Seuraa meitä somessa:

OrPolle historian 500:s runkosarjan otteluvoitto Mestaruusliigassa - LP Kangasala voitti Rovaniemellä

12.11.2023

Oriveden Ponnistuksen voitto Nurmossa JymyVolleysta sunnuntaina oli seuran 500:s voitto naisten runkosarjassa. OrPo on kolmas seura joka ylsi tähän merkkipaaluun Hämeenlinnan (566) ja LP Viestin (532) jälkeen. OrPolta tarvittiin saavutukseen 933 ottelua. Sunnuntain toisessa liigapelissä LP Kangasala haki pisteet Arctic Volleylta Rovaniemeltä.

JymyVolleyn pistetili ei auennut vieläkään

JymyVolley ei saanut peliään käyntiin sunnuntai-illalla Nurmohallilla. Vieraaksi saapunut Oriveden Ponnistus vei peliä lähes miten tahtoi, eikä kolmen pisteen saalistamiseen tarvittu aikaa kuin tunti. Erät Orivedelle 0-3 (16-25, 15-25, 11-25).

Orivesi lähti otteluun uudesta tilanteesta, sillä joukkue purki vastikään pelaajasopimuksen hakkuri Polina Kochekovan kanssa terveyssyistä. Poissa vahvuudesta oli myös Aino-Kaisa Etelä. Ottelun toisessa erässä myös Milla Haapaniemi joutui sivuun loukattuaan jalkaansa.Ensimmäisessä erässä kumpikin joukkue sortui virheisiin. Kotijoukkue nosti kyllä hyvin, mutta hyökkäyksissä ei ollut tehoja, eikä palloa saatu vastustajan kenttään. Oriveden parhaana palkittu Jessika Mursula iski palloa miten halusi, ja otti kentän haltuunsa heti ottelun alusta alkaen. Kotijoukkue sai ensimmäiseen erään ainoastaan kuusi omaa pistettä, joista kolme teki hakkuri Jada Burse.

Toisessa erässä kumpikin joukkue onnistui karsimaan virheitään, mutta se ei tuonut kotijoukkueen tehoja ensimmäistä erää paremmaksi. Torjunnat napsahtivat kohdilleen ensimmäistä erää paremmin, mutta erävoittoon saakka eivät emännät yltäneet. Pitkän tauon jälkeen vieraat nostivat vielä tehojaan, eikä kotijoukkue onnistunut pysäyttämään Mursulaa, Teija Vuorenmaata eikä Ada Arosta.Patrik Ojaniemi:

- Tuskaista oli tänään. Jostain syystä peli oli hengetöntä, en tiedä, ajateltiinko liikaa, pelättiinkö liikaa. Hyvin valmistauduttiin, mutta sitten tulos on tämä. Meidän trendi jatkuu, me ollaan miinus yhdeksän koko joukkue, teemme aivan liikaa omia virheitä. Nyt on varmaankin sellainen takalukko, joka vaatisi hyvän onnistumisen peliin. Kyse ei ole siitä, ettei osattaisi, näyttää olevan vähän henkimaailman jutuista kyse.

Julia Junila:

- Meillä oli tänään liian paljon omia virheitä. OrPo pelasi hyvää lentopalloa. Meidän pitää
keskittyä enemmän siihen, ettei tulisi omia virheitä niin paljon. Vastaanotto toimi tänään. Virheistä päästään eroon hyvillä rutiineilla treeneissä ja sillä, että nostetaan treeneissä vähän vaatimustasoa korkeammalle. Alkukaudella on ollut paljon hakemista, kun on ollut uusi joukkue ja uudet rutiinit. Treeneissä taso on kuitenkin parantunut koko ajan.

Jessika Mursula.

- Tänään ottelu ratkesi siihen, että saimme pois niitä virheitä, joita olemme tehneet aiemmissa peleissä paljon. Omaan peliini olen tyytyväinen, vaikka aina voisi pelata paremminkin.

Fabio Menta:

- Me pelasimme tänään vahvan pelin. Haluan kiittää erityisesti Teija Vuorenmaata, joka menetti isoäitinsä eilen, ja ottelu oli hänelle tänään hyvin vaikea. Samoin myös joukkueelle sopeutua tilanteeseen. Toisessa erässä kotijoukkueella oli hetkensä, ja meidän piti pelata niin korkealla tasolla kuin vain pystyimme. Tänään oli kova peli, ja vastustaja järjesti meille vaikeuksia, joiden voittamiseen oli tehtävä töitä.

- Olen ylpeä joukkueen pelistä tänään, koska meidän tilanteemme on vaikea. Hakkuri lähti kotiin eilen, ja me haemme rooleja kentällä. Tänään teimme mitä pystyimme, ja teimme sen hyvin. Joukkueen taso on parantunut kovasti kolmessa viimeisessä pelissä.


JymyVolley - OrPo 0-3
16–25, 15–25, 11–25
Koti:Burse 7/+0, Robinson 6/+3, Koivuniemi 4/+0
Vieras:Aronen 13/+6, Vuorenmaa 12/+9, Mursula 11/+8

MVP:t
Veera Honkanen, JymyVolley
Jessika Mursula, OrPo

PROlibero
Emilia Putkisaari, OrPo

Katsojia 344

Ottelukuvat

Ottelutilasto

LP Kangasala palasi voittokantaan Arctic Volleyn vieraana

Arctic Volley – LP Kangasala 1-3 (27-25 / 20-25 / 15-25 / 16-25)

Santasportin katsomoon oli saapunut 311 viettämään isänpäivää lentopallon parissa. Emmi Jalosen poissaollessa rovaniemeläisillekin tuttu Petra Salmela sai vastuun passarin paikalla. Arttu Keränen marssittikin hieman yllätyksellisen seitsikon kentälle. Salmelan lisäksi ensimmäistä kertaa avausseitsikkoon tällä kaudella ylsi Heini Ahtola, joka tuli hakkuriksi kokoonpanoon. Kotijoukkueelta puuttui edelleen Miia-Maria Mäkikyrö ja sairastumisen takia tänään poissa oli myös joukkueensa kapteeni Eveliina Smolander.

Molempien joukkueiden syöttötaktiikka oli selkeä. Arctic Volley pommitti syötöillään Neea-Maria Jokea, kun LP Kangasala otti syötön kohteeksi Larissa Isokäännän. Isokääntä selvisi vastaanottorupeamasta paremmin. Erän loppupuolella Arttu Keränen vaihtoi Joen Iida Pölläseen. Tämä vaihto toi ryhtiä vierasjoukkueen peliin ja LP Kangasala pelasikin itsensä kahteenkin kertaan eräpallotilanteeseen, mutta Arctic Volley selvitti molemmat. Sekava erä päättyi Arctic Volleyn hyväksi Netta Rekolan hyökkäysvihreeseen ja kotijoukkue vei ensimmäisen erän lukemin 27-25.

Toisen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Ensimmäistä kertaa ero kasvoi kummankaan joukkueen eduksi kolmella pisteellä vasta tilanteeseen 15-18. Jenni Jantunen kavensi ässällään tilanteeksi vielä 17-18, mutta syöttö- ja vastaanottopelissä vierasjoukkue oli toisessa erässä parempi. Ensimmäisessä erässä kentälle vaihdettu Iida pöllänen otti isoa roolia erän loppupuolella. Hän syötti ässällään tilanteeksi 18-21, minkä jälkeen hän hyökkäsi 6-paikan hyökkäyksellä pisteen joukkueelleen. Hän jatkoi syöttövuoroaan aina tilanteeseen 18-23 asti ja erä oli viimeistä sinettiä vaille valmis. Vierasjoukkueen vahvaa syöttöpeliä kuvasi hyvin myös erän ratkaisu, kun Ada Peura syötti ässällään erän vierajoukkueen eduksi 20-25.

Kolmannessa erässä varsinkin syöttöpelin osalta vieraat olivat edelleen vahvempia. Ottelun parahaana pelaajana palkittu Viivi Pyhäjärvi tuli syöttämään tilanteessa 4-5, ja syötti vahvan syöttövuoron, jonka katkaisi vasta kotijoukkueen parhaana palkittu Sarah Glyn, joka iski tilanteeksi 5-10. LP Kangasala kuitenkin jatkoi vahvoja otteitaan. Eräpallotilanteessa vahvan pelin pelannut libero Laura Penttilä sai laadukkaan puolustuksen jälkeen pallon pellin ja Iida Pöllänen päätti erän lukemiin 15-25.

Neljänteen erään Jukka Lehtonen teki muutoksen. Aloittavana passarina Neea Tasala ja hakkurina Noora Kallinen. Tuplavaihtojen myötä kaksikko oli käynyt kentällä pelin aiemmissakin erässä, mutta nyt he tulivat aloittamaan erän. Kallinen aloittikin vahvasti tehden erän alkuun kolme pistettä ja Arctic Volley johti 4-2. Jantunen torjui vielä pisteen ja Taylor Horsfallin hyvän pulustuksen jälkeen tilanne muuttui jo neljän pisteen johdoksi. LP Kangasala ei kuitenkaan luovuttanut kotijoukkueen vahvan alun myötä, vaan taisteli pelin tasoihin. Viivi Pyhäjärvi tuli syöttövuoroon joukkueensa ollessa pisteen perässä tilanteessa 8-7. Hän syötti ässällään tilanteeksi jo 8-10 ja jatkoi syöttövuoroaan senkin jälkeen vielä pisteen verran. Larissa Isokäännään vahvan syöttövuoron seurauksena ArVo tuli vielä pisteen päähän, kunnes Arttu Keränen otti viraille aikalisän tilanteessa 13-14. Pian aikalisän jälkeen nähtiin jälleen vahva syöttövuoro. Ada Peura tuli syöttämään tilanteessa 14-16. Hän syötti syöttövuoronsa aikana neljä ässää ja muutenkin vahvoja syöttöjä. Kotijoukkue sai syöttövuoron poikki vasta tilanteessa 14-23! Tämä syöttövuoro oli kotijoukkueelle liikaa. Netta Rekola päätti erän ja ottelun satasen hyökkäyksellään . Neljäs erä vierasjoukkueelle pistein 25-16 ja koko ottelu erin 3-1.

Heini Ahtola, LP Kangasala

- Ensimmäinen erä oli vähän hakemista. Uuden seitsikon pelin hakemisessa kesti tovin, mutta sitten peli toimi ihan hyvin. Pelasimme hyvän pelin. Saimme hyviä hyökkäyksiä.

Jenni Jantunen, ArVo

- Vaikea analysoida vuoristoratamaisen pelin jälkeen peliä. Alussa oli hyvä energia. Pikkuhiljaa eri osa-alueet tippuivat pelistä pois. Vastustaja sai paremmin pelistä kiinni, mutta oma panos oli tänään illan edetessä liian heikko.

Arttu Keränen, LP Kangasala

- Suunnitelma peluutukselle oli olemassa. Emmi Jalonen putosi yön aikana pelistä pois. Peli oli kokonaisuutena kasvutarina. Emme ole tällä seitsikolla harjoitelleet kertaakaan. Se näkyi alussa. Jännitys karisi onnistumisten myötä pois. Heini Ahtola, Petra Salmela ja Iida Pöllänen käytti näyttöpaikkansa hyvin. Olii hyvä asia, että pääsimme heti pelaamaan eilisen tappion jälkeen.

Jukka Lehtonen, ArVo

- Ei ensimmäinenkään erä ollut meiltä niin hyvä, mitä voisi odottaa. Teimme liikaa virheitä. Toisesta erästä alkaen virheiden merkitys kostautui. Minun homma on etsiä meidän potentiaali esiin. Poissaolojen taakse ei voi mennä. Kapeammalla rosterilla on vaikea pyörittää pelaajia. Treenivahvuuteen tarvitsemme lisää pelaajia.


Arctic Volley - LP Kangasala 1-3
27–25, 20–25, 15–25, 16–25
Koti:Jaunet 16/+1, Glynn 13/+7, Isokääntä 9/+4
Vieras:Pyhäjärvi 21/+17, Pöllänen 15/+6, Ahtola 13/+6

MVP:t
ArVo, Sarah Glynn
LP Kangasala, Viivi Pyhäjärvi

PROlibero
Laura Penttilä, LP Kangasala

Katsojia 331

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin