Seuraa meitä somessa:

Pölkky jatkoi voitollaan kolmostilan metsästystä - WoVo selkä seinää vasten keskiviikkona

02.03.2021

Pölkky Kuusamo haki kaikki sarjapisteet tiistaina Rovaniemeltä elättäen edelleen toiveita runkosarjan kolmospaikasta. WoVo puolestaan tarvitsee pudostuspelipaikasta haaveillakseen keskiviikkona täydet pisteet vastavierailultaan Kuusamosta päätöskierroksella.

WoVo - Pölkky Kuusamo 0-3 (21-25, 18-25, 20-25)

WoVo Rovaniemi oli pehmeä kotijoukkue runkosarjan viimeisessä kotiottelussaan, jossa panokset olivat pinnassa. Pölkky Kuusamo saalisti pisteitä tavoitellakseen sarjan kolmatta sijaa WoVon taistellessa eroa kiinni JymyVolleyhin nähden.

Ottelun panoksellisuus näkyi kotijoukkueen osalta hermostuneisuutena sekä suurena virhemääränä etenkin hyökkäyksissä. WoVon 33 suorasta virheestä peräti 20 oli suoria hyökkäysvirheitä ja koko virhemäärä kertoo sen, että rovaniemeläiset lahjoittivat liki 1,5 erää kuusamolaisten pankkiin.

Syöttö-vastaanoton lisäksi Pölkky Kuusamo oli kotijoukkuetta vahvempi torjunta-puolustuksessa, eikä WoVo pystynyt tiukassa paikassa haastamaan vieraita, kuten toissapäivänä LP Viestiä vastaan.

Ottelu oli Pölkyn Tuomas Alatalolle 300. Mestaruusliigassa päävalmentajana.

Huomenna pelattavassa runkosarjan päätöskierroksen kamppailussa WoVo matkaa Kuusamoon, ja ilman kolmen pisteen voittoa kesäloma kolkuttelee napapiirillä ovea. Pölkky tarvitsee puolestaan ottelusta voiton ja Hämeenlinnan jäämisen kotonaan LP Viestiä vastaan ilman sarjapisteitä saavuttaakseen kolmannen tilan runkosarjassa.

Keskiviikon ottelu Kuusamon liikuntakeskuksessa alkaa 18:30 ja se on katsottavissa suorana fanikameralähetyksenä Ruudusta.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Ensimmäistä erää lukuun ottamatta hävisimme syöttö-vastaanottopelin. Kotona näin ei pitäisi käydä. Lisäksi hyvän vastaanoton jälkeinen hyökkäys oli tänään heikkoa. Kaveri pelasi koko 1h 15min samalla tasaisella tasolla ja me oltiin jokaisella osa-alueella heitä perässä. Sunnuntain pelissä nähty irtonainen ja lennokas hyökkäys loisti tänään poissaolollaan. Huomenna emme treenaa aamulla, vaan toivotaan että jalat palautuvat huomiseen ja saamme sitä kautta kaiken irti.

Aliisa Kähkölä, WoVo:

-Erävoittoja ei voida ottaa jos lahjoitetaan noin paljon pisteitä vastustajalle. Olimme alussa valmiimpia kuin sunnuntaisessa Viesti-pelissä, mutta taisteluntahtoa puuttui, emmekä pystyneet haastamaan tänään Pölkkyä. Huomenna pitää laittaa kaikki peliin, vähentää virheitä, mutta olla silti rohkeita.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

-Ei ollut huippupeli, mutta riittävän ehjä. Ennen peliä ajattelin, että jos pysymme syöttö-vastaanotossa mukana, niin tässä käy hyvin, ja niinhän se sitten menikin. Toki täytyy sanoa, että WoVo oli kiltti ja kohtelias kotijoukkue, sillä he antoivat rutkasti suoria pisteitä meille. Se oli yksi iso asia, mikä ratkaisi tämän ottelun.

Viivi Pyhäjärvi, Pölkky:

-Mielestäni pelasimme tänään hyvin joka osa-alueella ja jokainen pelaaja ylsi omalle tasolleen. Sunnuntaina alkaa pudotuspelit, joten tämä tuplapeli on hyvää harjoittelua siihen. Uskon, että huomenna tulee tiukka peli WoVon tullessa kovalla asenteella. Emme varmasti saa mitään ilmaiseksi.

Ottelun tilastonostoja
* WoVo on voittanut 1/6 edellistä ottelua
* Pölkky on voittanut 12 edellistä joukkueiden kohtaamista ja 6 edellistä Rovaniemellä
* Kaikkien aikojen kohtaamiset 19-7 Pölkylle ja Rovaniemellä 8-5 Pölkylle
* Joukueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen Rovaniemellä päättyi Pölkyn vierasvoittoon 1-3 (6.10.2020). Kolmas kohtaaminen huomenna keskiviikkona Kuusamossa
* WoVon Saana Lindgren (537) johtaa pistetilastoa 77 pisteen marginaalilla ja Outi Polso on vastaanottotilaston 3. (55%)
* Pölkyn Polina Malik (459) on pistetilaston 2. ja Jessica Kosonen (379) 4.
* Pölkyn Jonnas Wasserfaller (53) on ässätilaston 2. ja Jessica Kosonen (52) 3. Viivi Pyhäjärvi on vastaanottilaston 5. (50%).

WoVo Rovaniemi - Pölkky Kuusamo
0-3 (21-25, 18-25, 20-25)
WoVo: Lindgren 17/+3, Kärkkäinen 8/0, Viljanen 7/-1
Pölkky: Malik 11/+8, Kosonen 9/+3, Andersson 8/+5
Ässät 2-3, syöttövirheet 10-9, torjunnat 6-9, hyökkäys% 33-37, vastaanotto% 45-47

Pistekilpailu:
3 Malik Pölkky
2 Autere Pölkky
1 Lindberg Pölkky

PROlibero
Polso WoVo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
9) WoVo 6-21, 18 p
4) Pölkky 20-7, 60 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
KE 3.3. 18:30 Pölkky Kuusamo - WoVo
KE 3.3. 18:30 Pölkky Kuusamo - WoVo

Naisten runkosarjan viimeiset ottelut
KE 3.3. 18:30 Hämeenlinna - LP Viesti
KE 3.3. 18:30 Liigaploki Pihtipudas - Puijo Wolley
KE 3.3. 18:30 LP Kangasala - JymyVolley
KE 3.3. 18:30 LP-Vampula - OrPo
KE 3.3. 18:30 Pölkky Kuusamo - WoVo

Kuvat: Esko Nevala

  Takaisin