Seuraa meitä somessa:

Pölkky vei ja LiigaPloki vikisi

09.02.2017

Pölkyn kotivoittojen sarja kesti myös LiigaPlokin toisen vierailun Kuusamossa. Pölkky löikin kirjoihin selkeät voittonumerot 3-0 (25-8, 25-18, 25-13).

Odotukset illan peliin olivat mielenkiintoiset, sillä LiigaPloki on pelannut tämän vuoden puolella hyviä otteluita ja joukkueiden aikaisemmat keskinäiset kohtaamiset olivat tasan 1-1. Kumpikin oli voittanut kotipelinsä.

Ottelun alku näytti kuitenkin mitä tuleman pitää. Eveliina Koljonen aloitti syötöllä ja Olena Prokopenko murjoi pallon tylysti kenttään. Iida Paanasen syöttäessä Pölkky eteni 6-0 johtoon, ennen kuin Deprece Washington hyökkäsi joukkueelleen ensimmäisen pisteen. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14-5 eikä voimasuhteet siitä paljoa muuttuneet, kun Taylor Treacy päätti erän hyökkäyksellään 25-8 lukemiin.

Toinen erä oli eristä tasaisin. Vierasjoukkue johti erän alkua jo 1-4 ja kotijoukkue pääsi tasoihin vasta 10-10 tilanteessa. Kenzie Filer oli oivalla pelipäällä ja Treacyn kahdella perättäisellä pisteellä Pölkky karkasikin 18-12 johtoon. Erän loppu jäi hieman roikkumaan ja Tuomas Alatalo otti aikalisän johtoasemassa 23-17. Pelikirjasta saatiin uudet keinot ja erä päättyi Filerin satasen hyökkäyksestä 25-18.

Ottelun kolmannessa erässä Pölkky pysyi kuljettajan paikalla erän alusta lähtien ja LiigaPlokin oli tyytyminen matkustajan osaan. Teknisellä aikalisällä tilanne oli sama kuin ensimmäisessä erässä, 14-5 ja kuin kirsikkanan kakussa, erä päättyi Pölkyn pelaajan ässäsyötöllä 25-13. Pölkky ei ole viimeisissä peleissään hemmotellut katsojia ainakaan otteluiden pituudessa, mutta hyvä kannustus ja joukkueen hyvä peli näyttävät toimivan hyvin yhteen Kuusamon liikuntahallissa.

Tamara Kmezic, LiigaPloki:

- Pettynyt olen joukkeemme esitykseen, enkä tiedä mitä tapahtui. Emme pelanneet läheskään kuten tavallisesti pelaamme. Toisessa erässä oli edes vähän yritystä.

Olena Prokopenko, Pölkky:

- Pelasimme hyvää lentopalloa. Ploki ei pelannut sillä tasolla millä pystyy pelaamaan, etenkään vastaanotossa. Pidimme oman pelin hyvällä tasolla koko ajan, emmekä alkaneet pelaamaan vastustajan mukaan.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Pölkyllä on ollut kotipeleissä hyvä syöttö ja olimme siihen tavallaan varautuneetkin. Meidän vastaanotto on parantunut tämän vuoden puolella, mutta tänään siitä ei ollut tietoakaan ja Pölkky vei meitä vielä enemmän kuin mitä vastaanottotilasto kertoo (47 % - 40 %). Samoin puolustuspelissä oli Pölkky meitä parempi, etenkin libero (Amanda Love) otti kaikki pallot peliin. Jostakin syystä meille tuntuivat tulevan pallot yllätyksenä, ihan kuten eilisissä treeneissäkin.

- Pettynyt olen esitykseemme, mutta Pölkky pelasi myös hyvin. Meidän pitää nollata aika nopeasti tämä peli ja alettava keskittymään maanantain WoVo-peliin.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Päivällä oli itselläni hieman hermostunut olo, koska Ploki on pelannut viime aikoiha ihan mallikasta lentopalloa. Olimme valmistautuneet paljon tiukempaan peliin, kuin mitä tänään nähtiin. Plokille sattui huonompi päivä, ei heidän vastaanotto ole yleensä tällä tasolla

- Meidän hyökkäyspeliin olen tyytyväinen ja suorat hyökkäysvirheet ovat vähentuneet. Hyvä peli meiltä kaiken kaikkiaan.

- Mukava lähteä huomenna viikonlopun pelireissuun, kun on voitto alla. Toivotaan, että saisimme hyvää fiilistä ja tsemppiä vieraskentälläkin esiin. Lauantaina on vastassa Kuortane, jolla on hyvän puolustuspelaamisen takia vähän ärsyttäväkin pelityyli. Hämeenlinasta lähdetään hakemaan hyvää peliä, kuten viimeksikin siellä vieraillessamme.

Parhaat pelaajat:
Kmezic, LiigaPloki
Prokopenko, Pölkky

LähiTapiolan pisteet
3 Prokopenko Pölkky
2 Paananen Pölkky
1 Filer Pölkky

Pölkky Kuusamo - LiigaPloki 3-0
25-8, 25-18, 25-13
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 13/+7, Treacy 11/+7, Nicholson 10/+10
LiigaPloki: Kmezic 11/+6, Reid 5/+-5, Washington 4/+1
Katsojia: 429

Ottelutilasto

  Takaisin