Seuraa meitä somessa:

OrPo ja LP Viesti puhtaisin kotivoittoihin

17.11.2018

Oriveden Ponnistus ja LP Viesti eivät antaneet vierailleille WoVo Rovaniemelle sekä Pölkky Kuusamolle erääkään lauantai-illan naisten liigakamppailuissa. Näin salolaiset vahvistivat liigajohtoaan ja OrPo nousi kuudenneksi.

OrPolle hyvällä pelillä kolme pistettä

OrPo sai otettua hyvällä pelillä tärkeät kolme pistettä WoVolta 3-0 (25-18,25-18,25-14) ja nousi LiigaPlokin edelle sarjataulukossa.
WoVo antoi tiukan vastuksen, mutta OrPo oli vahvempi etenkin erien lopussa.

Ekaterina Klimova, WoVo:

- Teimme helpoissa palloissa liikaa virheitä. Emme pelanneet sillä tasolla kuin eilen.

Saara Holm, OrPo:

- Meillä oli muutamia heikkoja hetkiä. Kasasimme kuitenkin itsemme hyvin. Shannonilla oli tänään hyvä peli.

Juha Keihäskoski, WoVo:

- Onnittelut OrPolle kovatasoisesta pelistä. Emme olleet henkisesti valmistautuneet näin kovaan vastukseen. Nyt pitää miettiä henkistä puolta meitä vähän parempia joukkueita kohtaan. Jatketaan salilla töiden tekoa.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Onnittelut pelaajilleni, focus oli hyvä. Teimme varsin ammattitaitoista työtä. Tämä oli hyvin tärkeä voitto. Joukkue pelasi hyvin joukkueena.

Otteluisäntä Apupapu Oy palkitsi joukkueidensa parhaina WoVosta Ekaterina Klimovan 12/+4 ja OrPosta Saara Holmin 11/+8.


Oriveden Ponnistus - WoVo Rovaniemi 3-0
25-18, 25-18, 25-14

OrPo: Dugan 16/+12, Holm 11/+8, Lepistö 10/+8
WoVo: Klimova 12/+4, Schoene 9/-3, Jordan 5/-2

LähiTapiolan pisteet:
3 Holm OrPo
2 Lepistö OrPo
1 Rekola OrPo

PRO Libero:
Häkkinen OrPo

Ottelutilasto

Liigajohto vahvistui Pihlajamäen menettäneellä LP Viestillä

Salohallissa jatkuivat Mestaruusliigan kärkikamppailut, kun LP Viesti kohtasi lauantaina kotiottelussa Pölkky Kuusamon. Ottelu päättyi kotijoukkueen suoraan 3-0 voittoon (25-23, 25-21, 25-12).

LP Viestin yleispelaaja Lotta Piesanen ylitti ottelussa 1000 liigapisteen rajan. Piesanen on kymmenes nyt liigassa oleva pelaaja, joka on tehnyt 1000 pistettä. Ottelu oli samalla kuusamolaisten seurahistorian 200:s runkosarjaottelu Mestaruusliigassa.

Kotijoukkue lähti otteluun hieman totutusta poikkeavalla avauskokoonpanolla. Hakkurina nähtiin Kertu Laakin tilalla Lena Prokopenko ja toisena yleispelaajana Lotta Piesasen kanssa Netta Laaksonen. Keskitorjujina oli kaksikko Anna Czakan ja Pilvi Kettunen Laura Pihlajamäen siirryttyä aikaisemmin viikolla Saksan liigaan pelaamaan.

Avauserä alkoi odotetun tasaisesti. Kuusamolaiset siirtyivät erän alussa muutaman pinnan johtoon keskipelaaja Jonna Wasserfallerin kovien hyppysyöttöjen myötä, mutta Viesti kiri ja siirtyi johtoon Krystsina Yagubovan hyvällä syöttövuorolla. Erää edettiin tasatahtiin, mutta Viesti oli erän lopussa vahvempi. Tilanteessa 23-23 Pilvi Kettunen ja Lena Prokopenko torjuivat eräpallon Viestille, jonka jälkeen Anna Czakan syötti ässän ja erä kotijoukkueelle 25-23.

Toinen erä alkoi kuusamolaisten komennossa ja Mia Swaneganin syöttövuorolla Pölkky otti 1-4 johdon. Netta Laaksonen syöttöjen ja puolustuksien avulla Viesti kiri tasoihin ja karkasi jo 13-7 johtoon. Kuusamo kiri muutaman pisteen Wasserfallerin syöttövuorolla, mutta LP Viesti repi johtoa, joka riitti loppuun asti. Toinen erä kotijoukkueelle 25-21.

Kolmannen erän alussa Kuusamon libero Eveliina Rautiainen loukkasi pahannäköisesti polvensa ja joutui jättämään pelikentän. Myös yleispelaaja Jenna Mustonen jätti kentän kivualiaan näköisesti erän lopussa. Kotijoukkue oli kuskin paikalla koko erän ajan, eikä päästänyt vieraita enää taistelemaan voitosta. Erä murskaavasti Viestille luvuin 25-12 ja ottelu suoraan 3-0.

Mia Swanegan, Pölkky Kuusamo:

- Teimme hyviä asioita ensimäisessä ja toisessa erässä. Harmittava loukkaantuminen kolmannessa erässä, mutta meidän täytyy vain kasvaa siitä. Huomenna on uusi päivä ja uusi peli.

Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti:

- Jälleen tärkeä voitto ja tärkeät. Pelasimme hyvin hieman uudella rosterilla ja uudet pelaajat paikkasivat hyvin. Takana oli tiukka neljän päivän leiri, joten ei ehkä ihan ”freesein” olo, mutta hyvin kaikki tsemppasivat. Valmistauduimme hyvin Wasserfallerin hyppysyöttöihin ja saimme ne ihan hyvin peliin.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Kiitos LP Viestille ja Tomi Lemminkäiselle että pystyimme siirtämään ottelua myöhemmäksi, jotta pystyimme lentämään tänne. Se oli iso ele meille ja meiltä jäi noin 900 kilometriä bussissa matkustamista pois. Salon kokoonpano oli hieman yllätys ainakin laitureiden osalta. Tutun ärsyttävä LP Viesti oli vastassa, vahva torjunta-puolustus ja siihen päälle vielä Hiltsun hyvätasoinen suorittaminen. Eveliina Rautiainen lähti ambulanssilla hallilta, huonolta näyttää hänen tilanteensa ainakin näin alun perusteella. Loukkaantumisia on paljon niin harjoitus-kuin pelitilanteissa. Mutta näillä mennään, huomenna saamme vielä kentällisen pelaajia.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tasapainoinen esitys koko joukkueelta ja paransimme pelin edetessä. Teimme selvästi vähemmän virheitä kuin vastustaja. Kuusamolle tuli noin 40 virhettä ja se on paljon kolmen erän peliin. Kertua oli vaihdossa sovitusti, sillä hän on ollut sairaana eikä ole ollut paljoa mukana koko viikkona. Sovimme, että häntä peluutetaan tuplavaihdoissa vain jos on tiukka tilanne ja hänen pelipanostaan tarvitaan. Netta Laaksonen oli yksi ottelun hahmoista. Hän teki hyvää työtä niin vastaanotossa kuin puolustuksessakin ja eritysesti toisessa erässä puolusti vastustajan ykköshyökkääjän lähes kaikki puolustukset ylös. Myös Lena Prokopenkon peliin olen tyytyväinen. Hän pelasi ensimmäistä kertaa hakkurina ja heti tehot 17/+11. Meillä on jäljellä neljä peliä Mestaruusliigassa ennen joulua, joten mikäli keskipelaajamme pysyvät terveinä emme kiirehdi uuden keskipelaajan hankinnan kanssa.

LP Viesti- Pölkky Kuusamo 3-0
25-23, 25-21, 25-12

LP Viesti: Prokopenko 17/+11, Czakan 10/+7, Laaksonen 9/+5
Pölkky: Kjelstrup 14/+6, Swanegan 11/+5, Lambert 8/0

LähiTapiolan pisteet:
3 Hämäläinen LP Viesti
2 Swanegan Pölkky
1 Laaksonen LP Viesti

PRO Libero:
Hämäläinen LP Viesti

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Sinikka Makkonen / LP Viesti

  Takaisin