Seuraa meitä somessa:

Pölkky sarjakärkeen - LiigaPlokille avausvoitto

08.10.2017

Pölkky Kuusamo otti kärkipaikan naisten Mestaruusliigassa kukistettuaan Nurmon Jymy kotonaan 3-0. LiigaPloki puolestaan kuittasi kauden avausvoiton Rovaniemeltä jättäen WoVo Rovaniemn nyt ainoaksi voitottomaksi joukkueeksi.

Sarjakärki vaihtui Kuusamossa

Nurmon Jymy haastoi Pölkky Kuusamon tekemään täyden iltapuhteen voittonsa eteen. Ensimmäinen erä oli varsin tasainen erän puoleen väliin asti. Pölkky johti erää Iida Paanasen ässäsyötöllä jo 20-16, mutta Nurmo kavensi etumatkan 22-20:ksi. Mara Greenin ja Lotta Piesasen onnistuneilla hyökkäyksillä erä kotijoukkueelle 25-20.

Toinen erä alkoi Nurmon komennossa. Julia Niemen syöttäessä vierailija johti erää 5-0. Pölkyn valmentaja Tuomas Alatalo herätteli joukkuettaan passarivaihdolla, mutta pelin suunta ei muuttunut. Vierasjoukkueella onnistui kaikki ja Pölkyn pelaajilla ei mikään. Kapteeni ja passari Paananen laittoi jujun kenttään ja hänen syöttövuorolla numerot kaunistuivat vielä neljällä pisteellä. Siltikin erä Nurmolle 25-13.

Kolmannessa erässä Pölkyn tavaramerkkinä oli hyvä kiri erän loppuun ja tulostaulu näytti erän päätöslukemiksi 25-19. Neljäskin erä näytti jo taputellulta Pölkyn johtaessa erää 24-17, mutta niin vain Nurmo kavensi vielä viidellä pisteellä. Kotijoukkue otti vaihdossa osan peliä lepuuttamaansa Olena Prokopenkoa päättämään ottelun painavalla hyökkäyksellä lukemiin 25-22.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:

- Helppoa ei ollut tännään. Vastaanottomme oli vaikeuksissa läpi ottelun. Nurmo antoi painetta syötöllä ja lentopallon pelaaminen on heikon vastaanoton jälkeen aina hankalaa. Meidän vaikeudet johtuivat toki vastustajan hyvyydestä.

- Neljännessä erässä saimme viimein omaa torjuntaa kuntoon.

- Tällaisen pelin voittaminen tuntuu hyvältä. Kotiyleisölle iso kiitos, oli taas mahtava kannustus.

Kari Tuomela, päävalmentaja Nurmo:

- Tänään oli iloinen ja hyvä peli-ilme. Eilen oli heikko peli, mutta tänään ei jännitetty kentällä, vaan kokeneet pelaajat näyttivät esimerkkiä ja vetävät junioreita mukana. Liigassa säilyminen on tavoitteemme.

- Yleisön kannustus oli loistavaa, mutta sitä en ymmärrä, kun katsomosta kehoitetaan syöttämään verkkoon.

Malina Terrell, Pölkky:

- Joukkue oli innoissaan eilisen voiton jälkeen. Ensimmäinen erä alkoi hyvin, mutta toinen erä oli meiltä taydellinen floppi. Kolmannesta erästä lähtien peli palasi uudelleen hyvälle tasolle mikä oli riittävä voittoon. Toisen erän kaltaisia notkahduksia ei saisi tulla, vaikka niitä tulee joskus melkein joka joukkueelle.

- Omaan syöttöön olen tyytyväinen, mutta omiin hyökkäystehoihin taasen en ole. Hakkurin pitää tehdä hyökkäyspisteitä ja tästä täytyy parantaa.

Pauliina Vilppola, Nurmo:

- Eiliseen verrattuna meidän vastaanotto oli parempi. Tuntui vähän Nurmohallin fiilikseltä, kun salissa oli hyvää kannustusta.

- Pölkky tappoi palloja laajemmalla rintamalla ja se oli mielestäni voiton ratkaiseva tekijä.

Parhaat pelaajat:
Malina Terrell, Pölkky
Pauliina Vilppola, Nurmo

Lähitapiolan pisteet
3 Terrell Pölkky
2 Vilppola Jymy
1 Green Pölkky

Pölkky Kuusamo - Nurmon Jymy 3-1
25-20, 13-25, 25-19, 25-22
Pölkky Kuusamo: Terrell 17/+12,Helminen 16/+5,Green 8/+5
Nurmon Jymy: Vajdova 19/+3,Hautamäki 15/+10,Riikilä 13/+2
Katsojia: 403

Ottelutilasto

LiigaPlokin voittotili auki - WoVo jatkaa voitoitta

Naisten liigan voitottomien joukkueiden taistosta poistui LiigaPloki voittajana kaadettuaan WoVo Rovaniemen 1-3 (18-25, 25-18, 20-25, 17-25).

LiigaPloki tehtaili ensimmäisessä erässä pisteitä laajalla rintamalla ja onnistui viemään erän lopulta suhteellisen helposti 25-18.

WoVo tuli toiseen erään sisukkaana ja Nelli Rantasen johdolla joukkue paineli erävoittoon samoin lukemin, mihin ensimmäinen erä päättyi.

WoVo johti kolmatta erää jo 13-3, mutta LiigaPlokin hirmukiri siivitti joukkueen lopulta erävoittoon. Neljännessä erässä LiigaPlokin kapteeni Nette Tuominen takoi palloja kenttään kolmen metrin viivan takaa ja Alex Reid säesti laidasta. Se oli liikaa kotijoukkueelle, joten erä ja ottelu Pihtiputaalle.

Teemu Mäkikyrö, WoVo Rovaniemi:

- Tämä oli meidän tasaisin peli, vaikka pelin sisällä vielä otteet ailahtelevatkin. Tänään joukkueessa oli tietynlainen henkinen tasapaino, vaikkakin kolmannessa erässä tapahtui pieni romahtaminen, mutta se on osa tätä kasvutarinaa. Sitten, kun päivittäinen harjoittelu ja vapaa-aika saadaan laadukkaammalle tasolle, niin näitäkään romahduksia ei tule tapahtumaan.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Voittoon täytyy olla tyytyväinen kaikkien näiden sysimustien vaiheiden jälkeen. Alussa olimme jotenkin hermostuneita, emmekä pystyneet pelaamaan hyvällä tasolla koko ottelussa. Toisaalta täytyy nostaa esiin se nousu kolmannessa erässä, se oli hyvä. Kiitokset tytöille, että hoitivat homman kotiin.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:

- Meille tulee liikaa ylä- ja alamäkiä, mutta olemme nuori joukkue ja kehitämme omaa peliämme koko ajan. Meidän tekemisemme on vaikeaa jos vastustaja saa putken päälle, sillä tuntuu ettemme saa sitä millään poikki. Meidän tulee jatkossa olla vaan kovia ja rohkeita.

Alex Reid, LiigaPloki:

- Pelin alku oli raskas. Emme onnistuneet pelaamaan haluamallamme tavalla, mutta olen onnellinen, että saimme vihdoin voiton. Kauden alku on ollut haastava ja henkisestikin melkoista kamppailemista, mutta nyt on peli avattu ja uskon, että tulemme nousemaan vielä korkealle.

Lähitapiolan pisteet
3 Reid LiigaPloki
2 Rantanen WoVo
1 Tuominen LiigaPloki

WoVo Rovaniemi - LiigaPloki 1-3
18-25, 25-18, 20-25, 17-25
WoVo Rovaniemi: Rantanen 22/+14,Hirvonen 11/+6,Loukonen 9/+5
LiigaPloki: Tuominen 20/+14,Reid 20/+12,Hardy 11/+7

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky
Marko Junttila / WoVo

  Takaisin