Seuraa meitä somessa:

Puhtaiden voittojen naisten liigasunnuntai

22.11.2020

Naisten Mestaruusiiigassa nähtiin kolme kolmieräistä sunnuntaina. LP Viesti ja LP-Vampula riemastuttivat kotiyleisöä, kun taas Pölkky Kuusamo haki pisteet Nurmosta.

LP Viestille kauden kolmannet pisteet OrPolta - bonuksena paikka Suomen Cupin Final Fouriin

LP Viestin ja OrPon Mestaruusliigan, sekä samalla Suomen Cupin puolivälieräottelu, päättyi kotijoukkueen voittoon 3-0 (25-17, 27-25, 25-21).

Ottelu käynnistyi Salossa kotijoukkueen komennossa. OrPo ei päässyt peliin kiinni missään vaiheessa ensimmäistä erää. Suurin ero joukkueiden pelissä oli hyökkäystehoissa, sillä vierailijat tappoivat vain joka neljännen hyökkäyksen. Kotijoukkueen Iina Andrikopoulou nautti passitarjoilusta ja päätti hyökkäykset 75%:n tehoilla.

Toinen erä näytti alun tasaisuuden jälkeen kääntyvän LP Viestin Anna Czakanin ja Anniek Siebringin syöttövuoroilla ensimmäisen tavoin selvästi salolaisille tilanteen ollessa parhaimmillaan jo 14-8. Sen jälkeen kotijoukkue ei enää saanut OrPon syöttöjä nousemaan eikä palloa kuolemaan ja tilanne oli hetkessä tasan 15-15. Erä meni jatkopalloille molempien joukkueiden eräpallotilanteilla, lopulta Andrikopoulou päästi kotijoukkueen piinasta ja paukautti pallon lattiaan.

Pitkältä erätauolta marssi kentälle toisenlainen OrPo ja LP Viestin virheiden avittamana se johti erää jo 15-9. Kotijoukkue nousi piste pisteeltä ja tilanne 17-17 oli viimeinen, kun joukkueet olivat tasoissa. Erässä isossa roolissa oli Anniek Siebring, mutta esiin täytyy nostaa myös molempien joukkueiden kenttäpuolustus: erässä nähtiin upeita ja pitkiä palloja, kun molemmat joukkueet taistelivat viimeiseen asti. Erä, ottelu, Mestaruusliigan sarjapisteet sekä Suomen Cupin välieräpaikka LP Viestille kolmannen erän pistein 25-21.

Kaisa Nyman, OrPo:

- Oli mukava palata Salohalliin ja nähdä tuttuja katsomossa, mutta tietenkin on hiukan pettynyt olo, kun olisimme halunneet sarjapisteitä ja jatkoon Suomen Cupissa. Tänään eväät riitti tähän asti. Kolmannen erän alussa yritettiin kaikkemme, että pääsisimme vielä peliin mukaan, mutta ei riittänyt. Toinen erä olisi pitänyt saada katkaistua, mutta nämä paikat ovat olleet meille hankalia. Kaveri tuli vaan rinnalle ja ohi. Orivedellä syötettiin paremmin, tänään ei saatu sitä toimimaan ja alku meni totutteluun ja lämmittelyyn. Lentopallo on kivaa, vaikka palautumisen kanssa on ongelmia, kun pelejä on tiukkaan tahtiin. Mukavaa on olla nuorten kanssa. Haluan vaan pitää hauskaa ja nauttia pelaamisesta, kun vielä voi.

Anniek Siebering, LP Viesti:

- Meillä oli pelissä hyvää ja huonoa, teimme liian monia virheitä peräkkäin ja näin oman pelimme vaikeaksi. Taistelimme silti ja voitimme 3-0. Toisen erän voitto oli tärkeä. Tiukoissa paikoissa tuntee paineet, mutta täytyy vain uskaltaa pelata. Salohallissa oli tänään kivaa kun oli meteliä, rummut ja tänään tuntui muutenkin olevan vähän enemmän porukkaa.Sotiris Gkotsis, OrPo:

- Onnea LP Viestille ottelun voitosta ja onnea myös jatkoon Suomen Cupissa. He olivat meitä vahvempia ennen kaikkea henkisellä puolella. Tässä oli oppitunti meille, että jos haluamme voittaa tämän tasoisia joukkueita meidän pitää olla vahvoja. Toinen erä olisi ollut tärkeä voittaa. Tänään meillä oli hyvä hyökkäys, mutta valitettavasti syöttövirheitä tuli liikaa. Analysoimme pelit ja yritämme parantaa omaa peliämme.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Yleisöä oli tänään paikalla enemmän kuin aiemmissa otteluissa, se oli mukavaa. Aloitettiin kovaa ja 1,5 erää pelattiin erinomaista lentopalloa. Sen jälkeen ei oltu enää ihan parhaimmillaan. Itseluottamus on kuitenkin joukkueella hyvä ja pystytään kääntämään tiukkoja eriä ja tilanteita voitoksi. Vaikea peli, OrPo ei tehnyt tästä mitenkään helppoa. Kaisa Nyman oli ainut OrPon pelaaja joka oli tullut tänne voittamaan ja sai voitontahdon tarttumaan myös muihin. Hänen asenteensa kun saisi kaikille nuorille. Anna Czakanin ja Nea Haataisen keskihyökkäykset eivät olleet tänään niin tehokkaita kuin ovat olleet, siksikin oli tärkeää että Anniek Siebring ja Iina Andrikopoulou onnistuivat. Noora Kososen tulo kentälle oli myös tärkeää, hänen tekemisensä eivät näkyneet tänään henkilökohtaisessa pistetilastossa mutta tulostaululla kyllä.

LP Viesti - Oriveden Ponnistus 3-0 (25-17, 27-25, 25-21)
LP Viesti: Siebring 19/+12,Andrikopoulou 17/+6,Haatainen 9/+3
OrPo: Paloniemi 11/+2,Nyman 10/+5,Holm 9/+2

Pistekilpailu:
3 Siebring LP Viesti
2 Tuchashvili LP Viesti
1 Nyman OrPo

PROlibero
Anna Syrjälä, Lp Viesti

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

LP-Vampula Huittinen saalisti kolme pistettä Wovo Rovaniemen kustannuksella

Ottelun alussa kotijoukkueen otteista näkyi hermostuneisuutta ja yliyrittämistä, mikä johtui joukkueen olleen käytännössä lähes pakkovoiton edessä. Ensimmäisen erän pohjoisen vieraat olivat syöttö/vastaanottopelissä vampulaa edellä, mutta kahdessa jälkimmäisessä huittislaisjoukkue sai siitäkin osa-alueesta niskalenkin, jonka jälkeen vierailijoiden mahdollisuudet jäivät pieniksi. Ottelussa Mila Viljasen passit löysivät tulikuumassa kunnossa olleen Dayshia Loftonin ja Iina Niemelän peli mahdollisti tuon keskihyökkäyksen käyttämisen. Dayshialle kolmen erän ottelusta komeaakin komeampi saldo 14/+12. Myös toisena keskipelaajana pelannut Jenni Jantunen saalisti hyvät tehot 9/+7.

Wovon hakkuri Saana Lindgren ei päässyt juhlimaan, eikä yleispelaajaosastolta Oona Viljanen sekä Riikka-Liisa Kärkkäinenkään yltänyt parhaimpaansa. Keskipelaajaosastolla joukkueiden välinen ero oli selkein. Voitto oli Vampulalle kuitenkin koko joukkueen ansiota ja se yhteisellä pelillään tänään voiton selkeästi ansaitsi. Ottelu päättyi huittislaisriemuun 3-0 (25/19 25/18 25/19).

Voiton myötä sarjataulukossa Vampula jätti Puijo Volleyn jumboksi, tosin Puijolla on yksi peli vähemmän pelattuna. Jymy on yhden pisteen päässä ja Wovon etumatka on kolme pistettä. Otteluisäntänä toiminut Euran Erikoispaperit palkitsi Wovon pelaajista parhaana Oona Viljasen ja kotijoukkueesta hienon pelin pelanneen Dayshia Loftonin.

Oona Viljanen, Wovo

- Kaikki ottelut ovat tärkeitä ja tähän valmistauduttiin ja keskityttiin hyvin. Eilinen ottelu ei painanut jaloissa, mutta emme vaan tänään pystyneet horjuttamaan kotijoukkuetta.

Dayshia Lofton, Vampula

-Pelasimme tosi kovaa. Takana on hyvä harjoitusjakso ja saimme tuotua sen myös peliin. Olen innoissani olostani täällä ja haluan tätä kokea lisää. Meillä on hyvä joukkuehenki ja joka päivä on mukavaa tulla harjoituksiin.

Teemu Mäkikyrö, Wovo

- Ensimmäisessä erässä saatiin syöttö/vastaanottopeli vietyä, mutta sen jälkeen ei meillä oikein ollut saumaa. Vampula oli parempi tänään.

Darko Dobreskov, Vampula:

- Voitimme tänään joukkueena ja haluan onnitella pelaajiamme voitosta ja sen eteen tehdystä työstä. Meillä on ollut joukko kovia pelejä ja olemme niissä saaneet hyviä eriä ja jaksoja, mutta jääneet kuitenkin ilman palkintoa niissä. Se on vienyt ilmeitä hieman alakuloisiksi, mutta tänään näimme kentällä sotureita Tosi tärkeä voitto ja taas yksi osoitus, että paranemme peli peliltä. Aleksandra Petrovic on valmistautumassa kentälle tuloon myös ja saattaa olla, että hän liittyy pelaajistoon jo suunniteltua aiemmin.

LP-Vampula - WoVo Rovaniemi 3-0 (25-19, 25-18, 25-19)
Vampula: Lofton 14/+12,Milton 13/+8,Jantunen 9/+7
WoVo: Lindgren 15/+6,Viljanen 9/+2,Kärkkäinen 8/+1

Pistekilpailu:
3 Lofton LP-Vampula
2 Viljanen LP-Vampula
1 Niemelä, LP-Vampula

PROlibero
Iina Niemelä, LP-Vampula

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Pölkky vei pisteet Kuusamoon


JymyVolleysta ei ollut katkaisemaan Pölkky Kuusamon voittoputkea sunnuntai-iltana Nurmohallilla. Vieraat veivät ottelun ja pisteet puhtaasti kolmessa erässä 0-3 (17-25, 18-25, 13-25).

JymyVolleyn passariosastosta sekä Annina Keinonen että Salla Rinta-Tassi olivat sairastuvalla, joten parisen viikkoa sitten joukkueen kokoonpanoon liittynyt Venla Hyttinen pääsi näyttämään osaamistaan ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä.

Kaksi ensimmäistä erää JymyVolley sitkutteli vieraiden tahdissa 16:een pisteeseen saakka. Sen jälkeen vieraat osoittivat paremmuutensa ja veivät erät. Vastustajan vastaanotto pelasi, torjunta ja puolustus pelasivat, mutta ei JymyVolleykaan huonosti näitä osa-alueita hoitanut. Lopullinen ratkaisu tuli hyökkäyksissä, jotka kuusamolaiset hoitivat kotijoukkuetta paremmin.
Kolmanteen erään JymyVolley ei saanut henkeä päälle, ja vieraat veivät virheisiin sortunutta kotijoukkuetta.

Venla Hyttinen:

- Yleisö otti mukavasti vastaan ja kannustus oli tänään hyvää. Tilastot puhuvat puolestaan, vastusta torjui, puolusti ja hyökkäsi paremmin. Harmittaahan tämä. Oma peli oli olosuhteisiin nähden ihan jees, mutta kunhan saadaan toistoja alle, lähtee yhteispelikin sujumaan paremmin.

Kari Raatikainen:

- Riittääkö joukkueelle hyvä peli, ellei sillä voiteta? Pölkky oli tänään niin hyvä, ettemme meillä olisi edes hyvällä hetkellä ollut mahdollisuutta voittoon. Heidän syöttötehonsa oli parempi, me saimme tänään vain yhden ässän. Lyönnin voimakkuus on meillä parantunut, ja Henni Rinta-Keturi onnistui tänään. Hän malttoi lyödä takakentälle. Toki mietityttää, teemmekö me oikeita asioita. Toiveissa on pelin kehittyminen, jotta päävastustajat nitistetään. Ennen joulutaukoa on vielä kaksi Puijo-peliä, ja vastassa on myös Ploki.

Jessica Kosonen:

- Tänään me keskityimme peliin erityisesti. Eilen (lauantaina) lähdimme mukaan kaverin peliin, mutta tänään pysyttiin omassa pelissä ja pidettiin mieli virkeänä. Isoin ero vastustajaan syntyi hyökkäyksissä. Torjunta ja puolustus olivat hyviä myös vastustajalla, mutta hyökkäyksessä menimme edellä. Oma peli oli ihan ok: on helppo lyödä, kun passi on kohdallaan.

Tuomas Alatalo:

- Jessica analysoi ottelun hyvin. Ottelu ratkesi keskittymiseen, meillä oli tänään hyvä focus ja työmoraali pysyi hyvänä koko ottelun ajan. Kun vastaanotto pelaa näin hyvin, on mukavaa hyökätä. Kolme peliä viikon sisällä ei ole optimaalista, mutta toki ymmärrän, että kun etelään lähdetään, pelataan samalla kaksi peliä. Tähän saumaan oikein kiva peli meiltä.

JymyVolley - Pölkky Kuusamo 0-3 (17-25, 18-25, 13-25)
Jymy: Rinta-Ketu 13/+7,Hyttinen 4/+3,Peura 3/+3
Pölkky: Kosonen 16/+10,Malik 15/+11,Andersson 9/+8

Pistekilpailu:
3 Kosonen Pölkky
2 Malik Pölkky
1 Rinta-Keturi Jymy

PROlibero
Milka Koskenkorva, Pölkky

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

  Takaisin