Pölkky Kuusamo liigan kärkeen - LP Viestille myös voitto

19.10.2019

Naisten Mestaruusliigan kärkipaikka vaihtoi lauantaina omistajaa, kun Pölkky Kuusamo nousi Orivedeltä otetun 3-1 -voitoonsa ansiosta sille paikalle. LP Viesti puolestaan otti 3-0 -kotivoiton Puijo Wolleysta. LiigaPloki jatkaa edelleen ainoana tappiottomana joukkueena, nyt liigan kakkospaikalla.

KuPS ei kirittänyt PuWoa vieraspisteille Salossa – LP Viesti otti odotetusti 3-0 -kotivoiton

Kuopiolaisen KuPSin jalkapallon Suomen mestaruus Turussa ei kirittänyt kuopiolaisen Puijo Wolleyn naisten lentopallojoukkuetta yllätykseen Salossa, vaan kotijoukkue LP Viesti otti odotetunlaisen 3-0 -kotivoiton Salohallissa. Erälukemat hallitsevan Suomen mestarin ja nousijajoukkueen välillä olivat 25-17, 25-22 ja 25-18.

Avauserässä LP Viesti oli toisesta pallosta lähtien koko ajan hallitsevampi osapuoli ja pääsi yrittämään erän katkaisua jo lukemissa
24-12. PuWo kuitenkin pystyi kaunistelemaan numeroita viidellä pisteellä lukemiin 24-17 ennen kuin kotijoukkue onnistui eräpallossa.

Toinen erä oli alusta alkaen ensimmäistä tasaisempi: LP Viestin tehot putosivat, mutta Puijo Wolley pystyi pitämään tasonsa samana ja se johtikin erää vielä lukemissa 19-20. Loppuerän salolaiset pelasivat taas terävämmin ja pitkälle tauolle lähdettiin 2-0 -eränumeroin.

Kolmas erä oli pitkälti ensimmäisen toisinto: LP Viesti palasi taas tehokkaaseen hyökkäyspeliinsä ja Puijo Wolley oli koko erän ajan
vaikeuksissa – loppulukemat 25-18 olivat hyvin erää kuvaavat.

Vieraiden kapteeni Janica Helenius oli luonnollisesti harmissaan tuloksesta.

- Harmittaa. Tiedettiin, ettei täältä helposti saa pisteitä ja erävoittoja, mutta silti meidän olisi pitänyt pystyä parempaan omaan peliin. Eritoten hyökkäyksissä jäimme kotijoukkueesta jälkeen.

- Perjantai-illan Hämeenlinna-ottelussa oltiin kai vähän aggressiivisempia kuin tänään, mutta kaiken kaikkiaan peleissä ei ollut isoa eroa. Alkukauden aikana olemme menneet eniten eteenpäin torjunta- ja puolustuspelaamisessa, arvioi kapteeni Helenius, jonka oma saldo pelissä oli lauantaina 6/0.

LP Viestin passipelistä päävastuun kantoi Veda Mansikkaviita.

- Kiva oli päästä pelaamaan avaukseen. Alussa oli kai vähän jännitystä, mutta se vapautui pelin edetessä. Kolmas erä olikin jo kaikilta aika hyvää peliä, arvioi Veda.

- Aaltoiltu erän ja pelin sisällä varmaan johtui siitä, että avauskokoonpano oli hieman erilainen kuin aiemmissa peleissä. Lisäksi
Puijolla oli pari syöttöputkea, joita ei saatu nopeasti poikki, muistutti Veda.

Puijo Wolleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen viittasi pelin arviossa tilastoihin.

- Tilastoista löytyy selkeä ero joukkueille hyökkäyspisteissä: ensimmäisessä erässä pisteet LP Viestille 14 ja meille 7, kolmannessa
19-7. Toinen erä oli siinä tilastossa tasaisempi, 14-13 ja samalla koko erä, viittasi Lehtonen.

- Muihin osa-alueisiin olen tyytyväinen.

- LP Viesti oli Hämeenlinnaan verrattuna parempi joukkue hyökkäämään, perjantaina olimme parempia hyökkäyksessä kuin tänään, vertaili Lehtonen.

Tomi Lemminkäistä tyydytti tulos, mutta ei täysin pelin taso.

- Emme pelanneet huipputasolla ja peli ailahteli liikaa. Ensimmäisen erän alku oli hyvä, sitten pelattiinkin 1,5 erää varsin tasaisesti.
Tauolta löydettiin lisää sykettä kentälle ja se vaikutti kolmanteen erään, jossa olimme jo parempia, kuvaili Lemminkäinen.

- Puijo Wolley oli parempi kuin mitä olen alkukauden pelejä videolta nähnyt, toki perjantain peliä ei ole katsonut, arvioi salolaisvalmentaja kuopiolaisten esitystä.

LP Viesti kokeili uutta lipunhinnoittelujärjestelmää ja lauantain pelin katsojamäärä 621 katsojaa määritti seuraavan kotiottelun (2.11. klo 17 LP Viesti – LP-Vampula) lipun perushinnaksi 13 euroa.

Pölkky vei voiton Orivedeltä mukanaan

Kolme tasaista erää ja neljäs vähemmän tasainen, erät 25-17 24-26 21-25 14-25. Kaksi ensimmäistä erää olisi ollut OrPon voitettavissa, mutta erien loput ovat joukkueelle vaikeita. Neljännessä erässä Pölkky pelasi hienoa lentopalloa, eikä OrPo saanut enää otetta.

Jessica Kosonen, Pölkky Kuusamo: kuutta pistetä lähdettiin hakemaan etelästä ja ne saatiin. Pelit muistuttivat toisiaan sikäli, että molemmissa peleissä keskittyminen herpaantui yhden erän ajaksi. OrPo pelasi hyvin. Oli kiva palata takaisin Suomeen. Pelit ovat täällä kovempia kuin aiemmin, ja Pölkyssä on hyvä, ammattitaitoinen joukkue ja valmennus.

Emilia Kääntä, OrPo: peli oli samantyyppinen kuin aikaisemmatkin pelimme. Virheemme painottuvat erien loppuihin ja sen vuoksi eriä hävitään. Kovuutta tarvitaan lisää, ja tilanteissa pitäisi olla huolellisempia.

Pekka Seppänen, Pölkky: Peli sujui pääosin kuten suunniteltua, mutta välillä junan kulku lipsui raiteiltaan. Joukkue kokosi itsensä hienosti neljänteen erään ja voitti sen selvästi. Saimme viikonlopun aikana antaa monille pelaajille peliaikaa ja monet pelaajat saivat hienoja näytönpaikkoja. Meillä oli hyvä viikonloppu. Vahvuutemme on tasavahva joukkue, ja moni pelaaja pystyy nousemaan ratkaisijan rooliin.

Sotiris Gkotsis: Olen tyytyväinen joukkueen peliin lukuunottamatta neljättä erää. Joissain rotaatiokohdissa jäimme jumiin. Toisessa erässä hyökkäyksemme oli parempi kuin vastustajalla. Annan joukkueelle positiivisen arvosanan ja haemme yhdessä ratkaisut heikkouksiin. Koska kolmas keskitorjujamme Annika Kivioja on sivussa jalkavamman vuoksi, joukkueen sisällä tehtiin vaihto siten, että Carly Peddingfield tuli kesitorjujaksi neljännen erän lopussa, ja vaihto oli onnistunut.