Seuraa meitä somessa:

OrPo vei Pirkanmaan derbyn - Arctic Volley eriskummallisen ottelun Iissä

29.01.2023

Eränumeroiltaan todella erikoinen kamppailu nähtiin naisten Mestaruusliigassa Iissä sunnuntaina, kun täysin avauserässä murskattu Arctic Volley heräsi peliin ja lopulta otti täydet sarjapisteet vierailleesta Hämeenlinnan Lentopallokerhosta 3-1. Pirkanmaan derbyssä puolestaan vierailija Oriveden Ponnistus otti puhtaan 3-0 -voiton LP Kangasalasta - saman tempun se on viimeksi tehnyt 2016.

Pirkanmaan derby vierasjoukkue OrPolle

Oriveden ponnistus otti pitkästä aikaa Pirkanmaan valtikan naisten mestaruusliigassa kun se voitti runkosarjan kolmesta kohtaamisesta kaksi, viimeisimmän sunnuntaina kun se voitti LP Kangasalan vieraskentällä suoraan erin 0-3.

Jo avauserä näytti ottelun suunnan.Hyvin kotijoukkueen hyökkäykset torjunut OrPo hallitsi erää hienokseltaan koko ajan ja vei sen lopulta pistein 21-25.

Toisessa erässä kotijoukkue näytti piristymisen merkkejä ja johti sitä suurimman osan ajasta mutta lopulta myös tämä erä jatkopallojen jälkeen OrPolle lukemin 27-29.

Myöskään kolmannessa erässä tehottomasti hyökännyt Kangasala ei saanut yskivää konettaan käyntiin. Orpo hyökkäsi järkevästi ja varsinkin avauserän lopulla kentälle vaihdettu Linnea Kuusela jujutti pallon Kangasalan torjunnan taakse useammankin kerran.
Näin varsin vaisun esityksen kotiyleisölleen tarjonnut Kangasala hävisi myös tämän erän 23-25 ja koko ottelun siis puhtaasti 3-0.

Taija Kaukoranta, Orpo

- Harvoin ollaan oma uran aikana Kangasalta 3-0 voittoa juhlittu. Pelimme alkaa olemaan koko ajan paremmin uomissaan.

Andrea Carasi, Orpo

- Hieno voitto, saimme eilisestä voitosta lisää itseluottamusta ja nyt peli alkaa olemaan sen näköista kun sen kuuluukin, Uskon mitalitavoitteeseen vahvasti.

Tiiamari Sievänen, Kangasala

- Oltiin tosi huonoja tänään, Orpo oli hyvä mutta oma hyökkäyspelimme oli heikolla tasolla. Ensi viikonlopun cupfinaalit on tärkeä etappi, meidän täytyy parantaa tosi paljon ja uskon että näin myös tapahtuu.

Arttu Keränen, Kangasala

- Orpolla 16 torjuntaa kolmeen erään, se kertoo kuinka huonosti tänään hyökkäsimme.Onneksi on kokonainen viikko ennen viikonvaihteen cuphuipennusta niin saamme harjoiteltua pelin uomiin. Sarjassa on tällä hetkellä varmaan 6-7 joukkuetta joista kuka tahansa voi olla keväällä mestari.


LP Kangasala - OrPo 0-3

21–25, 27–29, 23–25
Koti:Joki 10/+1, Rekola 9/+6, Regalado 8/+1
Vieras:Butkevych 16/+8, Kuusela 12/+7, Aronen 12/+3

Ässät: 5-3
Syöttövirheet: 10-8
Torjunnat: 8-16
Hyökkäys%: 36-42

Joukkueiden MVP:t
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala
Taija Kaukoranta, OrPo

PROlibero
Tiiamari Sievänen, LP Kangasala

Yleisöä: 311

Ottelutilasto


Arctic Volleylle voitto erikoisesesti edenneessä Iin maakuntaottelussa

Arctic Volley – Hämeenlinna 3-1 (8-25 / 25-17 / 26-24 / 25-14)

250 katsojaa saapui Iisi-Areenalle, kun Arctic Volley kohtasi Iisi-areenalla Hämeenlinnan Lentopallokerhon!

Ensimmäisessä erässä ArVo pelasi kuin pakkopaidat päällä. Hämeenlinna paukutti jokaisen pallon rataan ja Arctic Volley taisteli pelkästään pallon yli laittamisessa. Joukkueet eivät edes päässeet täyttä kierrosta ympäri ensimmäisen erän aikana. Michaela Madsen meni syöttämään tilanteessa 8-14 ja syötti erän loppuun ratkaissen erän ässällä Hämeenlinnalle.

Toisessa erässä ArVo pääsi vapaaksi pakkopaidoistaan. Serena Bruin syötti kahdella ässällään ArVon ensimmäistä kertaa johtoon ottelussa. Hämeenlinna kuitenkin nousi jo 8-12 johtoon. Nelli Rantanen vaihdettiin kentälle ja ArVon peli piristyi, kun Serena torjui tilanteen jo tasoihin 12-12. Tämän jälkeen ArVo ei antanut johtoa Hämeenlinnalle ja Megan Vander Meerin kahdella lyönnillä tilanteeksi 25-17 ja erä ArVolle

Pitkän tauon jälkeen peli oli tasaista. Peli aaltoili molemmilla joukkueilla ja tilanteessa 9-10 molemmat joukkueet olivat käyttäneet jo yhdet aikalisät. Erän lopulla tilanteessa 18-21 ArVo käytti toisen aikalisänsä ja Hämeenlinna oli menossa erävoittoon luvuin. Miia-Maria Mäkikyrö asteli syöttöruutuun ja ArVo pelasi ilman passaria, kun Nelli Rantanen oli verkolla. Vander Meerin ja Bruin ansiolla tilanne tasoihin 24-24. Roosa Rautio saapui syöttämään, ässä. Hämeenlinnan Elbaek viimeisteli erän ArVolle hyökkäysvirheellä ja tilanteeksi ja ensimmäinen sarjapiste ArVolle.

Hämeenlinna ei enää noussut kolmannen erän jälkeen. Hämeenlinnan peli näytti siltä, että kaikki mehut koneesta olisi viety. Nelli Rantanen astelu syöttämään tilanteessa 6-3. Kaksi ässää, kolme torjuntaa ja viisi hyökkäyspisteettä myöhemmin Hämeenlinna sai seuraavan pisteen tilanteessa 16-4. ArVo ei ottanut jalkaa pois kaasulta ja Paula Neciporuka viimesteli ottelun ArVolle 3-1.

Nelli Rantanen, Arctic Volley:

- Tärkeä voitto. Herättiin toiseen erään, saatiin vastaanotto rikki ja sitä kautta peli parani. Oli hyvä halli pelata. Kiitos Iin kunnalle olosuhteista.

Tuuli Tuominen, Hämeenlinna:

- Pettynyt. Ensimmäinen erä oli erittäin hyvä ja olisi pitänyt pitää taso koko ottelun ajan.

Avo Keel, Arctic Volley:

- Ensimmäisessä erässä oli lukko. Toiseen erään synnyttiin uudestaan. Taisi olla vähiten pistettä koko sarjssa meillä ensimmäisessä erässä. Peli parani jokaisella osa-alueella pelin loppuun asti.

Giovanni Torchio, Hämeenlinna:

- Yksi erä ei riitä. Ensimmäinen erä oli tasainen meiltä. Sen jälkeen peli hajosi ja meni monimutkaiseksi. Paljon virheitä molemmilla joukkueilla. Katse kohti Final Fouria.


Arctic Volley - Hämeenlinna 3-1
8–25, 25–17, 26–24, 25–14
Koti:Neciporuka 15/+5, Bruin 11/+7, Vander Mee 11/+1
Vieras:Mosser 12/+2, Elbaek 10/+6, Madsen 10/+5

Ässät: 10-10
Syöttövirheet: 11-7
Torjunnat: 8-9
Hyökkäys%: 34-30

Joukkueiden MVP:t
Megan Vander Meer, ArVo
Jenny Mosser, Hämeenlinna

PROlibero
Taylor Horsfall, Arvo

Yleisöä: 250

Ottelutilasto

  Takaisin