Seuraa meitä somessa:

OrPo taisteli naisten lentopallocupin finaaliin

16.01.2019

Naisten lentopallon Suomen Cupin finaalissa 2018 kohtaavat Oriveden Ponnistus ja Hämeenlinnan Lentopallokerho. OrPo otti finaalipaikan keskiviikkona lyötyään jännitysottelussa kotijoukkue LiigaPlokin Pihtiputaalla 2-3 (25-21, 21-25, 22-25, 25-16, 9-15).

Cupin finaalipaikka on OrPon historian viides. Viimeksi OrPo oli finaalissa 2011 ja sen kaksi mestaruutta ovat vuosilta 1996 ja 1997.

Cupin finaali pelataan Turussa 26.1. miesten finaalin kanssa samassa yhteydessä.

Viidettä kertaa finaalin selvinnyt Oriveden Ponnistus oli niukasti parempi viidennen erän taistelussa, jota kotijoukkue johti jo viimeisessä erässä 7-4, mutta OrPon Nelli Rantasen onnistuneet aloitukset käänsivät vieraat 10-7 johtoon ja karkumatkalle. Kahden tasaisen joukkueen pelistä toisen piti tippua jatkosta. 

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Onnittelut voitosta OrPolle. Hävityn pelin jälkeen pää on tyhjä. Kolmannen erän 18-14 ja viidennen 7-4 karkumatkat kaatuivat meidän omiin helppoihin virheisiin . Isompaa oli tarjolla tänään, mieluummin olisin voittanut tämän pelin kuin tulevan lauantain sarjapelin. Tottakai pitää sarjapisteitä saalistaa, ettei jouduta heti puolivälissä Saloa ja Hämeenlinnaa vastaan. Alex Donaghy (18/+9) pelasi hyvän yleispelaaja/ hakkuripelin vastaanottajana. OrPosta libero Sanna Häkkinen oli hyvä puolustamaan palloja peliin ja hän nosti varmasti meidän aloitukset.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Olen ylpeä joukkuestani ja pääsystä cupin finaaliin, tämä oli iso voitto monelle pelaajalle ensimmäinen kerta päästä loppuotteluun. Tänään meillä onnistui tunteet pysymään kontrollissa. Onnistuimme aloituksissa paremmin, vaikka pelissä oli paljon hermostuneisuutta. Tahto voittaa oli vahva kaikilla meidän pelaajilla.

Suzanne Horner, LiigaPloki:

- Taistelimme hyvin tänään, mutta OrPo oli vaan parempi. Teimme liikaa helppoja virheitä kuten aloitussyötöissä. Tästä on meidän noustava eteenpäin.

Nelli Rantanen, OrPo:

- Peli oli hermostunutta, mutta tärkein saatiin aikaan voittamalla kolme erää. Pelifiilis oli korkealla koko joukkueella. Viidennen erän syötöissä ajattelin syöttää niin hyvin, ettei peli jää ainakaan minusta kiinni.

Parhaat pelaajat:
Alex Donaghy, LiigaPloki
Nelli Rantanan, OrPo

LiigaPloki - OrPo
Ploki: Horton 25/+14, Donaghy 18/+9, Boricheva 10/+2
OrPo: Dockery 20/+11, Lepistö 15/+14, Rantanen 13/+1

Ottelutilasto

  Takaisin