Pölkky Kuusamo uusi mestaruuden loistavan kevätkauden kruunuksi

16.04.2023

Pölkky Kuusamo on naisten lentopallon Suomen mestari 2023. Kuusamolaiset uusivat viime keväänä hankkimansa mestaruuden voittamalla kaikki kymmenen pudotuspeliänsä sekä kaikki kauden 20 kotiottelua. Vuoden 2023 aikana joukkue hävisi vain yhden ottelun voittaen kauden 18 viimeistä peliään.

Finaalisarjassa Pölkky Kuusamo löi Hämeenlinnan Lentopallokerhon suoraan otteluin 4-0 häviten sarjassa vain kaksi erää kolmannessa finaalissa Hämeenlinnassa. Viimeksi yhtä vakuuttavasti mestaruuden vei LP Viesti 2015 hävittyään myös vain kaksi erää finaaleissa ja yhden pelin koko kaudella.

Mitali on Pölkky Kuusamon (Kuusamon Pallo-Karhujen) seurahistorian neljäs. Hämeenlinnalle mitali on ennätyksellinen 23:s, seura oli finaaleissa 16:nnen kerran.

Tilastot: Jari Kaartinen

Hämeenlinnan Lentopallokerho oli altavastaajana neljännessä finaalipelissä, joka päättyi Pölkky Kuusamon 3-0 voittoon eräpistein 25-17, 25-15, 25-12.

Pölkky aloitti ensimmäisen erän varovaisesti ja teki muutamia hyökkäysvirheitä heti erän alkuun. Virheitä tuli runsaasti myös syöttöruudussa. Siitä huolimatta Pölkky hallitsi erää hyvällä puolustuspelaamisella ja monipuolisella hyökkäyspelillä. Kovien hyökkäysten lisäksi joukkue sekoitti Hämeenlinnan puolustusta torjunnan taakse pudotetuilla pisteillä. Breana Runnels päätti erän kotijoukkueelle lukemiin 25-17.

Toinen erä alkoi kotijoukkueella vahvasti Madeline Palmerin syöttäessä ässällä lukemiksi 5-0. Runnelsin kolmen pistesuorituksen jälkeen lukemat olivat jo 8-3. Jenny Mosser toi vahvalla hyökkäyksellä Hämeenlinnan vielä mukaan taisteluun kaventaen lukemiksi 10-7. Pölkyn passari Katja Kylmäaho vastasi Mosserin haasteeseen jujuttamalla pisteen seuraavassa pallossa. Carlyle Nusbaum tuli erän lopussa tuplavaihdossa kentälle ja vei Pölkyn eräpallotilanteeseen lukemin 24-15. Erä päättyi Hämeenlinnan hyökkäysvirheellä 25-15.

Giovanni Torchio teki kolmanteen erään rohkeita vaihtoja ja otti Nea Suboticin yleispelaajaksi Mosserin tilalle. Nuori pelaaja joutui kovaan paikkaan Pölkyn syöttöjen kohteena ja Torchio vaihtoikin hänet Kerttu Kilpiseen, jonka hiha toimi varmemmin. Kolmas erä käynnistyi Palmerin ässäsyötöllä. Cara McKenzie vei Pölkyn 5-2 johtoon erän toisella ässäsyötöllään. Runnelsin hyökkäyspisteen ja kahden perättäisen syöttöpisteen jälkeen tilanne oli jo 8-3 kotijoukkueelle. Michaela Madsen kavensi hyökkäyspisteellä lukemiin 9-5, mutta teki pisteen jälkeen syöttövirheen. Bettina Yli-Sissala vei Pölkyn ottelupallotilanteeseen Pölkyn 13. ässäsyötöllä koko ottelussa ja seitsemännellä kolmannessa erässä. Ottelu päättyi Kylmäahon jujutuksella kolmannen erän loppulukemiin 25-12.

Pölkky Kuusamo - Hämeenlinna 3-0
25–17, 25–15, 25–12
Koti:Runnels 16/+13, DeBell 13/+7, Palmer 13/+5
Vieras:Ndoye 6/+4, Owokoniran 4/-1, Mosser 4/0