Pölkky ja OrPo sunnuntaivoittoihin

08.10.2023

Sunnuntaina naisten liigassa nähtiin kaksi mielenkiintoista taistoa, joista Pölkky Kuusamo kotonaan ja OrPo vierqaissa hoitelivat voitot.

Oriveden Ponnistus jätti yhden pisteen Huittisiin

LP-Vampulan ensimmäinen kotipeli keräsi yli 500 katsojaa seuraamaan, jatkuuko LP-Vampulan hyvä pelivire perjantaisen Viesti-voiton jälkeen Tahto Areenalla, kun sunnuntain ottelussa oli vastassa Oriveden Ponnistus. Tasaisesta väännöstä viiden erän ottelusta OrPo vei kaksi pistettä ja kotijoukkueelle jäi yksi piste. Ottelun lopputulos oli 2–3, erät 23–25, 25–20, 16–25, 25–17 ja 13–15.

Ensimmäinen erä oli alusta asti tasaista puristusta, jossa joukkueet eivät päästäneet toisiaan karkuun. OrPon Teija Vuorenmaa takoi kenttään sen ratkaisevan pisteen.

Toisessa erässä OrPo tarrasi heti vahvan etumatkan ja helpot peipit upposivat kerta toisensa jälkeen Vampulan kenttään. Vampula tasoitti tilanteen, ja johti erää pistein 15–12, mutta OrPo ei antanut periksi, vaan tuli tasoihin tilanteessa 17–17. Vampula meni sen jälkeen menojaan ja vei erän lopulta 25–20.
Kolmas alkoi myös tasaisissa merkeissä, mutta OrPo lisäsi kaasua ja repi ensin viiden pisteen johdon ja jatkoi hyviä otteitaan etenkin laituri Teija Vuorenmaan johdolla. Pahimmillaan OrPon johto oli kymmenen pistettä tilanteessa 12–22. Vampula kaunisteli loppunumeroiksi 16–25.

Neljäs erä oli Vampulan, vaikka siinäkin oltiin tasatilanteessa 10–10. Vampula takoi sen jälkeen kuuden pisteen johtoaseman tilanteessa 17–11 ja lopulta loppuluvuiksi 25–17.

Viidennessä erässä edettiin tasatahtia kummankin joukkueen napsien vuorotellen pisteitä. Lopullisen niitin ottelulle takoi jälleen Teija Vuorenmaa, joka ansaitusti palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana. Hänen pistesaldonsa oli 22/+15. Laituri Ada Aronen teki samoin 22 pistettä, mutta plussatilasto oli heikompi, +7. OrPon hakkurin, ukrainalaisen Polina Kochetkovan saldo oli16/+8.

Vampulan parhaana palkittiin hakkuri Cheyenne Jones 25/+16 pisteellä. Keskitorjuja Kate Brennanin pisteet olivat 13/+10 ja laituri Jovana Biberdžićin 18/+2.

Ottelun jälkeen pidetyssä lehdistötilaisuudessa OrPon Teija Vuorenmaa myönsi, että oli jännittävää palata entiseen kotisaliin, mutta sanoi silti nauttivansa näistä peleistä. Viime kaudella hän pelasi LP-Vampulassa.

–Meillä on tosi nuori joukkue, mutta koen, että meissä on paljon potentiaalia. Uskon, että tästä vielä hyvää tulee. Alkupelissä minua pommitettiin syötöillä, mutta ne nousivat nyt aika hyvin, sanoi Teija Vuorenmaa.

–Ottelu oli kova ja osoitti myös sen, että tulossa on hieno kausi. Meille tämä ottelu näytti sen, missä meillä on parannettavaa. Töitä on tehtävä paljon. Perjantain ottelussa Viestiä vastaan pelasimme paljon paremmin yhteen joukkueena, sanoi Cheyenne Jones.

Oriveden Ponnistuksen uusi valmentaja, Fabio Menta tarttui tehtäväänsä pikakomennuksella.

–Meillä on nuori, kehittyvä joukkue, töitä on tehtävä joka viikko. Vampulalla on hieno joukkue ja se pelasi perjantaina edellisen ottelun. Meillä oli enemmän aikaa valmistautua tähän otteluun. Ja meillä oli ehkä hieman enemmän onnea matkassa kuin kotijoukkueella. Molemmat tekivät pieniä virheitä, sanoi Fabio Menta.

–Tämä oli meille tiukka ja vaikea ottelu, kun edellinen ottelu oli perjantai-iltana ja tähän oli haasteita latautua. Perjantain ottelu oli meille tunteikas. Tämä oli kuitenkin hyvä ottelu, vaikka joukkue ei näyttänyt kaikkea osaamistaan. Uskon, että tulevissa otteluissa pelaamme paremmin, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

LP-Vampulan seuraava kotiottelu on lauantaina 21. lokakuuta JymyVolleyta vastaan. Ensi viikonloppuna edessä on kaksi vierasottelua, lauantaina 14. lokakuuta LiigaPlokia vastaan Pihtiputaalla ja sunnuntaina Arctic Volleyta vastaan Rovaniemellä.

Mestaruusviiri seinälle ja votto Puijo Wolleysta

Pölkyn ensimmäinen kotiottelu alkoi juhlavasti viime kevään mestaruusviirin julkistamisella. Naruissa olivat Sanna Häkkinen ja Katja Kylmäaho.

Puijo tuli hyvällä syötöllä ensimmäiseen erään passari Liina Rädyn syöttäessä kaksi ässää heti alkuun. Pölkky otti ensimmäisen aikalisän 5-8 tappiolla. Bettina Yli-Sissala pudotti 8-9 kavennuksella. Keskellä vahvasti pelannut Amiya Jones tasoitti lukemiksi 10-10. Pölkky pelasi vahvasti erän lopun ja viimeisen pisteen hyökkäsi Madeline Palmer lukemiin 25-19.

Toisessa erässä lukemissa 4-3 tuli jo kotijoukkueen kolmas syöttövirhe. Yli-Sissalan ässäsyöttö vei Pölky 11-7 johtoasemaan. Tämän jälkeen Puijo nappasi kaksi peräkkäistä torjuntapistettä. Sofia Lehto jatkoi kotijoukkueen vahvaa syöttöpeliä vieden joukkueensa 13-9 johtoon. Puijolle tuli pari rotaatiovirhettä ja Palmerin pisteen jälkeen Pekka Seppänen vaihtoi Rädyn paikalle passariksi Piper Matsumoton lukemissa 17-9. Erä päättyi kahdella Carlyle Nusbaumin 6-paikan hyökkäyksellä lukemiin 25-15.

Kolmannessa erässä Puijon hakkuri Megija Dambreht loukkasi kättään lukemissa 4-5 ja hänen paikalle tuli Selma Räsänen. Erä oli ensimmäisen erän tapaan tasainen vielä lukemissa 10-10. Erää pelattiin tasaisissa merkeissä vielä lukemissa 16-16. Sen jälkeen Pölkyn peliin tuli huonompi jakso ja vieraat karkasivat nopeaan tahtii kuuden pisteen etumatkalle. Erä päättyi hyvin pelanneen Räsäsen hyökkäyksellä 20-25.

Neljännessä erässä nähtiin hyvää taistelua molemmin puolin verkkoa. Yli-Sissalan syöttövuorolla Pölkky sai lisää etumatkaa ja syöttövuoro päättyi Bettinan syöttövirheeseen lukemiin 13-7. Ero pysyi noin viidessä pisteessä aina erän loppuun asti. Erä ja ottelu päättyi Pölkyn Lexi Pollardin pudotuksella lukemiin 25-21.

Madeline Palmer, Pölkky:

- Puijo painosti meitä syötöllä ja heillä oli hyvää puolustuspelaamista. Se vaikeutti meidän pisteiden tekoa. Olimme parempia syöttö-vastaanotossa ja se ratkaisi pelin meille. Teimme järkeviä hyökkäyksiä.

- Oli hienoa nähdä mestaruusviiri seinällä. Oli kiva tulla takaisin pelaamaan ja saada sama "mestaruus-fiilis" päälle. Kolmannessa erässä emme saaneet palloa kuolemaan ja vastustaja voitti pitkät pallorallit.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Meillä oli alussa vastaanotossa vaikeuksia ja se vaikeutti hyökkäystä. Meillä oli hyvä syöttö ja puolustuspelaaminen ja onnistuimme jatkopalloissa. Pitkällä erätauolla focus hävisi. Puijo puolusti hyvin kolmannessa erässä ja meille tuli helppoja virheitä. Neljännessä erässä meiltä hyvää puolustusta ja hyökkäystä. Onnistumisia kaikilta osin.

Veera Help, Puijo:

- Meillä oli tavoitteena hyvä torjunta-puolustuspelaaminen ja siinä onnistuimmekin. Pölkyn syöttö oli painavaa ja vastaanottomme oli heikkoa. Emme päässeet jatkamaan hyökkäystä tarpeeksi hyvin. Puolustuspelaaminen oli hyvää ja kun torjunta on oikeassa paikassa se helpottaa puolustamista.

Pekka Seppänen, Puijo:

- Eka erässä emme saaneet palloa kuolemaan laidasta. Emme saaneet puolustuksen jälkeisiä passeja sellaisille paikoille, mistä olisi päässyt lyömään kovaa. Erässä oli hyviä tilanteita lähteä viemään erää ja meillä oli hyvä johto erässä. Emme saaneet tilanteita hyödynnettyä. Sen jälkeen laitahökkäyksemme parani jonkin verran. Toisessa erässä mureni muut asia. Kolmannessa erässä oli hyvä ja tasapainoinen esitys. Neljännessä erässä oli hyvää taistelua ja muutama pallo ratkaisi erän. Vähän paremmalla onnistumisella olisimme pelanneet erän tiukemmin.

- Olen ylpeä joukkueen peli-ilmeestä. Tänäänkin oli vastoinkäymisiä kentällä, mutta se ei vaikuttanut pelaamiseen. Peli peliltä olemme menneet eteen päin ja nuoret ovat ottaneet hyvin roolia. Treeneissä jatkamme pelin kehittämistä ja ehkä saamme näitä tiukkojakin pelejä käännettyä itselle. Onnittelu Pölkylle voitosta!

Pölkky Kuusamo - Puijo Wolley 3-1
25–19, 25–15, 20–25, 25–21
Koti:Palmer 19/+11, Nusbaum 17/+7, Jones 11/+8
Vieras:Kääntä 12/+8, Tikka 11/+7, Räsänen 11/+4