Seuraa meitä somessa:

Petra Salmela pasaaamaan Orpoon

17.05.2022

Passari Petra Salmela, 22-170, siirtyy OrPoon 1+1 kautta kestävällä sopimuksella. Salmela on kotoisin Sodankylästä, jossa lentopallon perustekniikat opittiin Tähti-Volleyssa.

 Sieltä tie vei Rovaniemelle Woman Volleyn liigajoukkueesseen, jossa hän on pelasi neljä kautta. Viimeisen kauden hän pelasi puoliksi ykköspassarina meksikolaisen Sashiko Sanayn kanssa.

Petra Salmela on pelannut tyttöjen maajoukkueissa. Kaudella 2017-2018 hänet valittiin mestaruusliigan parhaaksi naisjunioriksi. Petra kävi Rovaniemellä urheilulukion ja opiskelee tällä hetkellä Lapin yliopistossa luokanopettajaksi. Hänellä on aikeet siirtää opiskelu Tampereelle ja muuttaa myös Tampereelle asumaan.

-Olin havitellut jo aiemminkin OrPoon tulemisesta. Vaihtoon vaikutti Woman Volleyssa pelannut orivesiläinen Oona Viljanen. Hänen kanssaan yhteispeli sujui erinomaisesti. Ja onhan se kiva, kun uudessa joukkueessa on yksi tuttu kaveri jo tullessa.

Viime kaudella Petra keräsi passarina komeat 80 pistettä, joista iso osa hyökkäyksillä ja torjunnoilla.
- Halusin pelaamiseen muutosta, haluan kehittyä edelleen pelaajana ja saavuttaa lajissa menestystä. Torjuntapelissä vastustajat aliarvioivat ulottuvuuteni. Korvasin mittani pompulla ja oikea-aikaisella torjunnalla, kertoi Petra.

  Takaisin