Puhtaiden kotivoittojen lauantai - LP Viesti, Puijo Wolley ja OrPo kovia kotonaan

10.12.2022

Naisten Mestaruusliigan lauantai tarjoili kolme 3-0 -kotivoittoa. Puijo Wolley hoiteli voiton Suonenjoella JymyVolleysta, LP Viesti Pölkky Kuusamosta ja Oriveden Ponnistus LiigaPlokista.

Puijo Wolley otti JymyVolleyn "päänahan"

Avauskokoonpanot:
Jymy: Valkonen, Hyttinen, Niemi, Peura, Radonjic, Viljanen ja Penttilä (L)
Puijo: Karjalainen, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Uusi-Illikainen ja Koskenkorva (L)

Ennen ottelun alkua palkittiin marraskuun liigatähdistöön valitut kotijoukkueen Oksana Rusnachenko, Emilia Kääntä ja Ella Autere.

Ottelun avasi syötöillään Jymyn passari Mila Viljanen. Jymy oli hieman terävämpi ottelun alussa, ja Puijon Pekka Seppänen otti aikalisän tilanteessa 4-7. Heti aikalisän jälkeen Emilia Kääntä pommitti nelospaikasta pallon kenttään ja siirtyi syöttämään. Ada Peura oli verkolla vahvana ja katkaisi syöttövuoron 6-8:aan. Puijo kuitenkin lähti kirimään ja Sarah Schmidin syöttövuorolla paineli ohi 10-9:ään asti. Tilanteessa 11-9 Hujanen hyökkäsi leveäksi, mutta paikkasi virheensä heti seuraavassa pallossa ja siirtyi syöttämään. Kapteeni Riikka Valkosen syöttövuorolla Jymy siirtyi pisteen päähän 13-12 ja tasoihin Ivana Radonjicin upealla hyökkäyksellä. Seuraavan pitkän taistelupallon vei Puijo, mutta taas siirryttiin tasatahtiseen pistetehtailuun. Yli pisteen eroa ei tuntunut syntyvän millään, vaan molemmat joukkueet pelasivat laadukkaasti. Puijo kävi kahden pisteen johdossa Jymyn epäonnistuttua Anni Karjalaisen syötön palautuksessa, mutta piti edelleen pintansa. Puijo sai jo pari eräpalloa, mutta Netta Hyttinen pääsi hyökkäämään nelospaikasta vapaasti pari peräkkäistä palloa ja Jymy sai oman eräpallonsa tilanteessa 24-25. Lopulta Puijo taisteli voiton Hujasen hyökkäyspisteillä 27-25. Jymyn vastaanotto oli erässä todella kova: Positiivisia suorituksia 63%.

Toinenkin erä käynnistyi tasaisesti niin onnistumisineen kuin virheineen. Puijon 6-5 -pisteen teki Rusnachenko lyömällä hienon hyökkäyksen vastapalloon. Puijo pääsi repimään kaulaa tilanteeseen 14-11 ja Jymy aikalisälle. Jymy yritti epätoivoisesti kakkospuolelta ohi, mutta Puijon torjunta piti kuin muuri. Ottelun upein palloralli sisälsi niin hienoja hyökkäyksiä kuin puolustuksiakin molemmilta joukkueilta ja päättyi Minna Uusi-Illikaisen hyökkäysvirheeseen takarajan yli. Puijo repi kaulaa, mutta teki myös hyökkäysvirheitä Jymyn laariin. 22-19 -tilanteessa Reina Tokoku kentälle ja hän hyökkäsi pisteen heti ensimmäisessä pallossaan. 23-19 -johto ehti sulaa 23-22 -tilanteeksi, kun Emilia Kääntä hyökkäsi eräpallon Puijolle. Sen sinetöi syöttövaihtoon kentälle tullut Moona Tarkiainen ässällään. Hilkka Hujanen oli kahdessa ensimmäisessä erässä todella vahva Puijon takakentällä puolustuksillaan ja hyvällä vastaanottoprosentillaan.

Kolmannen erän alussa Puijo oli saanut hyökkäysvaihteen päälle. Kääntä, Tokoku ja Karjalainen onnistuivat vuoronperään. Laadukkaalla pelillä tilanteeseeen 8-4 ja Jymy aikalisälle. Se ei tepsinyt vaan Kääntä jatkoi syöttövuoroaan ässällä. Tilanteessa 11-4 Jymy vaihtoi Hyttisen tilalle Mette-Maarit Aron ja pisteputki päättyi tilanteeseen 11-5, jolloin Hujasen hyökkäys lipsahti leveäksi. Puijon karkumatka ei lainkaan lannistanut Jymyä, joka pinnisteli hyökkäyksillään tilanteeseen 13-10. Tokokun ja Käännän pistenälkä kuitenkin saatteli Puijon 19-12 -johtoon. Sitkeä Jymy taisteli erän pistemääräkseen lopulta 18, mutta Puijo selvisi vaivatta 25:een pisteeseen ja 3-0 -voittoon.

Kuvat: Vesa Hallikainen

LP Viesti osoitti osaavansa voittaa kolmessakin - Pölkyn vierasvaikeudet jatkuivat

LP Viesti otti hienon 3-0 -voiton lauantaina Salohallissa Pölkky Kuusamosta. Joukkue taisteli itsensä kahdessa viimeisessä erässä voittoon Pölkyn muutaman pinnan johtoasemista huolimatta. Voitolla LP Viesti nousi sarjataulukossa lähemmäs OrPoa ja Pölkkyä. Eränumerot olivat 25-21, 25-21, 25-22.

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Jenni Jantunen, Saana Lindgren, Arita Ternava, Kseniia Puhach, Dagmar Boom, Irina Mäkinen, Netta Laaksonen
Pölkky Kuusamo:, Katja Kylmäaho, Breana Runnels, Cara McKenzie, Bettina Yli-Sissala, Julia Azevedo, Ciara DeBell, Sanna Häkkinen

Ottelu sai ikävä startin, kun Pölkky Kuusamon keskipelaaja Cara McKenzie loukkasi itseään neljännen pallon aikana ja hän jätti kentän seisten kuitenkin loppupelin vaihtopenkillä. Alku mentiin pinna pinnalta, mutta viimeinen kerta, kun joukkueet olivat tasoissa, oli 7-7. Sen jälkeen LP Viesti alkoi repiä eroa Arita Ternavan ja Saana Lindgrenin kovilla hyökkäyksillä sekä Kseniia Puhachin pahoilla syötöillä. Pölkky kaunisteli numeroita lopussa ottamalla kolme torjuntaa peräkkäin, mutta Lindgren päätti erän korkealta lähteneellä lyönnillään.

Toinen erä näytti ratkeavan heti alkuunsa Lindgrenin syöttövuorolla, jonka aikana Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gkotsis käytti molemmat aikalisät. Tilanne oli suurimmillaan 11-5, mutta puolestaan Pölkyn Bettina Yli-Sissalan syöttövuorolla joukkue otti eron kiinni, vaikkakin syötöt nousivat Ternavan toimesta hienosti. Erä näytti menevän Pölkylle sen johtaessa jo 19-16. Erän käännekohtia olivat LP Viestin liberon Netta Laaksosen aavistus Pölkyn Katja Kylmäahon peippiin ja Jenni Jantusen hyvä syöttö, joka saatiin helppona pallona takasin. Erän loppuun Irina Mäkinen piti syöttönsä hyvin kohteessa vaikeuttaen Pölkyn hyökkäyspeliä. Mäkinen myös päätti erän ässään.

Kolmanteen erään Pölkky sai hyvän vaihteen eikä LP Viestin peli lähtenyt käyntiin. Ottaen huomioon Salohallissa tällä kaudella pelatut ottelut, oli lähes ihme, että kotijoukkue nousi erän voittoon. LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen heitti erän lopussa syöttämään Puhachin, joka kiitti kunniasta ja antoi joukkueelleen avaimet voittoon.

Breanna Runnels, Pölkky Kuusamo:

- Mielestäni meillä oli hyviä jaksoja pelissä, mutta myös hetkiä, jolloin annoimme LP Viestin päästä karkuun. Meidän täytyy keskittyä löytämään keinoja miten nousemme vaikeista tilanteista.

Arita Ternava, LP Viesti:

- 3-0 -voitto maistuu aina, kun ollaan totuttu täällä pelaamaan viisieräisiä, niin kyllä lähdettiin tähän peliin sillä mielellä, että kun Kuusamossa otettiin aika pahasti pataan niin nyt maksetaan kalavelat.

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:

- Onnea LP Viestille, he pelasivat kurinalaisesti kaikissa erissä. He pelasivat hyvän pelin. Ensimmäisessä erässä he saivat syötöllään meidät vaikeuksiin. Toisessa erässä he hyökkäsivät paremmin. Viesti oli parempi puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Totta kai tyytyväinen kolmeen pisteeseen, niitä ei ole tällä kaudella liikaa tullut. Tasapainoinen esitys, toisessa ja kolmannessa erässä oli vaikeitakin hetkiä, mutta Kuusamo ei päässyt liikaa karkuun ja oltiin kovia erien lopussa, vaikka oltiin muutama pinna perässä. Vastustaja oli aika paljon Runnelsin varassa, miellä oli tänään enemmän ratkaisijoita. Yleispelaajat pelasivat tänään molemmat hyvin ja silloin joukkue on yleensä vahvoilla. Vastaanottoon olen tyytyväinen, vain yksi ässäsyöttö ja sekin taisi tulla verkon kautta. Tärkeä voitto, noustiin Kuusamon ja OrPon kanssa suunnilleen samoille pisteille taistelemaan kolmannesta sijasta.

OrPolle makea kotivoitto

OrPo otti tärkeät kolme pistettä voittamalla LiigaPlokin 3-0 (25-22, 25-23, 25-19) ja nousi sarjataulukossa nyt kolmanneksi.

Ensimmäinen erä oli varsin tasainen, mutta kulki koko ajan OrPon komennossa, 25-22. Toinen myös. Lopussa OrPo sai eräpallon 24-19 tilanteessa, mutta Ploki pääsi aivan kannoille. Linne Kuusela jujutti erän OrPolle 25-23. Kolmannessa OrPo karkasi kahdesti reiluun johtoon 10-6 ja 18-12. LiigaPloki taisteli loppuun asti, mutta ei mahtanut OrPolle nyt mitään. Erä 25-19 OrPolle ja ottelu 3-0.

Jemina Pasanen, LiigaPloki:

- Hyvällä mielellä lähdettiin ja asenne oli, että turpaan annetaan, mutta ei se niin mennyt. Elämäni ensimmäinen peli kuutospaikalla. Kiva pelata. Tiedettiin, että OrPo tulee kovaa ja niinhän se tuli.

Siiri Vehmanen, OrPo:

- Ihan hyvältä tuntui pelata ja hyvin se kulki. Me saatiin hyökkäyspeli kuntoon ja kun se lähti kulkemaan, oli helpompi pelata. Vastaanotto toimi myös.