Seuraa meitä somessa:

OrPo tarrasi pronsseihin

02.04.2016

Oriveden Ponnistus tarrasi kiinni pronsseihin naisten pronssiotteluiden alettua komealla 3-0-vierasvoitolla LP Kangasalasta.

LP Kangasala - OrPo 0-3 (15-25, 20-25, 25-27)

Pitkäjärven katsomo täyttyi innokkaista kannattajista, kun LP Kangasala ja OrPo aloittivat taistelunsa pronssimitalista. Ennen peliä huomioitiin maaliskuun pelaajaksi ja tähdistöön valittu kotijoukkueen Shelby Dalton. Kotijoukkue aloitti vahvasti ja oli jo 5 – 2 johdossa, mutta OrPo pääsi tasoittamaan pisteissä 6 – 6. Tämän jälkeen OrPo hallinnoi erää suvereenisti, ollen välillä jopa 11 pistettä johdossa. Kotijoukkueella ei ollut mitään sanottavaa erän kulkuun. Oriveden peli oli jäätävää kotijoukkueen tehdessä hermostuksissaan lukuisia virheitä ja ensimmäinen erä päättyi vieraiden 25 – 15 voittoon.

Toisen erän alku oli samanlaista räpellystä kuin ensimmäinen erä, eikä kotijoukkueen peli meinannut lähteä kulkemaan. Tekninen aikalisä alkoi kotijoukkueelle tylyissä 5 – 14 lukemissa. Tämän jälkeen LP teki passarin vaihdon ja kapteeni Outi Munnukka pääsi kentälle. Vaihto rauhoitti selvästi kotijoukkueen peliä, mutta ei auttanut riittävästi ja erä päättyikin myös OrPolle pistein 25 – 20.

Kolmas erä alkoi tiukkana taistona, kun kotijoukkue oli saanut kaivettua taistelutahtoa esiin pitkällä erätauolla. Tässä erässä nähtiin pitkiä palloralleja ja taisteluja, eikä piste-ero päässyt missään kohtaa kolmea pistettä isommaksi. Jatkopalloilla erä päättyi Eeva Puukan aivan takarajalle pudonneeseen ässäsyöttöön lukemin 27 – 25 OrPolle.

Näin OrPo otti ensimmäisen kiinnityksensä pronssimitaliin. Ottelun katsojamäärä oli 459.

Eveliina Smolander, OrPo:

- Pelattiin iloisella ilmeellä ja haluttiin voittaa, se ratkaisi tänään paljon. Syöttö-vastanottopeli voitettiin ja sitä kautta päästiin pyörittään omaa peliä.

Outi Munnukka, LP Kangasala:

- Samaa mieltä Even kanssa. Meiltä puuttui iloisuus ja toisesta erässä saatiin nousemaan se. Mutta ei ole taidoista kiinni, että jaksettaisiin painaa. Huomista kohti, pitää vain löytyä tappomeininki. Kapteenina voin vain auttaa kannustaa ja tsempata, että jokainen uskoo itseensä. Joukkuehenki on kohdallaan, ei ole siitä kiinni. Jokaisen pitää itse löytää se tahto ja meininki.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Oli pettymys pronssiotteluun joutuminen. Se näkyi virheiden määrässä. Ekassa erässä tehtiin 15 virhettä ja pistettä vastustajalle. Koko ottelussa tehtiin 30 virhettä + 8 torjuntaan lyöntiä. Ei saatu tasaista pelistä millään kahdessa ekassa erässä, se on selvä noista lukemista. Syöttö oli heikompi kuin Orivedellä, torjuntapeli oli aika surkea. Ei hävitty sotaa, vaan vain tämä taistelu. Huomenna on uusi peli ja pelaajat tiedostavat sen, että huomenna on kauden viimeinen tai toiseksi viimeinen peli. Joukkueet tuntevat toisensa, nyt katsotaan kummalla huomenna on isompi halu voittaa. Pettynyt olen joukkueen esitykseen pelin alussa. Voittamisenhalu ei siirtynyt pukukopista kentälle. Outilla tosi hieno sisääntulo ja rauhoitti pelin. Orivesi pelasi hyvällä sykkeellä, halusivat selvästi voittaa ja ansaitsivat 3 – 0 voiton. Huomenna lukemat on oltavat erilaisia, jos halutaan haastaa OrPo. Huomenna toivottavasti on virkeämpi jalka ja mieli ja haastettaisiin Orivesi tosissaan.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Mun mielestä ihan kohtuullisen ehjä kokonaisuus meiltä. Varsinkin eka puoli toista erää oli hyvää ja kurinalaista torjunta-puolustuspeliä. Saatiin vastustajan pääiskijät jos ei hyydytettyä, niin hidastettua,. Toisen erän puolessa välin työmoraali laski inan ja Kangasala paransi kolmanteen erään. Outi pelasi hyvän pätkän, hänen kanssaan meillä oli vaikeuksia vähän enemmän kuin Elisabethin tänään. Mitään ei ole vielä voitettu, Huomenna uusi peli. Kuten Eve sanoi, energia kentällä oli tänään hyvä ja siitä tytöille iso kiitos. Me pystyttiin syötöillä antamaan sen verran painetta, että vastustaja joutui pelaamaan ehkä hiukan mukavuusalueen ulkopuolella. Silloin kun peli ei kulje, on kaikille vaikeaa, ihmisiä tässä vaan ollaan. Kuten Ismo on usein sanonut, pelaajat käsittelee nämä pääkoppansa sisällä. Toisilta se onnistuu, toisilta ei. Onnistuttiin tänään tällä meidän kuusikolla ja Myriam English tuli hyvin sisään ja teki pari pinnaa. Kokonaisuutena hyvä esitys joukkueena tänään.

Otteluvoitot 1-0 OrPolle
LP Kangasala: Mayfield 14/+4, Dalton 9/+3, Tahvanainen 6/-1
OrPo: Moim 16/+3, Smolander 11/+9, Adamenya 9/+8
Yleisöä: 459
T 5-8, Ä 2-7, SV 10-7, VO% 51-52, H% 34-37

Ottelutilasto

  Takaisin