Seuraa meitä somessa:

Pölkky ei vieläkään Jymyn yllätettävissä

18.01.2019

Pölkky Kuusamo ei antanut kotijoukkueelle mahdollisuuksia Nurmossa ja kuittasi Jymystä puhtaan voiton 3-0.

Kyseessä oli joukkueiden kauden kolmas ja koko historian kuuden kamppailu. Pölkky on voittanut ne kaikki ja erät ovat nyt 21-4 kuusamolaisille.

Pölkky (10-6, 4.) nousi täydellä pisepotilla kahden pisteen päähän liigakolmosesta LpPkangasalasta (11-5, 3.) ja venytti etumatkan LP-Vampulaan (8-7, 5.) takanaan viiteen pisteeseen. Jymy (2-15, 8.9 jatkaa kahdeksantena 9 pisteen päässä LiigaPlokista ja kahdeksan pistettä WoVon (0-17, 9.) edellä.

Jymyn kokoonpanohuolt olivat melkoiset: Hilkka Hujanen puuttui jalkavaivan takia, Bettina Yli-Sissala oli kuumeisena ja libero Pauliina Vilppola on sivussa rannevamman takia. Jymyn kokoonpanssa debytoi kakkosliberona 16-vuotias debytantti Laura Penttilä Jessica Salmisen hoideltua tonttia kentällä.

Pölkky pelaa seuraavaksi jo heti lauantaina LP-Vampulan vieraana ja tiistaina Kreikassa Challenge Cupin toisen osaottelun Thirasia vastaan.

Ensimmäinen erä meni puhtaasti vieraiden tahtiin. Kotijoukkue heräsi vasta erän loppupuolella, mutta se ei enää riittänyt saamaan pahimmillaan yhdeksään pisteeseen yltänyttä kaulaa kiinni. Vieraiden hyökkäykset jäivät kotijoukkueen torjuntaan, eikä pisteitä tullut. Toiseen erään Jymy sai kenttänsä käyntiin, ja vei erää reilusti yli puolen välin. Sitten tulivat vieraat, ja muutaman virheen jälkeen erä oli selvä.

Kolmannessa erässä Jymy pelasi ottelun parasta peliä. Torjunta alkoi toimia, ja hyvät syöttöputket nostivat kotijoukkueen vieraiden imuun. Loppu oli kuitenkin Pölkyn, ja viikon peliturneella ollut joukkue nappasi vieraspisteet matkaansa. Kolmannessa erässä Jymy nosti kentälle vasta 16-vuotiaan liberon Laura Penttilän, joka pelasi samalla ensimmäisen liigapelinsä.

Veera Hämäläinen, Pölkky:

- Meiltä ei tänään parasta mahdollista peliä, mutta onneksi sillä tuli voitto. Tasaisuus pelistä puuttui, mutta me tapoimme palloa emäntiä paremmin ja ottelu ratkesi siihen. Omassa pelissä vastaanotto kulki hyvin, mutta hyökkäys ei.

Tuomas Alatalo:

- Oltava tyytyväinen matkapelin voittoon. Tämä oli hyvä alku viikon ottelukiertueelle. Nurmo syötti tänään hyvin ja pelasi iloisella ilmeellä. Joukkueen oma peli toimi ihan hyvin, ja koko ajan oli luottavainen olo siihen, että homma saadaan kotiin. Teimme vähän syöttövirheitä, ja meidän hyökkäysvoimamme oli laajempi kuin Jymyllä. Tänään Jymyn huonot hetket olivat huonompia kuin meidän huonot hetkemme. Viimeksi kannustin yleisöä takaisin lehtereille omien tueksi, ja tänään he olivat tulleet. Siitä kiitos.

Annina Keinonen, Jymy:

- Lähtökohdat huomioon ottaen peli olisi voinut olla täysi katastrofi. Päinvastoin me pelasimme yhden kauden eheimmistä peleistä. Joukkueen otteet kestävät aina sinne 20 pisteeseen, mutta sitten tulee notkahdus. Pitää saada luottoa siihen, että ottelu pelataan loppuun saakka. Ottelu antaa kuitenkin toivoa eteenpäin. Kun aloituskuusikosta puuttui kaksi, joutuvat kaikki miettimään paikkansa, ja kaikki olivat valmiita.

Kari Tuomela, Jymy:

- Meiltä tänään tasapainoinen peli. Vastustajalla on kova hyökkäysarsenaali, mutta silloin kun heillä oli aavistuksen heikompi verkko, me pääsimme hyvin mukaan peliin. Lähtökohdat huomioon ottaen joukkue taisteli erinomaisesti. Luottavaisin mielin katson jatkoon, jo liigapaikan säilyttäminen tämän kauden korkeatasoisessa liigassa on hyvä saavutus. Edessä on playoff-pelit, eikä ikinä tiedä, mitä kentällä tapahtuu.

Joukkueiden parhaat
Jymy Annina Keinonen
Pölkky Jennifer Nogueras

Nurmon Jymy - Pölkky Kuusamo 0-3
17-25, 18-25, 22-25
Jymy: Krlijc11/+2, Friberg 10/+9, Keinonen 9/+8
Pölkky: Kjelstrup 19/+13, Lambert 14/+11, Swanegan 12/+9

LähiTapiolan pisteet:
3 Kjelstrup Pölkky
2 Moncks Pölkky
1 Friberg Jymy

PRO Libero
Moncks, Pölkky

Ottelutilasto

Kuvat: Tomi Mäenpää / Jymy

  Takaisin