Seuraa meitä somessa:

Pölkky näytti voimaansa Kuortaneen tytöille

21.01.2021

Sarjan kärkikvartettiin kuuluva Pölkky palasi kotikentälle ja samalla voittojen tielle jättäen vierailleen Kuortaneen valmenukeskuksen joukkueet täysin vaille mahdollusksia erin3-0 (25-11, 25-16, 25-11).

Ottelutapahtumat

Kuortaneen tytöt esittivät hienoa peli-ilmettä kovaa pelannutta Pölkkyä vastaan. Pölkky tarjosi parasta oppia taitavalle tyttöjen maajoukkueelle, joka alun haparoinnin jäkeen syötti ja hyökkäsi kovaa. Kuortaneen peli-esitys oli pirteä ja rohkea.

Jonna Wasserfaller aloitti ensimmäisen erän kovalla syötöllä. Viiteen ensimmäiseen pisteeseen mahtui neljä Jonna Wasserfallerin ässäsyöttä ja yksi Ella Autereen torjunta. Muutama pallo myöhemmin myös Jessica Kosonen korjaili ässätilastoja kahdella perättäisellä syöttöpisteellä. Pölkky syötti kolmeen erään 14 ässäsyöttä, joista Wasserfaller moukaroi viisi ja Kosonen yhden vähemmän. Kuortaneen ensimmäisen pisteen teki mainiota syöttö- ja hyökkäyspeliä pelannut Neea-Maria Joki. Pölkyn torjunnan välistä Joki takoi kovaa tilanteeksi 5-1. Ensimmäinen erä Kososen ässäsyötöllä Pölkylle 25-13.

Toisen erä alkupuolisko oli paljon edellistä erää tasaisempi. Kuortane tuli pisteen päähän kotijoukkueesta 13-12, mutta erän loppu palattiin Pölkyn hallinnalla. Wasserfaller hoiti erän lopun kahdella hyökkäyspisteellä lukemiin 25-16. Kuortaneen libero Veera Help nosti kohtuu mukavasti Pölkyn kovia hyppysyöttöjä passarin pelattaviksi. Kolmas erä oli Pölkyn pyöritystä. Kotijoukkueen kolme viimeistä pistettä tuli Kososen vastapallohyökkäyksellä, Viivi Pyhäjärven hyökkäyksella ja passarina pelanneen Venla Huurneen ässällä. Kolmas erä Pölkylle 25-11.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Neea-Maria Joki, Kuortane:

- Oli tosi mukava tulla pelaamaan kovaa joukkuetta vastaan. Toinen vuosi on nyt Kuortaneella ja kun pääsee treenaamaan oman tasoisten pelaajien kanssa niin taidot kehittyvät. Valmentajat ovat ammattilaisia ja antavat tosi hyvää palautetta. Vastustaja oli tänään kovempi kuin eilen Rovaniemellä ja pelasin aluksi yleispelaajana mikä sotki hieman hyökkäämistä.

Jonna Wasserfaller, Pölkky:

- Hieman väsyttää alkuviikon pelit Kangasalla ja Hämeenlinnassa, mutta pelaamista se ei haitannut. Bussissa pystyy nukkumaan jonkin verran, mutta matka taittuu mukavasti pöytäpelejä pelaamalla. Vastassa oli tänään nuoria hyviä pelaajia joissa on paljon potentiaalia. Seuraaviin koviin peleihin pitää saada omia virheitä vähemmäksi ja pyrkiä keskittymään paremmin pelaamiseen.

Nikolas Buser, päävalmentaja Kuortane:

- Syöttö ja hyökkäys tulivat tänään lujempaa vastustajan puolelta kuin eilen. Todella hyvä, että päsemme pelaamaan tällaisia pelejä. Harjoituksissa emme saa tällaista painetta syötössä ja hyökkäyksissä. Juuri tällaiset pelit vievät joukkuetta eteen päin. Eilen pääsimme myös itse antamaan painetta vastustajalle ja tänään oli enemmän puolustuspelaamisen opetusta. Tänään kaikki pelaajat pystyivät pelaamaan myös paineen alla eikä kukaan tytöistä luovuttanut taistelemista. Hyvänä esimerkkinä meidän liberot.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Halusimme tulla kovaa peliin ja palvella siten mahdollisimman hyvin vastustajajoukkuetta. Nikolas kysyi ennen pelin alkua, että tulemmehan kovalla syötöllä ja hyökkäyksellä. Lupasin että tulemme kovaa. Syöttöpelimme oli pitkästa aikaa rentoa ja silloin se toimii kyllä hyvin. Hyökkäyspelimme takkusi aluksi, mutta sekin alkoi toimimaan hyvin. Nyt huilaamme pari päivää ja alamme valmistautumaan Finnish Teknikum Cupin välierään LP Kangasalaa vastaan.

Ottelun tilastonostoja
* 24. perättäinen tappio Kuortaneelle. Kuortane on voittanut viimeksi liigassa 10.2.2017 LP-Vampulan
* Pölkky palasi kahden tappion jälkeen voitokkaaksi
* Pölkylle viides kotivoitto perättäin
* Pölkky on voittanut kaikki joukkueiden seitsemän liigaottelua (erät 21-6)
* Jonna Wasserfaller syötti otteluun viiteen ensimämisen palloon neljä ässää. Koko otteluun ässiä kertyi viisi.
* Pölkyn 74:stä syötöstä syntyi peräti 14 ässää eli lähes joka viidennellä syötöllä
* Pölkyn keskipelaajille Wasserfaller+Autere tehot 22/+21

Pölkky Kuusamo - Kuortane 3-0 (25-11, 25-16, 25-11)
Pölkky: Wasserfaller 12/+11, Malik 10/+5, Autere 10/+10
Kuortane: Joki 8/-7, Pöllänen 5/-3, Peltomaa 6/+4
Ässät 14-6, syöttövirheet 6-8, torjunnat 5-3, hyökkäys% 53-26, vastaanotto% 39-24

Pistekilpailu:
3 Wasserfaller Pölkky
2 Autere Pölkky
1 Huurne Pölkky

PROlibero
Milka Koskenkorva, Pölkky

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
3) Pölkky 14-5, 42 p
11) Kuortane 0-6, 0 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
3.2. 18.30 Pölkky - HymyVolley
27.1. 18:30 JymyVolley - Kuortane

Naisten liigan seuraavat ottelut
LA 23.1. 15:00 Puijo Wolley - LP-Vampula
LA 23.1. 17:00 Liigaploki Pihtipudas - LP Viesti
LA 23.1. 17:00 LP Kangasala - Hämeenlinna
SU 24.1. 17:00 OrPo - JymyVolley
TI 26.1. 18:30 Liigaploki Pihtipudas - LP-Vampula
TI 26.1. 18:30 LP Viesti - LP Kangasala
KE 27.1. 18:30 JymyVolley - Kuortane
PE 29.1. 18:30 LP-Vampula - OrPo
SU 31.1. 15:00 JymyVolley - Puijo Wolley

Kuvat: Jouni Ronkainen

  Takaisin