Seuraa meitä somessa:

OrPo palasi mitalikantaan

05.04.2016

Oriveden Ponnistus on naisten Mestaruusliigan kauden 2015-2016 pronssimitalisti. Mitali oli seurahistorian 13. (1 kulta, kuusi hopeaa ja 6 pronssia) ja kahdeksas kymmeneen viime kauteen.

Viime kaudella mitalipelien ulkopuolelle jäänyt OrPo voitti nyt pronssiotteluissa paikallisvastustaja LP Kangasalan voitoin 2-1. Kolmas ottelu päättyi tiistaina Kangasalla 0-3 (24-26, 22-25, 19-25).

OrPon joukkueesta mitali oli Maria Tuomiselle jo uran yhdeksäs (2-4-3) ja Hillaelina Hämäläiselle kahdeksas (5-0-3). Viidennen mitalinsa saivat Eeva Puukka (0-2-3) ja Eveliina Smolander (0-2-3). Päävalmentaja Teemu Oksaselle mitali oli uran ensimmäinen Mestaruusliigassa.

Tunnelma Pitkäjärven hallissa oli katossa, kun katsomo oli täynnä innokkaita faneja ja kentän päissä kilpailevat rumpuryhmät nostivat kilpaa fiilistä. OrPo aloitti hyvin ensimmäisen erän ja kotijoukkueen piti katkaista tilanne ensimmäisellä aikalisällä jo pisteissä 1 - 5. Kotijoukkueen tasoitettua pelin tilanteessa 10 – 10 Teemu Oksanen otti OrPon ensimmäisen aikalisän. Tiukan taiston jälkeen tekniselle aikalisälle mentiin OrPon johtaessa 14 – 11. OrPo piti ekaa erää hallussaan, vaikka LP Kangasala pystyi tasoittamaan Shelby Daltonin ässäsyötöllä 19 – 19 tilanteeseen. Erän loppu oli tiukempaa taistoa, mutta Mercy Moimin hyökkäyksiin kotijoukkue ei pystynyt vastaamaan. Ensimmäinen erä OrPolle pistein 26-24.

Toisen erän alussa kotijoukkue rupesi vetämään eroa OrPoon. OrPo otti ekan aikalisän 6 – 2 tilanteessa ja toisen jo 9 – 3 pisteissä, kun pitkä palloralli päätyy Kangasalle. Kotijoukkue oli pariin kertaan jo 7 pistettä johdolla, mutta OrPo sai kurottua eroa umpeen ja peli tasoittuu tilanteessa 11 – 11 kotijoukkueen virheeseen. Mielettömän pitkät pallorallit saivat jo yleisönkin pidättämään henkeään, kun odotettiin, mille puolelle piste lopulta päätyy. Erää mentiin piste kerrallaan puolelta toiselle. 19 – 21 tilanteessa Ismo Tahvanainen otti toisen aikalisän ja tasoissa käytiin vielä 22 – 22 tilanteessa. OrPo otti toisen erän Maria Tuomisen ässäsyötöllä pistein 25 – 22. Pitkälle tauolle siis OrPon johtaessa 2 – 0 peliä.

Kolmannen erän alku oli tiukkaa taistoa pisteistä. Hermostuneisuus näkyi, kun virheitä tuli molemmin puolin verkkoa alkuerästä. Tekniselle aikalisälle mentiin OrPon johtaessa 14 – 12. LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen käytti kaikki mahdollisuudet taistelutahdon nostamiseksi, aikalisät ja vaihdot, mutta OrPon peli kulki tänään paremmin. Mercy Moim pelasi loistavan pelin takoen 24 / +15 saldot. Kolmannen erän lopulla myös Myriam Englishin hyökkäykset tuottivat tulosta ja Salla Karhun syöttöputki, jossa kolme ässääkin lopulta ratkaisivat kolmannen erän Orpolle pistein 25 – 19.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Onnittelut Orivedelle. Heidän lataus – jännitys-rentous - oli parempi kuin meidän. Käsijarru päällä pelattiin. Orivedellä rohkeita rentoja ratkaisuja ja Sallan syöttöputki lopussa ratkaisi pelin. Meillä näyttää nyt kevään aikana olleen joka toinen peli hyvä, joka toinen peli huono. OrPon puolustuspeli oli tänään parempi. Meidän parempi vastaanotto tilastojen valossa tuotti huonommat hyökkäystulokset. Orpo ansaitsi voittonsa ja pronssinsa.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Kyllä tämä voitto oli itsellekin iso asia. Moni on varmaan vuoden mittaan epäillyt, tuleeko siitä mitään. Iso kiitos tytöille! Niin paljon on kauden mittaan pidetty palaveria ja keskustelu aiheista, tämä oli voitettu mitali. Kun miettii kauden tapahtumia, ollaan oikeassa paikassa nyt. Jos välierät olisi ollut HPK:ta vastaan, tilanne voisi olla toinen. Mercy Moim pelasi kauden parhaan pelinsä parhaaseen paikkaan. Hän on ollut 8 kk poissa kotoa, jossa pieni poika odottaa äitiä, hänellä on ollut vaikea, henkisesti raskas talvi. Nyt, kun viimeinen ja tärkeä hetki koitti, hän sai itsestään kaiken ulos. Ehkä se oli tieto siitä, että tähän loppuu pelit ja lentoliput on huomiselle kotiin. Hänellä oli tänään kehonkieli oikea ja siitä muut saivat uskoa peliin. Tämän päivän peli oli tasapainoinen. Maria Tuominen pelasi hyvin, Salla Karhu tuli hyvin sisään, se rauhoitti vastaanottopelaamista. Ratkaisevaa oli, kun toisen erän ruvettiin puolustamaan ja saatiin pisteitä jatkopallopeleistä – oltiin selkeästi kovempia. Tytöt päättivät, että tänään tehdään kaikki ja katsotaan, mihin se riittää. Ja pronssille riitti.

Eeva Puukka, OrPo:

- Fiilikset erittäin hyvät, meiltä hyvä peli, hyvä lataus. Pysyi kyllä melkein koko pelin ajan hyvänä. Suht ehjä peli tärkeään paikkaan. Viime pelin jälkeen katsottiin videota ja juteltiin porukalla, mitä pitäisi muuttaa ja tehdä paremmin. Syöttö-vastaanottopeli toimi tänään paremmin. Se helpottaa torjunta-puolustuspeliä. Oma vastaanotto pelasi, niin päästiin pyörittämään omaa peliä. On ollut ailahtelevainen kausi. Välillä tuntui, miten käy. Oli tiukat pelit Kuusamoa vastaan, tiukat pelit tässäkin, pronssimitalit maistuu nyt makealta.

Voitot 2-1 OrPolle, OrPo kolmas ja LP Kangasala neljäs Mestaruusliigan loppusijoituksissa
LP Kangasala: Mayfield 14/+6, Dalton 10/+6, Laakkonen 8/+6
OrPo: Moim 24/+15, Karhu 10/+5, Adamenya 7/-2
Yleisöä: 517
T 12-5, Ä 4-8, SV 6-7, VO% 46-39, H% 33-41

Video pelitapahtumista

Ottelutilasto

  Takaisin