Seuraa meitä somessa:

OrPo ja Pölkky välieriin kotivoitoillan

23.03.2017

Oriveden Ponnistus ja Pölkky Kuusamo pitivät otteensa ratkaisevassa viidennessä puolivälieräottelussa kotonaan edeten välieriin.

OrPo eteni välieriin voittamalla viidennen puolivälierän 3-1 (25-15, 25-10, 17-25, 25-21).

Kahden murskaavan erän jälkeen vierasjoukkue heräsi ja kuittasi kolmannen nimiinsä. Neljännessä kotijoukkue oli kuitenkin taas ratkaisevan verran parempi.

Vieraat syöttivät ottelussa tehokkaammin ja saivat kotijoukkueen vastaanoton (vo% 35-51, ässät 4-13) vaikeuksiin, mutta 501. liigaottelunsa pelannut Maria Tuominen johti OrPon selkeästi tehokkaampaan hyökkäyspeliin (h% 43-33). Malina Terrell (23/+11) oli OrPon kovin syömähammas.

Alex Reid, LiigaPloki:

- Päällimmäisenä mielessä tappio. Kahdessa ensimmäisessä erässä OrPo pelasi todella hyvin. Pitkän tauon jälkeen saimme otetta.

Malina Terrell, OrPo:

- Upea tunne! OrPo kasvoi silloin kun piti. Aloitimme hyvin. Parasta ei ole vielä nähty. Niissä oli makua siitä, mihin pystymme, mutta LP Viestiä vastaan on löydyttävä enemmän aggressiivisuutta.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Onnittelut OrPolle. Pelattiin kaksi hyvää peliä ja tänään kaksi hyvää erää. Se ei riitä voittoon. OrPo oli parempi ja sillä selvä.

Satu Natunen, OrPo:

- Hyvä ottelusarja. Ylpeä porukasta, että henkistä kapasitettia löytyi. Neljänteen saatiin kasattua taas hyvin. Kontrolloitua pelaamista.

Otteluisäntä Oriveden kaupunki valitsi joukkueiden parhaiksi LiigaPlokista Alex Reidin ja OrPosta Saara Lepistön.

Oriveden Ponnistus - LiigaPloki 3-1
25-15, 25-10, 17-25, 25-21
Oriveden Ponnistus: Terrell 23/+11, Johnson 17/+12, Smolander 8/+6
LiigaPloki: Reid 16/+11, Kmezic 15/+3, Field 11/+9
Katsojia: 611

Ottelutilasto

Vahva kotiesitys vei Pölkyn välieriin


Pölkky Kuusamon vahvat otteet kotikentällä saivat jatkoa torstaina ja johtivat joukkueen välieriin otteluvoitoin 3-2 WoVo Rovaniemestä. Viides välierä päättyi kuusamolaisten voittoon 3-0 (25-20, 25-15, 25-19). Välieräpaikka on kuusamolaisten historian ensimmäinen.

Tuomas Alatalon suojatit hyökkäsivät 44% tehoilla Teemu Mäkikyrön suojattien 30% vastaan. Olena Prokopenko oli kotijoukkueen tehopelaaja (21/+15) 51% hyökkäystehoilla.

Heidi Rovanperä, WoVo Rovaniemi:

- Vastaanotto ei noussut parhaalla mahdollisella tavalla, Pölkyllä oli kova syöttö. Vähän oli myös pehmeyttä, silloin kun olisi pitänyt olla kova niin oltiin hieman pehmeitä. Kolmanteen erään sovittiin ”all in”, ihan sama tuleeko virhe vai ei, mutta silti sama tulos. Pölkky Kuusamo torjui Jazmine Whiten satasia hyvin, jouduimme hieman muuttamaan taktiikkaa. Sarjassa oli kaikki mahdollinen mitä lentopalloon mahtui. Neljäs peli oli meiltä upea peli, mutta esimerkiksi kolmas ottelu oli täysi pohjanoteeraus. Olimme tänään kyllä valmiita, en ainakaan huomannut mitään jännitystä.

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo:

- En muista enää mitä pelissä on tapahtunut. Tuntuu tosi hyvältä, nyt kolmas kerta toden sanoo kun olen täällä Kuusamossa. Olen hyvin onnellinen ja kiitollinen koko joukkueelle, Tumpille ja koko kuusamolaisyleisölle. Kaikki pelasivat hyvin, Olena oli todella kuuma pelaaja tänään. Vaikea sanoa miksi molemmat olivat erityisen vahvoja kotonaan, onneksi meillä oli kotietu. Tunnin verran tässä fiilistellään, sitten täytyy nollata ja alkaa keskittyä välieriin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo Rovaniemi:


- Jos tässä tietäisi mistä heikot vierasesitykset johtuivat, niin varmasti olisi korjattu. Kumpikaan ei pelannut kauhean vahvasti vieraissa, lisäksi vastaanottopeli on molemmilla ollut koko kauden vähän on/off, sillä osa-alueella eniten ratkesi tämä sarja. Toki tänään Pölkky pelasi mielestäni ylivoimaisesti sarjan parhaan pelinsä, emme me niin huonoja olleet kuin kolmannessa ottelussa. Selkeä tytöt vastaan naiset taistelu oli henkisellä puolella. Tässä sarjassa se joka on lähtenyt viemään peliä, niin on hallinnut otteluita aina selvemmin syöttöpelillään. Emme hävinneet tätä sarjaa tänään. Huonosti harjoittelimme ja pelasimme runkosarjassa monta kuukautta, valmennuksen täytyy ottaa vastuu että päästimme joukkueen ehkä liian helpolla, ammattimainen tekeminen tuli joukkueeseen ehkä vasta joulutauon jälkeen. Marras-joulukuu välissä hävisimme erityisesti tämän kauden. Siinä mielessä pystyimme parantamaan pudotuspeleihin.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Ihan piru hyvä fiilis. Tämä oli yhdeksäs kauteni pudotuspeleissä ja en muista koska olisi jännittänyt pelipäivänä niin paljon kuin tänään. Aika turhaan kylläkin, joukkue oli niin hienolla latauksella liikkeellä. Oli kyllä upea yleisö tänään, täällä kun yleisö on vielä lähellä kenttää niin tunnelma oli mahtava. On hienoa, että pystymme ensimmäistä kertaa tarjoamaan välierät ja mitalipelit tälle yleisölle. Jännä sarja siinä mielessä, että syöttö-vastaanotto oli aina niin selkeästi kotijoukkueella. Tottakai se vaikuttaa myös torjuntapuolustukseen, mutta tuntuu että kotijoukkueella oli myös aina parempi jalka sekä puolustuksen laatu parempi. Vähän peilaten Teemun kommentteihin, niin me pelasimme ihan hyvän runkosarjan, ansaitsimme kotiedun ja sitä kautta pystyimme kääntämään tämän sarjan.Pölkky Kuusamo - WoVo Rovaniemi 3-0
25-20, 25-15, 25-19
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 21/+15,Piesanen 11/+8,Treacy 9/+6
WoVo Rovaniemi: Miilen 12/+7,Kosonen 10/+-1,White 8/+4
Katsojia: 579

Ottelutilasto

  Takaisin