Seuraa meitä somessa:

Puijo Wolley avasi tärkeän tuplaviikonlopun WoVon kanssa voitolla

16.01.2021

Puijo Wolley ja WoVo starttasivat viikonvaihteen tuplapelit Kuopiossa vaihtelevalla ottelussa. Avauserän murskaavasti hävinnyt Puijo Wolley nousi lopulta voittoon lauantain kohtaamisessa 3-1.

Ottelutapahtumat

Pelin alku oli kotijoukkueelle katastrofaalinen, mikään ei toiminut ja WoVo Rovaniemi sai nakutettua pisteitä joka puolelta hyvillä prosenteilla. Erä oli pian tilanteessa 5-16, ei auttanut aikalisät tai vaihdot. Paljon kertoo erästä se, että useammin oma hyökkäys päätyi vastustajan pisteeksi kuin omaksi. WoVo hyvällä ilmeellä ja kaikkien hyökkääjien onnistuessa erävoittoon 9-25 lukemin.

Pienen erätauolla tapahtuneen rohkaisupuheen jälkeen kentälle asteli aivan toinen Puijo. Erä oli paljon tasaisempi alusta asti ja juonikkaat hyökkäykset upposivat vastustajan kenttään paremmin tehoin. Vielä erän puolessa välin tilanne oli 16-14 kotijoukkueelle. Sen jälkeen Puijolaiset repivät lisää eroa ja erä päättyi 25-18 lukemiin. Erässä tehonaisina häärivät Hilkka Hujanen ja Jooa Hänninen.

Kolmanteen erään kotijoukkue lähti hyvällä itseluottamuksella. Se repi erän alussa pienen kaulan, joka kuitenkin pian suli WoVon hyökkäyspelin parannuttua. Pisteistä taisteltiin tiukkaan ja tasatahtiin edettiin 20 pisteen tienoille. Kotijoukkueelta hyvä erän loppu 25-21 voitto ja ensimmäinen piste ansaittu. Erässä molemmilta joukkueilta nähtiin hyvätehoista hyökkäyspelaamista.

Neljäs erä jälleen tasaisesti käyntiin. Kotijoukkueen vastaanotto oli hyvää, mutta hyökkäyspäässä ei saatu tapettua palloa, kun olemmat joukkueet puolustivat raivokkaasti. Virheitä tuli hieman enemmän ja näin WoVo pääsi muutaman pisteen karkumatkalle. Puijo kuroi eron kiinni ja erän lopusta saatiin hyvä jännitysnäytelmä aikaiseksi pelin mennessä jatkopalloille. WoVo sortui hyökkäysvirheisiin ja erä 28-26 ja ottelu Puijolle 3-1. Erässä nähtiin paljon pitkiä palloralleja ja molemmat joukkueet puolustivat hurjasti, erän ratkaisi virheet, joita kotijoukkueella oli selvästi vähemmän.

Tärkeät pisteet Puijolle ja heikon ensimmäisen erän jälkeen hieno taistelu, joten ansaitusti 3 pistettä taulukkoon. Kotijoukkueen syöttö-vastaanotto oli tänään WoVoa parempaa. Pelissä nähtiin harvinaisen vähän torjuntoja, yhteensä 6, mutta valtava määrä hyviä vaimennuksia, jonka avustamana saatiin puolustuksissa paljon palloja peliin. Ensimmäistä erää lukuunottamatta kotijoukkue oli tarvittavan kova erien ratkaisuhetkillä vastustajan sortuessa enemmän virheilyyn.

Pelin parhaana palkittiin joukkueiden hyvin onnistuneet hakkurit Jooa Hänninen Puijolta ja Saana Lindgren WoVolta.

Huomenna joukkueet kohtaavat jo uudelleen ja kova peli on varmasti tulossa. Jää nähtäväksi kumpi joukkue palautuu paremmin ja kumman joukkueen valmentaja saa kehitettyä paremmat kuviot päivän ottelun perusteella.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley
- Ekassa erässä kun WoVo pelasi noin hyvin, eikä meinattu saada omaa peliä käyntiin, lähdettiin WoVon rytmiin yrittämällä katkaista putket mahdollisimman nopeasti. Ei saatu rauhoitettua peliä missään vaiheessa. Toisesta erästä lähtien vastaanotto toimi paljon paljon paremmin, ja saatiin syöttöönkin vähän enemmän tehoa. Neljäs erä ei ollut kaunista lentopalloa, eikä tehty fiksuja ratkaisuja. Itse kuitenkin tykkään siitä, kun asia ratkaistaan henkisellä puolella ja pelataan pallot loppuun. Tosi tärkeä peli ja tosi tärkeät pinnat, nyt ruokaa ja lepoa huomista ottelua varten.

Teemu Mäkikyrö, WoVo
- Ensimmäinen erä oli meidän parasta peliä. Puolustus toimi tosi hyvin, kaikki kosketukset oli laadukkaita ja tehtiin vain yksi tai kaksi syöttövirhettä. Jokainen ensimmäisen kosketuksen suoritus oli ihan napissa. Toinen erä olisi ollut meidän, jos olisi pidetty peli vähänkään samana, mutta sössittiin puolenkymmentä palloa jo ennen viittätoista pinnaa. Kaveri pysyi kelkassa mukana. Neljäs erä oli paskinta lentistä mitä mestaruusliigassa on vähään aikaan pelattu. Erässä oli muutamia hienoja pitkiä palloja, mutta kun me tehtiin 17 virhettä, ei erävoittoa ansaittukaan. Huomiseen peliin tullaan ilman aamutreenejä.

Jooa Hänninen, Puijo Wolley
- Alussa tuntui, että lähteeköhän tämä, mutta muutaman pallon jälkeen toimi jo paremmin. Toiseen erään parannettiin tosi hyvin ja siitä sitten jatkettiin samalla flow:lla eteenpäin. Puolustimme palloja tosi hyvin ja olimme rohkeita hyökkäyksessä. Kun jaksettiin jauhaa palloja ratkesi peli meille.

Saana Lindgren, WoVo
- Peli alkoi hyvin sekä itselläni että joukkueella. Hyvä lähtö oli yllätyskin. Sitten alettiin lipsumaan esimerkiksi peippien haussa ja sitten tuli lyöntivirheitäkin. Ehkä ajateltiin, että tulee helpolla muutkin erät, vaikka puhuttiin ettei niin käy.. Peli ratkesi pieniin juttuihin, ehkä lipsuttiin tiukoissa paikoissa.

Ottelun tilastonostoja
* Puijo Wolley nousi seitsemännelle tilalle liigassa
* Puijo Wolleylle kolmas perättäinen voitto
* Puijon kotisaldo nyt 4-4
* WoVon 8. perättäinen tappio liigassa
* WoVon 20. perättäinen vierastappio liigassa
* Kauden 1. kohtaaminen päättyi Rovaniemellä 3-2 WoVolle.
* Puijo katkaisi WoVon keskinäisten pelien yhdeksän voiton putken
* Kolmas kohtaaminen heti sunnuntaina Kuopiossa.
* 24 pistettä tehnyt Saana Lindgren (351) jatkaa liigan pistetilaston kärjessä
* Lingrenille jo kuudes vähintään 22 pisteen peli tällä kaudella (eniten liigassa)
* Eveliina Smolander jatkaa torjuntatilaston viidentenä (36)
* Outi Polso vastaanottotilaston 1. (54%)

Puijo-Wolley - WoVo 3-1 (9-25, 25-18, 25-21, 28-26)
Puijo-Wolley: Hujanen 15/+4, Hänninen 13/+8, Pohjola 10/+5
WoVo: Lindgren 24/+12, Viljanen 17/+9, Mäkikyrö 8/+4
Ässät 7-8, syöttövirheet 9-11, torjunnat 4-2, hyökkäys% 29-33, vastaanotto% 49-38

Pistekilpailu:
3 Lindgren WoVo
2 Hänninen Puijo
1 Kähkölä, WoVo

PROlibero
Outi Polso, WoVo

Joukkueiden parhaat
Puijo Hänninen
WoVo Lindgren

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
7) Puijo-Wolley 4-12, 12 p
10) WoVo 3-15, 10 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
SU 17.1. 15:00 Puijo Wolley - WoVo
SU 17.1. 15:00 Puijo Wolley - WoVo

Naisten liigan seuraavat ottelut
SU 17.1. 15:00 Puijo Wolley - WoVo
SU 17.1. 17:00 Liigaploki Pihtipudas - OrPo
MA 18.1. 18:30 LP Kangasala - Pölkky Kuusamo
TI 19.1. 18:30 Hämeenlinna - Pölkky Kuusamo
KE 20.1. 18:00 WoVo - Kuortane
KE 20.1. 18:30 JymyVolley - Liigaploki Pihtipudas
KE 20.1. 18:30 LP-Vampula - Hämeenlinna
KE 20.1. 18:30 LP Viesti - LP Kangasala
KE 20.1. 18:30 Puijo Wolley - OrPo

Kuvat: Vesa Hallikainen

  Takaisin