsen 22/+13, Miniuk 12/+11, Hyttinen 7(-1
Jymy: Valkonen 8/-1, Salminen 5/+4, Rinta-Keturi 5/+2

3 Madsen Hämeenlinna
2 Miniuk Hämeenlinna
1 Valkonen JymyVolley

Bri Doehrmann, Hämeenlinna

OrPo vei viisieräisen Pihtiputaalla

LiigaPloki-OrPo 2-3 ( 21-25,30-28,25-17,21-25,11-15)

Avauserä lähti LiigaPlokilta hyvin käyntiin, kun kotijoukkue siirtyi passari Taija Kaukorannan syöttövuorolla 5-0 johtoon. Sen jälkeen OrPon Sotiris Gkotsis otti aikalisän ja sen peli piristyi. Keskipelaaja Kaisa Nyman otti ison roolin verkolla. Kotijoukkueen alkaessa tekemään virheitä OrPo kiri Plokin johdon kiinni ja eteni avauserän voittoon.

Toisen erän alkua vei LiigaPloki. Jaidyn Blanchfield pelasi mainiosti uudessa roolissaan yleispelaajana. Liberon paikalla pelannut Ingrid Kiisk onnistui hyvin nostopelissä. LiigaPlokin selkeä 15-9 johto kutistui piste pisteeltä ja OrPolla oli kaksikin eräpalloa, jotka kotijoukkue selvitti. Erän loppu oli kovaa taistelua ja LiigaPloki käänsi sen itselleen 30-28.

Kolmannessa erässä LiigaPloki oli vahva varsinkin loppuerän onnistumisillaan. Taija Kaukorannan vaikeiden aloitusten myötä LiigaPloki innostui esittämään parasta osaamistaan ja marssi erävoittoon 25-17.

Neljäs erä tuli vastaavasti Orivedelle ja se otti ohjat erän alussa ja karkasi 11-6 johtoon. Heidän hakkurinsa Isidora Ubavic pelasi vahvasti. Molempien joukkueiden päävalmentajat saivat keltaisen kortin esitettyään eriävän mielipiteen tuomareiden tuomioihin. Orivesi kesti kotijoukkueen takaa-ajon vieden erän 25-21.

Viidennen alku lähti Orivedeltä hyvin käyntiin. LiigaPlokin pelin rakentelu ontui ja OrPo sai hyvillä aloituksillaan LiigaPlokin peliä sekaisin. Libero Sanna Häkkinen kaivoi pahatkin hyökkäykset pelattavaksi. Tiukka ja ajoittain hyvä ottelu meni vierasjoukkueelle erin 3-2.

LiigaPloki kohtaa heti maanantaina LP Kangasalan.

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

-Tämä oli kovatasoinen peli, jossa OrPo puolusti meitä paremmin. Satasen torjunta ja puolustus ei toiminut tänään. Viimeinen rutistus vielä meiltä puuttuu. Molemmat joukkueet hyökkäsivät kovaa. Blanchfield onnistui hyvin yleispelaajana, vaikka hänet unohdettiin passien suhteen viidennessä erässä. Meidän passipeli oli kuutamolla silloin, ,un ottelua ratkaistiin. Hakkuripeli kaipaa myös lisätehoja.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Onnittelut pelaajilleni voitosta! Tänään oli kova peli, ottelussa oli pitkiä palloralleja. Kolmannen erän jälkeen saimme pysäytettyä Blanchfieldin.

Sanni Rantanen:

- Kovaa vääntöä oli molemmilla joukkueilla. Meidän pitää vielä tsempata enemmän varsinkin erien lopuissa.

Sanna Häkkinen, OrPo:

- Olen ylpeä joukkueestani, molemmat pelasivat kovaa hyökkäyspeliä. Nautin liberona siitä, että töitä riitti tänään.

LiigaPloki - Oriveden Ponnistus 2-3 (21-25, 30-28, 25-17, 21-25, 11-15)
Ploki: Blanchfield 28/+18, Keene 17/+15, Matias 17/+11
OrPo: Ubavic 22/+15, Holm 17/+6, Nyman 15/+11