Pölkky ja LiigaPloki hoitivat sarjapisteet tililleen

13.02.2021

Pölkky Kuusamo joutui hetkittäin tiukille ilman kolmea avainpelaajaansa matkassa ollutta LP-Vampulaa vastaan ja LiigaPloki taas nappasi vierasvoiton päävalmentajan sijaisen Valtteri Jääskeläisen ohjastuksessa.

Siipirikko LP-Vampula pelasi raikkaalla ilmeellä Pölkkyä vastaan

Pölkky Kuusamo otti täydet sarjapisteet ilman kolmea avainpelaajaansa matkassa olleelta LP-Vampulalta 3-0 (27-25, 25-16, 25-20). Illan tilastoerikoisuus oli hyvin taistelleen vierasjoukkuen syöttövirheetön saldo.

LP-Vampula pelasi tänään eri kokoonpanolla kuin yleensä. Joukkueen kokoonpanosta puuttivat passari Mila Viljanen ja hakkuri Taylor Milton. Joukkue taisteli silti hyvin ja puolusti sinnikkäästi, eikä päästänyt kotijoukkuetta mitenkään helpolla.

Ensimmäistä erää vierailijat johtivat 10-13 ja 14-20, mutta Pölkky tuli Jonna Wasserfallerin syöttövuorolla pisteen päähän 20-21. Wasserfaller ja Tai Bierria pelasivat vahvasti jatkopalloilla ja erä päättyi Vampulan hyökkäysvirheellä kotijoukkueelle 27-25.

Toisen erän alku oli tasainen vielä lukemissa 7-7, mutta sitten Pölkky meni menojaan vahvalla hyökkäyspelillä. Vampulan toisella aikalisällä Pölkky johti erää 16-9. Vierasjoukkue kavensi kahdella Jutta Riikosen ässäsyötöllä mikä riitti Tuomas Alatalolle aikalisän ottamiseksi. Erä Pölkylle Bierrian hyökkäyksellä 25-16.

Kolmas erä oli edellisen toisinto ja Pölkyn johto oli jo selkeän näköinen 19-10. Alatalo kierrätti pelaajistoaan ja vierasjoukkue kavensi lukemiin 21-17. Jessica Kosonen päätti erän lukemissa 25-20. Pölkylle ansaittu 3-0 voitto.

Jessica Kosonen, Pölkky:

- Hieman meidät yllätti Vampulan eri kokoonpano kuin mitä olimme katsoneet videoilta. Saimme kasattua pelin kuntoon. Taylor (Lindberg) ja Tai (Bierria) auttoivat hyvin joukkuetta vaihdosta tullessaan, kuten muutkin vaihdosta tulleet. Pelasimme suurimman osan pelistä omalla tasollamme. Mukava päästä ensi viikolla pelaamaan kovia joukkueita vastaan kun vastassa ovat OrPo ja LP Kangasala.

Jutta Riikonen, LP-Vampula:

- Hauska oli pelata. Ensimmäinen erä jäi hiukan harmittamaan kun emme saaneet pidettyä johtoa. Sitten Pölkky pääsi paremmin peliin mukaan ja olimme toisessa erässä helisemässä. Kolmas erää oli hyvää taistelua, mutta se ei riittänyt tänään. Torstain peli Salossa ei painanut ainakaan itselläni ja sain hyvin nukuttua bussissa.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Olen iloinen, että saatiin käännettyä 3-0 voitoksi. Vampula tuli raikkaasti ja ennakkoluulottomasti. Vähemmän peliaikaa saaneet pelaajat pelasivat tosi rohkeasti. Olimme valmistautuneet peliin hyvin jolloin Miltonin ja Viljasen puuttuminen aiheutti jonkinlaisen henkisen ulospuhalluksen. Oli tahmea alku ja vaikka olimme puhuneet virhekontrollista se ei pitänyt ensimmäisessä erässä.

-Kuten Jessica sanoi, Taylorin ja Tain tulo vaihdosta toi peliin hyvää energiaa ja se auttoi kääntämään peliä. Toinen ja kolmas erä olivat paremmin kontrollissa ja ansaitsimme voiton. Mukava kun on kaksi tasaväkistä, mutta kumminkin eri tyylistä passaria käytettävissä.

Darko Dobreskov, päävalmentaja LP-Vampula:

- Annoimme tänään hyvin kaikkemme kentällä ja olisimme ansainneet enemmän kuin mikä oli sitten ottelun lopputulos. Johdimme ensimmäistä erää ja taistelimme kyllä hyvin, mutta emme onnistuneet kaikissa tilanteissa tekemään oikeita ratkaisuja. Jonna Wasserfallerin hyvällä syötöllä oli suuri merkitys Pölkyn takaa-ajossa. Pölkky on TOP4-joukkue ja pystyy tekemään kovia ratkaisuja vaikeissakin tilanteissa.

* LP-Vampula ei tehnyt ottelussa yhtään syöttövirhettä
* Pölkyn Polina Malik on pistetilaston 3. (384) ja Jessica Kosonen 4. (328)
* Pölkyn Jonna Wasserfaller on ässästilaston 1. (51) ja Jessica Kosonen 2. (45)
* LP-Vampulan Jutta Riikonen on ässätilaston 5. (33)

Pölkky Kuusamo - LP-Vampula
3-0 (27-25, 25-16, 25-20)
Pölkky: Malik 17/+14, Kosonen 12/+9, Bierria 12/+6
Vampula: Riikonen 12/+5, Välimäki 10/+5, Lofton 9/+8
Ässät 7-5, syöttövirheet 5-0, torjunnat 5-3, hyökkäys% 45-32, vastaanotto% 44-42

WoVo ei saanut arvokkaita pisteitä - Jääskeläinen tuurrasi voitokkaasti

Valtteri Jääskeläinen luotsasi tänään LiigaPlokia päävalmentaja Mikko Pesosen ollessa poissa vahvuudesta. LiigaPloki ilmoitti perjantaina Pesosen olevan viikonlopun yli sairaalahoidossa sairauskohtauksen vuoksi. WoVo haluaa toivottaa Pesoselle pikaista paranemista. Jääskeläisestä tuli samalla 24-vuotiaana pääsarjahistorian nuorin suomalainen päävalmentaja.

Ploki nappasi voiton erin 1-3 (27-29, 14-25, 25-15, 22-25).

Ensimmäinen erä oli ottelun tasaisin. Kotijoukkue johti jo 20-16, LiigaPloki nousi tasoihin tilanteessa 22-22 ja pääsi yrittämään erän katkaisua 23-24 tilanteessa. Matkalla erävoittoon se selvitti myös yhden rovaniemeläisten eräpallon tilanteessa 25-24. Toisen erän voitto tuli selvemmin, kun tilanteesta 14-18 eteenpäin LiigaPloki vei loppuerän kaikki pisteet.

Pitkä erätauko näytti taas taikansa ja kolmas erä oli kakkoserän peilikuva WoVon hallitessa sitä täysin. Ratkaisevaksi muodostunut neljäs oli tasainen ja lopullisen nykäyksen LiigaPloki sai aikaiseksi tilanteessa 19-19. Lindsey Calvinin syöttövuorolla saatu kolmen pisteen karkumatka riitti erä- ja otteluvoittoon.

Parhaat pelaajat:
WoVo: Saana Lindgren
LiigaPloki: Taija Kaukoranta

Outi Polso, WoVo:

-Pelistä huomasi hyvällä tavalla sen, että tässä ratkotaan jo pudotuspelipaikkaa. Mielestäni se sytytti meidän porukan tänään peliin ja se oli ilahduttavaa. Tämä panoksellisuus nosti mielestäni pelimme tasoa sellaisille kantimille, jossa se ei hetkeen ole ollut. Valitettavasti sinne tuli myös niitä pitkiä huonoja pätkiä väliin, eikä oltu tarpeeksi rohkeita päättämään eriä. Rutiini voittamisesta puuttuu.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Nousujohteisesti mennään viikko viikolta. Viime viikonloppuna haastoimme jo Hämeenlinnaa tosissaan ja uskoinkin, että tänään taistellaan voitosta. Meidän täytyy valmennuksen kanssa miettiä, miten me ratkotaan ongelmamme. Olemme tällä kaudella hävinneet pudotuspelipaikan noihin erän loppuihin, todella monta pistemenetystä on tullut siitä, ettei olla saatu hoidettua selviä eriä loppuun asti.

Taija Kaukoranta, LiigaPloki:

-Pidettiin oma taso kolmatta erää lukuun ottamatta. Siinä emme olleet samalla tavalla aggressiivisia ja voitonhaluisia, kuten muissa erissä. Kokonaisvaltaisesti hyvä peli kuitenkin, onnistuimme syötössä ja vastaanotossa, ja hyökkäystehotkin näyttävät varsin hyviltä. Nyt kun Mikko oli poissa pelistä, niin puhuttiin tyttöjen kanssa, ettei anneta sen vaikuttaa pelin, vaikka vakavista asioista on kyse. Haluttiin pelata tänään Mikolle.

Valtteri Jääskeläinen, LiigaPloki:

-Perhosia ei isommin ollut vatsassa ennen peliä, mutta 15 minuuttia ennen peliä heräsin sellaiseen todellisuuteen, että nyt se debyytti vastuuvalmentajana tapahtuu. Jännitys kuitenkin helpotti ensimmäisessä erässä, kun huomasin, että peli kulkee, kuten oltiin sovittu. Blanchfield toimi oikeana kätenäni kentällä ja hänestä oli iso apu.

* LiigaPloki on voittanut 9 viimeisintä joukkueiden kohtaamista ja 4 viimeisintä Rovaniemellä
* Kaikkien aikojen kohtaamiset 14-12 LiigaPlokille, Rovaniemellä 9-4
* WoVon Saana Lindgrenille 27 pistettä - neljäs kerta tällä kaudella kun Lindgren teki vähintään tuon pistemäärän
* WoVon Saana Lindgren johtaa pistetilastoa (461) ja Outi Polso on vastaanottotilaston 2. (55%)
* LiigaPlokin Jaelyn Keene on ässätilaston 4. (35), torjuntatilaston 4. (53) ja hyökkäys% 4. (53%).