Seuraa meitä somessa:

Pölkky, LP Kangasala ja Hämeenlinna täyteen pistesaaliiseen

24.10.2020

Naisten Mestaruusiiigassa lauantaina Pölkky Kuusamo, LP Kangasala ja Hämeenlinnan Lentopallokerho nappasivat täydet pistesaaliit OrPosta, LP Viestistä sekä LP-Vampulasta.

Hämeenlinnalle täydet pisteet Huittisista

LP-Vampula haastoi joukkueiden avauskohtaamista vahvemmin ottelun alussa Hämeenlinnan Lentopallokerhoa, mutta lopulta vieraiden kolmen sarjapisteen saldo ei ollut uhattuna: 0-3 (17-25, 22-25, 11-25)

Ottelun alussa nähtiin aivan erilainen kotijoukkue, kuin kotiavauksessa pari viikkoa aiemmin. Otteet johdattivat LP-Vampulan jo muutaman pisteen johtoon erän puolivälissä, mutta Hämeenlinnan passarin vahva syöttövuoro söi tehot kuitenkin huittislaisilta.

Toisessa erässä Vampulalla oli myös vahva aloitus, mutta johto suli jo kymmenen pisteen kohdalla. Erän lopussa verkon molemmin puolin taisteltiin Mestaruusliigatasolle sopivalla kiihkeydellä, mutta lopulta senkin erän viimeinen piste kirjattiin Hämeeseen. Kolmas olikin sitten läpihuutojuttu, josta ei paljoa kerrottavaa kotijoukkueen suunnalta katsottuna jäänyt, mutta Lentopallokerhosta onnistujia löytyi useita. Ottelu vieraille puhtaasti 3-0 (17/25 22/25 11/25).

Tappion myötä LP-Vampula jumittui sarjataulukossa yhä tiukemmin jumbosijalle, vaikka kehitys on ollut hyvää, niin muutkin kehittyvät ja menevät eteenpäin. Sen vuoksi Dobreskovilla on kova haaste saada joukkue pisteiden edellyttämälle tasolle.

Parhaina palkittiin Lentopallokerhosta Emmi Riikilä ja kotijoukkueesta Jutta Riikonen.

Emmi Riikilä, Kerho

- Pari ensimmäistä erää pelattiin huonosti ja kolmanteen parannettiin joka osa-alueella.

Jutta Riikonen, Vampula

- Pelimme oli paljon parempaa, muttei vieläkään tarpeeksi hyvää saadaksemme pisteitä. Tänään emme saaneet edes erää, vaikka se toisessa olikin jo saavutettavissa. Eteenpäin mennään ja tehdään kaikkemme, että saadaan muiden etumatka kiinni. Kolmannessa erässä emme päässeet peliin mukaan ja naapuri vei erän selvästi. Emme kuitenkaan päitämme ollut päästäneet painumaan siihen lähdettäessä.

Matteo Pentasuglia, Kerho

-Hyvä peli ja olen otteisiimme melko tyytyväinen. Vampula lähti peliin vahvasti, mutta pystyimme vastaamaan siihen ja saimme puhtaan voiton.

Darko Dobreskov

- Paljon oli parempaa, mutta liikaa vielä asioita, jotka eivät toimi toivotusti. Jatkamme uusien pelaajien sisään ajamista ja harjoittelemme kovaa, saadaksemme muut kiinni. Se ei kuitenkaan ole helppoa, koska muutkin kehittyvät, joten meidän pitää kehittyä tuplasti.

LP-Vampula - Hämeenlinnan Lentopallokerho 0-3 (17-25, 22-25, 11-25)
LP-Vampula: Riikkonen 12/+5, Milton 10/-7, Lofton 8/+4
Hämeenlinna: Leonenko 12/+7, Riikilä 11/+9, Miniuk 8/+6
Ässät 4-11, syöttövirheet 7-4, torjunnat 5-11, hyökkäys% 29-39, vastaanotto% 35-27

Pistekilpailu:
3 Riikilä Hämeenlinna
2 Leonenko Hämeenlinna
1 Miniuk Hämeenlinna

PROlibero
Joensalo, LP-Vampula

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

LP Kangasala kotivoittoon LP Viestistä sisarusten johdolla

Todellista härkäviikkoa juhlinut LP Kangasala kohtasi viikon sisään neljä joukkuetta, joista etenkin kolme viimeistä vastustajaa voidaan pitää ennakkosuosikkeina Mestaruusliigassa. Viikko huipentui takavuosien kestomenestyjän LP Viestin kohtaamiseen Pitkäjärven koululla. Salla Karhua ei tänään nähty henkilökohtaisten menojen vuoksi, mutta erinomaisesti yleispelaajan saappaat täyttänyt nuori Roosa Heikkiniemi hoiti tonttinsa rautaisella otteella.

Ylistys-sanoja suorituksesti antoi Kangasalan tähtilibero Tiiamari Sievänen:

-Roosa tuli todella hyvin peliin mukaan, ei olisi voinut rautaisempaa esitystä olla. Hoiti tonttinsa todella mallikkaasti.
Samaa säveltä jatkaa päävalmentaja Arttu Keränen, ylistäen Heikkiniemen ensimmäistä virallista ottelua kotiyleisön edessä: -Tänään onnistujista helppo on mainita Roosa Heikkiniemi. Kokonaisuutena pelasi hienon pelin kaikilla osa-alueilla ja toi energiaa kentälle.

LP Kangasala voitti salolaiset suoraan erin 3-0, eräpisteiden ollen 25-20, 25-23, 25-22. Helpoksi iltapuhteeksi ottelua ei voi kutsua. Tasaista vääntöä puolustuksessa ja hyökkäyksessä nähtiin molemmilta puolilta verkkoa.

LP Viestin passipeliä pyöritti onnistuneesti lahjakas passari Saana Virtanen:

- Torstaiseen LiigaPloki peliin verrattuna paljon parempi peli. Erien loput jäi vielä vähän uupumaan, mutta ihan hyvä fiilis jäi ottelusta.

Kentällä yleispelaajan vastuuta kantoi Ylöjärveltä kotoisin oleva Linnea Kuusela, joka oli korvannut torstaina loukkaantuneen maajoukkue-yleispelaajan Noora Kososen.

LP Viestin onnistujiin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen nostaa koko joukkueen, mutta erityisesti Linnea Kuuselan ja Saana Virtasen otteet olivat ilahduttavia.

- Tosi tyytyväinen oman joukkueen esitykseen, pelattiin erittäin yritteliäs peli ja taisteltiin hyvin. Nuoret tytöt taistelivat hienosti. Olisin toivonut siitä erävoittoakin palkinnoksi.- Kangasala oli erien lopussa juuri ratkaisevan verran parempi. Syöttö olisi pitänyt saada vähän enemmän painetta ja vastaanottajia enemmän liikkeelle. Heikkiniemille syöttö meni liikaa kohti, mutta Tintti saatiin hyvin liikkeelle ja vähän vaikeuksiin tästä syystä. Yleispelaajille syötettiin liikaa kohti ja torjuntapeli toinen mihin tarvitaan parannusta. Satasen torjunnassa oli tänään ongelmia. Niitä kun olisi muutama saatu kiinni niin pelattaisiin vielä, summasi vieraiden päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Kotijoukkueen kokoonpanossa nähtiin sisaruspari kun yleispelaajien rooleja hoiti samanaikaisesti Ronja ja Roosa Heikkiniemi. Ottelun parhaaksi valittu Ronja oli tänään vakuuttava erityisesti vastaanotossa. Roosan rohkeat hyökkäykset ihastuttivat paikallista yleisöä ja toi tarvittavaa energiaa kentälle.

Pelillisesti tänään rutistettiin kovasta viikosta tuloksellisesti hyvä lopputulos. Pelissä näkyi rasitus, mutta varsinkin erien loput pelattiin fiksusti ja laadukkaasti, kommentoi LP Kangasalan päävalmentaja Keränen.

Vastaavat ruuhkaviikot ovat erinomainen harjoitus joukkueelle ajatellen tulevan kevään pudostupelitahtia. Valmennusjohto voi hyvillä mielin nostaa hattua pelaajien suorituksesta kuluneen viikon aikana. Neljästä ottelusta palkinnoksi saimme kerättyä 10/12 sarjapistettä, nousten Mestaruusliigan kärkipaikalle.

LP Kangasala - LP Viesti 3-0 (25-20, 25-23, 25-22)
LP Kangasala: Ron.Heikkiniemi 15/+4, Roo.Heikkiniemi 11/+9, Laakkonen 11/+8
LP Viesti: Siebring 12/+10, Czakan 9/+7, Andrikopoulou 8/+3
Ässät 3-3, syöttövirheet 14-11, torjunnat 7-2, hyökkäys% 45-43, vastaanotto% 53-45

Pistekilpailu:
3 Ron. Heikkiniemi LP Kangasala
2 Roo. Heikkiniemi LP Kangasala
1 Siebring LP Viesti

PROlibero
Sievänen, LP Kangasala

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Malik johti OrPon kaatoa

Oriveden Ponnitus haastoi vierailleen Pölkky Kuusamon hyvin lauantai-iltana kotisalissaan, mutta sarjapisteet matkasivat lopulta kaikki Kuusamoon erin OrPo-Pölkky Kuusamo 1-3 (26-24,21-25,19-25,19-25).

OrPo joutui lähtemään hieman altavastaajana otteluun kokoonpanonsa suhteen, mutta taisteli hyvin yhtä mestarisuosikkia vastaan.OrPon Isidora Ubavic oli sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Ada Aronen, OrPo:

- Pelotti kauheasti, vastassa kova joukkue joka lyö lujaa. Jännitti, ettei tule omia virheitä.

Jessica Koonen, Pölkky Kuusamo:

- Kiva sali pelata. Ei oltu alussa valmiita, mutta kuitenkin pystyttiin voittamaan.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Ei ole helppo paikka pelata. Saatiin alun virheet kontrolliin ja pystyimme hyökkäämään tasaisesti. Vastaanotto oli suurissa vaikeuksissa, mitä aikaisemmissa peleissä. Arvostan jokaista vierasvoittoa.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Kuusamo oli hyökkäyksissä selvästi parempi. Taistelimme joka erässä. Pölkky on yksi mestariehdokkaista, heillä on hyvä materiaali ja hakkuri liigan parhaimmistoa. Ada arosen sisääntulo oli hieno. Odotan hänen kehittymistään.

Otteluisäntä OP Pohjois-Häme palkitsi joukkueiden parhaina Polina Malikin Pölkky Kuusamosta ja Saara Holmin OrPosta.

OrPo - Pölkky Kuusamo 1-3 (26-24, 21-25, 19-25, 19-25)
OrPo: Holm 16/+11, Aronen 13/+7, Paloniemi 10/-2
Pölkky: Malik 25/+20, Kosonen 18/+8, EWasserfaller 12/+7
Ässät 8-3, syöttövirheet 5-14, torjunnat 7-11, hyökkäys% 32-44, vastaanotto% 52-32

Pistekilpailu:
3 Kosonen Pölkky
2 Aronen OrPo
1 Wasserfaller Pölkky

PROlibero
Häkkinen OrPo

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin