Pölkky Kuusamo tarrasi tiukasti runkosarjan voittoon

29.02.2020

Pölkky Kuusamo otti naisten runkosarjan toiseksi viimeisellä kierroksella 3-1 -voiton kärkikamppailussa LP Kangasalasta ja tarrasi samalla kiinni runkosarjan voittoon. Kuusamolaiset voittavat runkosarjan, jos kaatavat päätöspelissään 7.3. Puijo-Wolleyn vieraissa tai LP Kangasala kompuroi OrPon vieraana.

Lauantain muissa kamppailuissa WoVo Rovaniemi nousi 0-2 -tappiolta 3-2 -voittoon LP Viestistä ja OrPo otti puhtaan vierasvoiton liigakarsintoihin suuntaavasta Puijo-Wolleysta.

Pölkky siirtyi voitolla runkosarjan kärkipaikalle

Kuusamossa nähtiin kahden hyvän joukkueen kamppailu liigan sarataulukon ykköspaikasta. Ensimmäinen erä oli todella tasainen vielä 20-20 lukemissa, minkä jälkeen Kangasala teki tukun omia virheitä ja erä Pölkyn torjunnalla kotijoukkueelle 25-22. Toisen erän alku oli vierasjoukkueen ja kun vielä Pölkyn passari Jalissa Trotter pyöräytti nilkkaansa tilanne näytti todella vaikealta. Kauden mittaan mukavasti peliaikaa saanut Venla Huurne ei paljoa ujostellut ottaessaan passarin paikan. Pölkky kokosi hyvin rivinsä erän loppua kohti, mutta erä silti vierasjoukkueelle 20-25.

Kolmas erä oli Pölkyltä vahvaa pelaamista ja erä päättyi selkein numeroin 25-18 Pölkyn parhaana palkitun Adeja Lambertin hyökkäykseen. Neljäs erä oli Pölkyn hallinnassa 17-12, mutta koko kauden sarjaa hallinnun LP Kangasala tuli vielä tasoihin 20-20. Pölkyltä tarvittavat pisteet tekivä Luvcia Babic kahdella onnistumisella, Jessica Kosonen ja ottelupallon kotiuttanut Adeja Lambert ässäsyötöllään.

Pölkyltä nähtiin vahva esitys, eikä ykköspassarin loukkaantuminen sitä muuttanut. Trotter kävi parikin kertaa ottelun lopussa kentällä, joten loukkaantumisista koko kauden kärsineen joukkueen käskyttäjä Timo Tolvanen saattoi hyvinkin päästä tällä kertaa pahalla säikähdyksellä.

Mary-Kate Marshall, LP Kangasala:

- Tiesimme vastustajan vahvuuden, mutta olen todella pettynyt. Emme päässeet omalle tasollemme.

Adeja Lambert, Pölkky:

- Tulimme otteluun hyvällä energialla. Olimme jo odottaneet että pääsemme pelaamaan sarjan kärkijoukkuetta vastaan. Sytymme pelaamaan kovissa peleissä.

Arttu Keränen, päävalmentaja LP Kangasala:

- Tämä oli meille peli, jossa meidän piti mitata kuinka pystymme pelaamaan kun pelissä on isot panokset. Ja siksi olen kyllä pettynyt esitykseemme. Luonnetta ja taistelutahtoa oli vain näennäisesti, teimme pelin aikana myös vääriä valintoja. Pölkky paransi keskiviikosta ja onnittelut joukkueelle voitosta. Tuomarin käsittelylinja oli tänään surkea.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:

- Energiamme oli oikealla tasolla ja olimme odottaneet tätä päivää, että pääsemme mittamaan tämän hetken tasoa liigan kärkijoukkuetta vastaan. Näissä peleissä ei saa mitään ilmaiseksi ja hyvin kestimme passarin nilkn pyörähdyksenkin. Se on hyvän joukkueen merkki. Tyytyväinen olen voitosta ja siitä, että onnistumisia jakautui isolle joukolle. Runkosarjan voitolla ei taida olla niinkään merkitystä, vaan sillä että pelimme menee eteen päin. Milka Koskenkorva pelasi tänään yleispelaajana ja hän onnistui hyvin takakentällä. Meillä on kaksi hyvää liberoa ja Milka saa harmittavan vähän peliaikaa.

WoVo Rovaniemi nousi kotivoittoon LP Viestistä

WoVo Rovaniemi oli pakkovoiton edessä LP Viestiä vastaan karkauspäivän ottelussa. LP Viesti voitti kaksi ensimmäistä erää WoVon puristaessa liikaa. Toisen erän lopulla Saana Lindgren loukkasi jalkaansa ja hänen tilalleen nostettiin nuori Oona Viljanen, joka toimi lopulta käänteentekevänä lenkkinä WoVon pelissä. Viljanen saalisti joukkueelleen kahdessa viimeisessä erässä 10 pistettä, mukaan lukien viisi torjuntaa. WoVon voittonumerot olivat 3-2 (19-25, 25-27, 25-18, 25-19, 15-5).

LP Viesti pelasi hieman viime ajoilta poikkeavassa kokoonpanossa, kun Inka Mehtola esiintyi toisena keskipelaajana ja Arita Ternava hakkurina.

Voitto LP Viestistä oli WoVolle ensimmäinen sitten kevään 2017 ja voitolla WoVo säilytti vielä mahdollisuutensa kevään pudotuspelipaikkaan. Kevään tosipelit eivät kuitenkaan ole enää WoVon omissa käsissä, sillä JymyVolleyn on hävittävä molemmat jäljellä olevat ottelunsa.

LP Viesti matkaa huomiseksi Pihtiputaalle LiigaPlokin vieraaksi ja WoVo pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa lauantaina 7.3. LP-Vampulaa vastaan Rovaniemellä.

Oona Viljanen, WoVo:

-Ensiksikin, ihan mahtavaa päästä pelaamaan. Kaksi ensimmäistä erää oli henkisestä kantista kiinni, sillä meiltä löytyy kyllä taidot voittaa. Mielestäni onnistuimme torjunassa hyvin ja vastaanottokin pelasi. Itse olen tyytyväinen omaan torjuntaani.

Netta Laaksonen, LP Viesti:

-Kaksijakoinen peli. Kaksi erää pelattiin omasta mielestäni kaikilta osin hyvää lentopalloa, mutta kolme viimeistä erää olivatkin sitten päinvastaisia. En löydä mitään yksittäistä syytä, miksi peli kääntyi, mutta emme ainakaan saaneet hyökkäyksissä niin paljoa palloja kuolemaan.

Tuomas Alatalo, WoVo:

-Hienoa, että saamme jännitettävää ja pelattavaa vielä jatkoon. Viesti dominoi ensimmäiset 1,5 erää, kun meillä näkyi selkeä puristus ja jännitys omassa pelissä. Sitten peli alkoi rentoutumaan ja loppupeli mentiin meidän komennossa. Oonalta hieno tulo kentälle, hän rauhoitti vastaanottopelin hyvin ja toi torjuntaan hyviä suorituksia.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Petyin erityisesti siihen, kuinka pelin taso laski meillä niin pahasti. Odotin pelaavalta ryhmältä ryhtiliikettä viimeistään viidenteen erään, mutta sitä ei tänään tullut. Ottelu kääntyi mielestä Saana Lindgrenin valitettavaan loukkaantumiseen, jolloin Viljanen tuli kentälle ja torjui hyvin mallikkaan vastaanoton lisäksi. Peli alkoi sen myötä sakkaamaan, eikä löydetty keinoja, vaan hakattiin päätä seinään.

OrPo säilytti mahdollisuutensa nousta kuudenneksi

OrPo haki vierasvoiton lauantaina Puijo-Wolleysta ja omaa edelleen mahdollisuudet nousta runkosarjassa kuudenneksi. Voitto meni vieraille erin 0-3 (26-28, 17-25, 18-25) .

Puijo pisti vieraille tiukasti kampoihin pelin alussa, mutta toisesta erästä lähtien OrPo vei ottelun kokemuksensa turvin voittoon.

Jukka Lehtonen, PuWo

- Pelasimme hyvin ensimmäisen erän ja toistakin puoleen väiiin. Sen jälkeen teimme liikaa virheitä hyökkäyspäässä ja jonkin verran syöttöpäässäkin. Vaikka torjunta-puolustuspelaaminen toimikin hyvin oli tuloksena hävitty ottelu. Taktisesti peli sujui kuitenkin suunnitelmien mukaan. Siiri Vehmaselta oli hieno ensiesiintyminen joukkueessamme!

Sotiris Gkotsis, OrPo

- Olen onnellinen voitosta ja kolmesta pisteestä. Peli ei ollut helppo. Vaikka pelasimme hyvää peliä läpi ottelun, olimme tiukilla ottelun ensimmäisessä erässä. Tarkoituksenamme on säilyttää hyvä tasomme runkosarjan viimeisille kierroksille.

Nikki Cornwall, PuWo

- Olimme hyviä torjuntapelaamisessa, saimme OrPon parhaat hyökkääjät kiinni!

Lauryn Gillis, OrPo

- Emme pysyneet koko peliä rytmissä. Peli oli vaikea, mutta sitkeä yritys toi voiton meille.