Seuraa meitä somessa:

Pölkky nousi liigakärkeen - HPK niukasti LiigaPlokia vahvempi

14.01.2018

Sunnuntain naisten liigataistoissa Pölkky Kuusamo nousi täydellä pistesaaliillaan LP-Vampulasta liigakärkeen, kun HPK joutui vääntämään viisi erää voittonsa eteen Pihtiputaalla. Nurmon Jymy puolestaan vei voiton edelleen avausvoittoaan metsästävästä WoVo Rovaniemestä.

Pölkky parempi Huittisissa erin 

Pölkky Kuusamo nousi naisten liigakärkeen otettuaan täydet pisteet LP-Vampulalta vieraskentällä.

Ottelun ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilta tunnustelevaa ja virheiden sävyttämää. Pölkky selviytyi vähemmillä virheillä ja erä 19-25 Kuusamoon.

Toisessa erässä nähtiin taisteleva kotijoukkue ja Elli-Noora Hiltusen, sekä Naryanan ennakkoluulottomat ratkaisut verkolla auttoivat koko joukkuetta, mutta pisteet kirjattiin kotijoukkueen virheiden ja vieraiden hyvien suoritusten jälkeen 20-25.

Kolmas oli varsin hyvätasoista lentopalloa, jossa LP-Vampulan tuore brasilialaisvahvistus pääsi pelin ja joukkueen kanssa sinuiksi ja hyvien vastaanottojen lisäksi häneltä nähtiin myös useampi kova hyökkäys.

Neljäs erä katkesi puolivälin paikkeilla kotijoukkueen useampaan peräkkäiseen omaan virheeseen ja koko ottelu siis Kuusamoon erin 1-3 (19–25, 20-25, 25-22, 15-25).



Kuusamosta parhaana otteluisäntänä toiminut Kesport Huittinen palkitsi hakkuri Marina Terrelin ja kotijoukkueesta Naryanan.

Katja Metsäkoivu, LP-Vampula Huittinen:

- Oltiin hyvin valmistauduttu peliin, muttei kuitenkaan saatu peliämme käymään. Kolmas erä oli hyvää, etenkin uuden vahvistuksen otteet olivat varsin hyviä. onnistuminen palkittiinkin erävoitolla. Neljännessä omien virheiden myötä notkahdettiin ja peli meni siinä.

Tuomas Alatalo, Kuusamo

- Virheitä tehtiin paljon, joka osittain johtui uskoakseni siitä, että jalat painoi jo hiukan. Olimme mielestäni joukkue, joka pystyi peliä pääosan ajasta viemään. Historiallinen kuuden pisteen vieraspari peli, koska siihen ei tänä eikä viime kaudellakaan pystytty. Tavoitteena on saavuttaa ensin paikka neljän joukossa ja kotiedun myötä kevään päätteeksi olisi mukava saada mitali kaulaan.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- No kaksi erää kesti ennen kuin päästiin peliin kiinni, jonka jälkeen alettiin pääsemään otteluun kiinni. Neljäs erä karkaisi omien perättäisten virheiden takia, mikä harmittaa. Kaikkien täytyy onnistua mikäli kärkipään joukkueilta saadaan muutakin kuin kokemusta. Huomenna palautuspäivä jonka jälkeen aletaan valmistautumine HPK:ta vastaan.

LähiTapiolan pisteet
3 Terrell Pölkky
2 Green Pölkky
1 Naryana LP-Vampula

LP-Vampula - Pölkky Kuusamo 1-3
19-25, 20-25, 25-22, 15-25
LP-Vampula: Ferr 13/+5,Hiltunen 11/+7,Sutki 6/+5
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 19/+10,Terrell 18/+10,Green 16/+13
Katsojia: 403

Ottelutilasto

WoVo jäi Jymyn jalkoihin

WoVo Rovaniemellä ei ollut keinoja katkaista Nurmon Jymyn pisteputkea sunnuntai-iltana Nurmossa käydyssä naisten liigapelissä. Jymy vei ottelun lukemin 3-0 (25-16, 25-18, 25-21).

Vieraat sortuivat virheisiin ja hermoiluun, eikä kotijoukkueella ollut vaikeuksia pisteiden saamisessa. WoVolla oli takanaan viiden viikon ottelutauko, jonka aikana joukkue on saanut kaksi ulkomaalaisvahvistusta. USA:n maajoukkueen kanssa syksyn treenannut Cassie Strickland osoitti kykynsä kahden viikon yhteisharjoittelun jälkeen, ja nousi joukkueensa palkituksi.

Joukkueen parhaat: Alex Vajdova (Jymy), Cassie Strickland (WoVo).



Cassie Strickland, Wovo:

- Tulin Rovaniemelle kaksi viikkoa sitten, ja olosuhteet ovat aivan erilaiset kuin kotona. Ensimmäinen liigapeli Suomessa, ja olin kyllä hermostunut. Peli eteni hyvin, mutta voisimme pelata paremmin.

Teemu Mäkikyrö, Wovo:

- Eihän tästä pelistä paljoa kerrottavaa ole. Kahden ensimmäisen erän jälkeen oli 32 virhettä kasassa, ja alku oli todella paha. Ottelutauon aikana joukkueeseen tuli kaksi uutta pelaajaa, ja odotukset ja sitä myötä myös paineet olivat varmasti taivaissa. Pallo kuitenkin poltteli koko ajan käsissä, emmekä päässeet pelaamaan omaa peliä. Tänään emme olleet lähelläkään sitä tasoa, mitä treeneissä on ollut. Uudet pelaajat astuivat sisään joukkueeseen ihan hyvin, heihin tämä peli ei. Peli-ilosta meillä ei ole huolta, ja uudet tulijat toivat joukkueeseen uutta virtaa. Takana on kuitenkin 14 hävityn ottelun putki, ja voittamisen pakko on kova.

Alex Vajdova, Nurmo

- Me pelasimme tänään hyvin joukkueena. Olemme harjoitelleet kovaa, ja se näkyy myös kentällä. Peli on parantunut. Oma pelini vaihtelee, mutta useimmiten olen siihen tyytyväinen.

Kari Tuomela, Nurmo

- Tämä oli kolmas peli Rovaniemeä vastaan, ja ehdottomasti peleistä ehjin. Olimme vastustajaa varmempia, ja kun syöttö kulkee, kuten tänään, kulkevat myös pelin muut osa-alueet. Ei voi olla kuin tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Tänään kaikki olivat vahvoja. Olemme pitäneet useita palavereita, ja joskus tuntuu siltä, että puhumalla saa parempaa tulosta kuin treenaamalla. Toki meillä on ollut syöttötreenejä, ja tapaamme vielä myös mentaalivalmentajan. Tänään tuomarilinja oli parempi kuin perjantaina, ja vaikka rajamiehiä ei ollut, ei sillä ollut vaikutusta otteluun.

LähiTapiolan pisteet
3 Vajdova Jymy
2 Mikaelsen Jymy
1 Strickland WoVo

Nurmon Jymy - WoVo Rovaniemi 3-0
25-16, 25-18, 25-21
Nurmon Jymy: Mikaelsen 17/+12,Vajdova 11/+5,Norrbacka 7/+6
WoVo Rovaniemi: Strickland 13/+5,Klimova 8/+2,Rantanen 6/+-1
Katsojia: 379

Ottelutilasto

Huikea viisieräinen HPK:n eduksi Pihtiputaalla

LiigaPloki - HPK 2-3 (25-22, 25-20, 22-25, 22-25, 10-15)

LiigaPloki pelasi toisen viisieräisen kamppailun, kun se tahkosi myös sunnuntaina lauantain OrPo-pelin tapaan täydet viisi erää Cup-mestari HPK:ta vastaan. Kotijoukkue vei kaksi ensimmäistä erää, mutta kolmannessa erässä osat vaihtuivat, kun HPK oli koko ajan johtoasemassa.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini vaihtoi hakkuri Vicky Savardin ja yleispelaaja Salla Karhun pelipaikat. Sen jälkeen HPK meni menojaan. Neljännen erän alku näytti LiigaPlokin kannalta lupaavalta, kun se sai siihen 8-4 johdon. Kotijoukkue johti vielä teknisellä aikalisällä 14-13, mutta Suvi Kokkosen ja Vicky Savardin taidokkaat käsistä lyönnit Plokin torjunnasta sekä libero Saana Koljosen uskomattomat puolustukset käänsivät erän hämeelinnalaisille. Viidennessä erässä HPK karkasi erän puolivälissä, eikä kotijoukkue pystynyt vastaamaan.

Kotijoukkue oli liikaa loistavasti pelanneen yleispelaaja Alex Reidin varassa, apuja tarjosi välillä kapteeni Nette Tuominen ja keskipelaaja Meredith Hardy. Hakkuri Canace Finlay ja keskipelaaja Anastasia Boricheva jäivät tällä kertaa vähäiselle passimäärälle.

Jukka Koskinen, LiigaPloki;

- Tänään oli kiva pelata, vastus oli kovempi kuin eilinen OrPo. Voittokin oli pienistä asioista kiinni. Kolmanteen erään HPK teki rotaatiovaihdon, se sekoitti jonkin verran meidän pelaamista. Kymmenen erää kahteen päivään kovia joukkueita vastaan oli hyvää harjoitusta tulevaan ja antoi uskoa parempaan peliin jatkossa.

Luca Chiappini, HPK:

- Olen todella ylpeä joukkueestani, me olemme todella vahva henkisesti. Se tuli todistettua nousemalla 0-2 tappiosta 3-2 voittoon. Raskas viikko oli takana, johon kuului pelimatka Venäjälle, Laura Baggin lähtö. Ottelun alussa meille tuli virheitä, mutta loppua kohden pelimme parani.

Alex Reid, LiigaPloki:

- Pelimme taso vaihteli liikaa, HPK on hyvä joukkue, syksyyn verrattuna pelimme parempaa kuin edellisessä pelissä. Tappio tietysti harmittaa.

Suvi Kokkonen, HPK:

- Kova vastus oli tiedossa, saimme toteuttua sovittuja kuvioita onnistuneesti.

Saana Koljonen, HPK (ottelun MVP):

- Mukava oli pelata Pihtiputaalla, vaikka raskas viikko oli takana, pitkällä erätauolla päätimme taistella. Kovalla asenteella nousimme voittoon.

LähiTapiolan pisteet

3 Koljonen HPK
2 Savard HPK
1 Reid LiigaPloki

LiigaPloki - HPK 2-3
25-22, 25-20, 22-25, 22-25, 10-15
LiigaPloki: Reid 27/+20,Tuominen 16/+13,Hardy 15/+13
HPK: Savard 21/+12,Kokkonen 18/+6,Madsen 16/+11
Katsojia: 354

Ottelutilasto

Kuvat:
Antti Kaskinen / LP-Vampula
Tomi Mäenpää / Jymy
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin