Seuraa meitä somessa:

Pölkky finaaliuusinnan selkeään voittoon - LiigaPloki avasi juhlakauden voitokkaasti

01.10.2022

Pölkky Kuusamo tykitti puhtaaseen 3-0 -voittoon kauden avanneessa viime kevään finaaliuusinnassa LP Kangasalaan vastaan Kuusamossa. LiigaPloki puolestaan taisteli viisieräisestä voiton kotisalissaan Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan.

LiigaPloki voitokkaana juhlakauteen

Pihtiputaan LiigaPloki aloitti juhlakautensa (20. liigakausi) voittamalla kovan taistelun jälkeen viime kauden pronssijoukkueen Hämeenlinnan Lentopallokerhon erin 3-2 (27-25,23-25, 14-25, 25-18,15-11)

Aloitusseitsikot:
LiigaPloki: Napalkova, Tikka, Hollingsworth-Santana, Yefremenko, Kähkölä, Lux, Joensalo (libero)
Lentiskerho: Ylivainio, Madsen, Mosser, Elbaek, Klimovich, Owokoniran, Tuominen (libero)

Ottelu tarjosi hienosti kannustaneelle yleisölle (426 katsojaa) jännittävän ja sarja-avaukselle ominaisen “vuoristoratamaisen”
kamppailun.



Avauserä oli tasaista vääntöä, joka ratkesi vasta jatkopalloilla. Kotijoukkueen tehokkain oli yleispelaaja Dariana Hollingsworth-Santana, Lentiskerhosta onnistui parhaiten läpi koko ottelun vahvasti esiintynyt Jenny Mosser.

Toisen erän alku sujui kotijoukkueen tahdissa, mutta Kerhon passari Jenna Yli-Vainion aloitusvuorolla vierasjoukkue nykäisi selkeän eron, parhaimmillaan 10-18. LiigaPloki kuroi kuitenkin eron lähes kiinni. Erä lopulta niukasti Hämeenlinnalle 25-23.
Kolmas erä oli selkeästi Kerhon. Kotijoukkue ei pystynyt torjumaan Jenny Mosserin ja Adeola Owokoniranin laitahyökkäyksiä. Owokoniran hyökkäsi vahvasti, mutta virhesaldo oli kohtuullisen suuri. Erä selkeästi vierasjoukkueelle. 25-14.

Neljännessä erässä osat vaihtuvat täydellisesti. LiigaPloki sai siihen uuden lähdön otteluun Lena Napalkovan syöttäessä 7-0 johdon, eikä Lentiskerho päässyt mukaan oikeastaan missään vaiheessa. LiigaPlokin Kristin Lux alkoi päästä vaikean alun jälkeen pelirytmiin kiinni ja oli suuressa roolissa syöttäen tilanteeksi 12-1.

Viides erä lähti kotijoukkueelta Napalkovan syöttövuorolla hyvin liikkeelle. Voitonnälkäinen kotijoukkue näytti kaapin paikan hurjasti kannustaneen kotijoukkueen tuella. Ukrainalaiskapteeni AnnaYefremankon suoritukset ja vahvat tuuletukset kertoivat siitä latauksesta, joka joukkueessa oli. Huikeasti puolustanut ja kotijoukkueen parhaana palkittu libero Emilia Joensalo oli yksi voiton arkkitehdeista.



Kim Buchwald, LiigaPloki:

- Lentiskerho tarjosi hyvän vastuksen. Pelin aaltoilusta huolimatta pystyimme voittamaan. Kauden ensimmäisen pelin luonteen mukaisesti

Giovanni Torchio, Lentiskerho:

-Kolme erää oli ok. Peli oli ailahteleva. Teimme liikaa hyökkäysvirheitä, eikä sellaisella virhemäärällä voi voittaa.



Emilia Joensalo, LiigaPloki:

- Pihtipudas-salissa oli mieletön tunnelma. Tiukkaa vääntöä ja hyvää taistelua oli. Pystyttiin muuttamaan asioita pelin sisällä. Olen ylpeä pelaajista. Monet heistä nostivat tasoaan loppua kohden.

Jenna Ylivainio, Lentiskerho

– Oli aika ailahteleva peli. Kolmannessa erässä onnistuimme hyvin. Vaikea löytää yksittäistä syytä.

Ruudun tallenne ottelusta

LiigaPloki - Hämeenlinna 3-2
27–25, 23–25, 14–25, 25–18, 15–11
Koti:Hollingswo 20/+13, Yefremenko 13/+9, Lux 12/-3
Vieras:Owokoniran 25/+8, Mosser 20/+14, Elbaek 17/+8

Ässät: 8-13
Syöttövirheet: 8-12
Torjunnat: 6-12
Hyökkäys%: 41%-40%

Joukkueiden MVP:t
LiigaPloki Emilia Joensalo
Hämeenlinna Jenny Mosser

PROlibero
Emilia Joensalo LiigaPloki

Yleisöä: 426

Ottelutilasto

Kuvat: Jari Kotka

Pölkky oli valmiimpi joukkue kauden avauksessa

Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala aloittivat uuden kauden siitä mihin keväällä jäätiin. Joukkueiden välillä nähtiin ajoittain hyvää taistelua ja pitkiä palloja, mutta Kangasala teki joukkueista enemmän virheitä kuin kotijoukkue ja ottelu päättyi Pölkyn melko selkeään 3-0 voittoon.

Vierasjoukkueesta Neea Joki teki suurimman pistemäärän 10/+3, joista kolme oli ässäsyöttöä. Emmi Riikilän pisteet olivat 8/-. Netta Rekolan satasen hyökkäys toimi tänään hyvin Pölkkyä vastaan ja hyökkäykset olivat suhteellisen painavia. Roosa Heikkiniemi ja vaihdosta tullut Iida Pöllänen pääsivät myös pisteiden makuun. Vierasjoukkueesta sivussa olivat jalkavaivoja poteva Viivi Pyhäjärvi ja pelilupaa odotteleva hakkuri Katherine Regaldo.

Pölkky Kuusamo oli saanut joukkuepeliä hiottua paremmaksi viimeisten harjoituspelien jälkeen ja joukkue pelasi melkoisen ehyen ottelun. Katja Kylmäaho onnistui hyvin passarin tontilla ja Pölkyn hyökkääjät pääsivät päättämään hyökkäyksiä painavilla iskuilla. Kotijoukkueen pistesaldo näytti aika tasaiselta ja suurimmat pisteet teki Ciara DeBell 12/+8. Joukkueen parhaana palkittu hakkuri Julia Azevedo teki pisteet 11/+5.

Tiiamari Sievänen, LP Kangasala:

- Oli mukava pelata ja nautin pelaamisesta. Pölkkyä vastaan on aina tiedossa kovia pelejä. Olemme päässeet tosi vähän pelaamaan koko joukkueella ja siihen nähden olen positiivisella mielellä. Meillä on tosi paljon mahdollista vielä kehittää peliä kauden mittaan. Tiesimme että vastus tulee kovenemaan harjoituspeleistä kovemman passitemmon ja hyökkäysten osalta. Tänään olisimme tarvinneet erilaisia ja fiksumpia hyökkäysratkaisuja.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- En ole hirveän pettynyt 0-3 tappion jälkeen, taisi olla vasta 7. kerta kun pelasimme koko joukkueella. Parhaimmillaan pystyimme laittamaan hyvin hanttiin. Ero tuli siinä, kun ei ole vielä identiteettiä eikä luottoa vieruskaveriin samalla tavalla. Ero repsahti henkiselläkin puolella sitä kautta. Paljon on vielä tekemistä, mutta yllättävän vähän harmittaa kun katsoo tilastolappua.

Julia Azevedo, Pölkky:

- Mahtava alku kauteen. Voitto oli meille tosi tärkeä asia. Pelissä on silti vielä parannettavaa, mutta hyvä peli meiltä. Pyrimme pitämään omat virheet vähissä ja virheen jälkeen tavoitteena oli korjata seuraavassa pallossa.

Sotiris Gkotsis:

- Voitolla aloittaminen on tärkeää henkisesti. Seuraavat kolme viikkoa ovat vaikeita vieraspelejä. Kumpikaan joukkue ei ole vielä valmis pelaamaan parhaalla tasollaan. Pystyimme pelaamaan tämän hetkisellä parhaalla tasollamme ja olen tyytyväinen joukkueeseen. Saatiin painetta Kangasalan puolelle. Onnistuimme torjunnoissa ensimmäisen erän lopussa ja välillä oli vaikeuksia vastaanoton kanssa. Pystyimme olemaan rauhallisia ja itseluottamuksemme oli hyvällä tasolla. Onnistuimme tänään hyökkäyspelissä.


Ruudun tallenne ottelusta

Pölkky Kuusamo - LP Kangasala 3-0
25–21, 25–16, 25–21
Koti:DeBell 12/+8, Azevedo 11/+5, Runnels 10/+1
Vieras:Joki 10/+4, Riikilä 8/+0, Heikkiniem 6/+2

Ässät: 7-3
Syöttövirheet: 10-11
Torjunnat: 7-4
Hyökkäys%: 40%-36%

Joukkueiden MVP:t
Pölkky Julia Azevedo
LP Kangasala Tiiamari Sievänen 

PROlibero
Sanna Häkkinen Pölkky

Yleisöä: 327

Ottelutilasto

  Takaisin