Puijo Wolley hoiti myös toisen kotivälierän

28.03.2023

Puijo Wolley otti voiton toisestakin kotivälierästä ja välieräsarja Hämeenlinnaan siirtyy kuopiolaisjohdossa 2-0. Tiistaina ei ensimmäisen kerran joukkueiden kauden kuudessa kohtaamisessa tarvittu viidettä erää, vaan hakkuri Reina Tokokun vahvoilla otteilla johtama kuopiolaisjoukkue voitti 3-1. Finaalipaikkaan Puijo Wolley tarvitsee enää yhden voiton.

Puijo Wolley 3 - 1 Hämeenlinnan Lentopallokerho (25-21, 25-18, 20-25, 25-23)

Avauskokoonpanot:
Kerho: Madsen, Ylivainio, Klimovich, Mosser, Owokoniran, Ndoye ja Tuominen (L)
Puijo: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Räty, Tokoku ja Koskenkorva (L)

Ottelun aluksi Emilia Kääntä palkittiin 200:n liigaottelun rajapyykkiin pääsystä.

Puijo pääsi otteluun kiinni hienosti ja Ella Autereen syöttövuoro päättyi tarkan hyökkäyspelin ansiosta tilanteessa 5-2. Pisteissä 7-2 Kerho vaihtoi passarikseen Pipsa Roivaisen. Vierasjoukkue kaventeli eron 7-5:en, muttei päässyt lähemmäksi. Puijo tippasi paljon luottaen voiman sijasta tarkkuuteen ja se tuntui toimivan. Tilanteessa 13-8 Kerho kokoontui ensimmäiselle aikalisälleen. Vera Klimovichin syöttövuoro venyi kotijoukkueen sortuessa hyökkäysvirheisiin, mutta Reina Tokoku iski putken poikki ja luovutti syöttövuoronsa Minna Uusi-Illikaiselle. Kahden hyökkäysvirheen jälkeen Kerho vaihtoi Adeola Owokoniranin Helena Elbaekiin. Perään torjunta Sarah Schmidiltä ja tappo Uusi-Illikaiselta, jolloin Kerho käytti toisen aikalisänsä pisteissä 19-13. Puijon virheillä tilanne kiristyi 20-17:än, ja Pekka Seppänen kokosi joukot aikalisälle. Niin vain Kerho puski tasoihin 20:en pisteeseen Michaela Madsenin nyrkkeillessä pallon Puijon tavoittamattomiin, mutta siihen Odette Ndoyen syöttövuoro katkesikin. Hujasen hyökkäyksillä 22-20:en. Erän pisteisiin 25-21 sinetöivät Autereen hyökkäys- ja torjuntapiste.

Toisen erän alussa keulille lähti Kerho. Vierasjoukkueen Mosser ja Owokoniran esittelivät upeita kutospaikan hyökkäyksiä ja kantahämäläiset pitivät johtoasemaa seitsemään pisteeseen asti. Silloin Autere otti yksin kiinni Mosserin hyökkäyksen kutosesta ja näytti, että nyt tuntuu hyvältä. Karkumatkalle kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt, vaan pisteitä tehtailtiin vuorotellen. Kerho meni 10-12 johtoon Owokoniranin kakkospaikan pommilla, mutta ei päässyt repimään eroa suuremmaksi. Tasoissa taas 13:sa pisteessä. Nyt Puijo meni ensimmäistä kertaa erässä johtoon ja taiteili pisteitä 16-13:en asti, jolloin Giovanni Torchio käytti aikalisän. Liina Räty hyökkäsi seuraavan pisteen toisella kosketuksella, jonka jälkeen pari pinnaa vieraille. Schmid juoksi satasen, teki pisteen ja siirtyi syöttämään. Ässäsyötön jälkeen tilanteessa 20-15 Kerholle tuplavaihto ja perään toinen ässä Schmidiltä. Toinen tuplavaihto Kerholle. Hujasen torjunnalla 22-15, saman naisen hyökkäyksellä 23-15 ja Kerho toiselle aikalisälleen. Parin kavennuspisteen jälkeen Puijo otti aikalisän, joka toi toivotun eräpallon vastustajan syöttövirheellä. Ensimmäinen ei tuonut tulosta, vaan erän päätti lukuihin 25-18 Madsenin syöttövirhe.

Myös kolmoserä lähti liikkeelle Kerhon komennossa. Erityisesti Odette Ndoye oli tehokkaana ja iski 4 hyökkäyspistettä. Hänen syöttäputkensa katkesi tilanteeseen 5-9, mutta Puijo ei vielä päässyt tehtailemaan pisteitä. Tehoja ei alkanut löytyä ja Puijo kävi pohtimassa peliään tilanteessa 7-13. Kotijoukkue kiristi tilanteen 12-15:en ja Kerho siirtyi puolestaan aikalisälle. Seuraava maratonpallo päättyi yllätyksettömästi Mosserin loistokkaaseen hyökkäykseen kutosesta, joka oli amerikkalaiselle erän viides piste. Schmid ja Räty hyökkäsivät pisteet ja tilanne 14-16. Erän lähestyessä loppuaan Kerho onnistui repimään kaulaa Ndoyen syöttövuorolla tilanteeseen 16-21 asti. Kerhon ollessa 23:ssa pisteessä Puijo tehtaili kolme peräkkäistä pistettä, mutta Kerhon tarvitsemat kaksi syntyivät helposti Owokoniranin hyökkäyksellä ja Ndoyen torjunnalla. Loppuluvut 20-25.

Neljännen erän alku tarjosi pitkiä palloja ja kuumia tunteita. Puijo meni aikalisälle ollessaan tappiolla 3-7. Puijo onnistui kirimään kaksi pistettä ja Klimovichin paikan Kerhon kentällä otti Ella Peltomaa. Schmidin torjunnalla ja Käännän viistohyökkäyksellä tasan seitsemään. Tuolloin Ndoyen hyökkäys oli liian vahva Puijon torjuttavaksi, mutta kotijoukkue meni keulille Käännän ja Schmidin hyökkäyksillä. Kerho tasoitti yhdeksään ja otti kentälle tuplavaihdolla Roivaisen ja Elbaekin. Roivainen suoraan syöttämään ja pallo verkkoon. Puijon hyökkäysvirheellä tasan 10 ja Ndoyen syöttövirheellä 11-10. Tokoku löysi raon torjunnasta ja iski 12-10:en, mutta sitten syöttövirhe vaihteeksi Puijolle. Autereelta nähtiin kivitalon kokoinen torjunta väkivahvaa Mosserin hyökkäystä vastaan: Pisteet 14-11:en ja Kerho aikalisälle. Pisteissä 15-12 Kerho järjesteli kentällistään tuplavaihdolla ja sai kavennuspisteen Puijon hyökkäysvirheellö. Owokoniranin valtaisa hyökkäys toi tilanteen 16-14:än. Vieraat pääsivät pinnan päähän 17-16, mutta Kääntä ja Hujanen tehtailivat seuraavat pisteet Puijolle. Ndoye kavensi tilanteen 19-17:än nelospaikan hyökkäyksellä, mutta Hujasen hyökkäys saatteli Puijon 20:en. Kerho ei saanut seuraavaa palloa nousemaan ja vieraiden aikalisä tilanteessa 21-17. Owokoniran, Mosser ja Madsen loivat hyökkäyspisteillöön uskoa, mutta Puijon etumatka näytti liian pitkältä. Klimovich torjui vieraat vielä pinnan päähän, mutta lopulta kapteeni Hujanen sai kunnian ratkaista erän joukkueensa hyväksi. Loppuluvut 25-23 ja kauden ensimmäinen Puijo-Kerho -ottelu, joka ei venynyt viidenteen erään.

Puijo Wolley - Hämeenlinna 3-1
25–21, 25–18, 20–25, 25–23
Koti:Tokoku 19/+16, Hujanen 15/+5, Kääntä 12/+1
Vieras:Mosser 17/+9, Owokoniran 16/+4, Ndoye 15/+9