Puijo-Wolley horjutti LP Kangasalaa - Hämeenlinna ja OrPo vierasvoittoihin

16.10.2021

Naisten liigalauantain tasaisin taisto nähtiin Suonenjoella, jossa kotijoukkue Puijo-Wolley joutui antautumaan viisieräisessä LP Kangasalle.Hämeenlinnan Lentopallokerho haki helpot pisteet Helsingistä ja kolme erää riitti myös Pihtiputaalla toteamaan OrPon paremmuuden.

Puijo esiintyi Suonenjoella pisteen arvoisesti

Otteluun aloitukseen kotijoukkueelta passari Venla Hyttinen, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä, libero Petra Sahlberg ja keskellä Pilvi Kettunen sekä 300. liigaottelun pelaava joukkueen kapteeni Eveliina Smolander.

LP Kangasalalta aloituksessa passari Katja Kylmäaho, hakkuri Gabriela da Silva, laiturit Emmi Riikilä sekä Roosa Heikkiniemi, keskellä Taija Tikka ja Roosa Laakkonen ja liberona Tiiamari Sievänen.

Ensimmäinen erä lähti Kangasalan hienoisessa johdossa. Puijon naiset terävoittivät syöttöä ja olivat torjunta-puolustuksella hyvin pelissä mukana ja repivät hyvän eron. Tuplavaihdolla Sanni Määttä verkolle ja Anni Toivonen passariksi. LP Kangasala vaihtoi hakkuriksi nuoren Neea-Maria Joen, joka tasoitti erän hyvällä syöttövuorollaan. Tällä kertaa emännät pitivät pintansa ja veivät tiukan erän lopun 25-23 nimiinsä.

Toiseen erään aloitukseen Puijolta sama seitsikko, Kangasalla jatkoi hakkurin paikalla Nea-Maria Joki. LP Kangasala pääsi hyökkäämään monipuolisemmin ja yllätti turhan usein Puijon puolustuksen. Erässä Puijon puolelta paljon vaihtoja, mutta ei parannusta peliin. Erä selvästi vieraille 15-25.

Kolmanteen erään samat aloituskentälliset. Erä oli Puijon naisilta kauttaaltaan hyvää tekemistä ja puolessa välissä johto oli neljän pisteen verran. Erän lopussa LP Kangasala kiri taas rinnalle, Puijon kovuus kuitenkin riitti erävoittoon ja lukemat 25-23. Kanadalaishakkuri Calkins erän hahmo.

Neljäs erä jatkui samojen pelureiden toimesta. Erä lähti toisen erän tavoin vieraiden hallinnassa ja Kangasala puolusti uhrautuvasti. Virheitä tuli Puijon naisille runsaasti ja Kangasala vei erän selkein lukemin 11-25.

Viidenteen ja erässä Kangasalan puolella aloituksessa taas hakkuri Da Silva, muutoin samat kokoonpanot. Vieraat aloittivat hyvällä syötöllä ja pian tilanne 0-5. Puijolla Anni Toivonen passariksi. Kotijoukkue sai paremmin pelistä kiinni erän edetessä ja lopussa kiri vielä 12-14 tilanteeseen. LP Kangasala kuitenkin vei erän 12-15 ja ottelun kovemman kokemuksen voimin 2-3.

Ottelu oli kokonaisuudessaan vuoristorataa ja pari erää oli hyvää pelaamista puolin ja toisin. Tällä kertaa saimme pidettyä johtoaseman erävoittoihin asti ja olimme kovia erän lopuissa. Kaksi erää meni selvästi vieraille, kun oma pelaaminen vajosi kauttaaltaan heikommalle tasolle ja Kangasala oli niissä taas todella vahva. Vieraiden parhaana palkittiin keskitorjuja Roosa Laakkonen 20+15 ja kotijoukkueen parhaana yleispelaaja Hilkka Hujanen 18+5.

Roosa Laakkonen, Kangasala

- Sekava fiilis. Itellä hyvä peli, mutta joukkueen peliin en ole tyytyväinen. Voitetut erät pelattiin hyvin, mutta peli aaltoilee vielä hirveästi. Itseluottamusta puuttuu vielä. Voitto lämmittää, mutta parempaankin olisi pystytty.

Hilkka Hujanen, Puwo

- Silloin kun pelaamme omalla tasollamme pärjäämme kenelle tahansa, ja sama itseluottamus pitäisi löytää kaikkiin eriin. Harmittaa kyllä tosi paljon, koska olisimme voineet voittaa tämän pelin.

Arttu Keränen, Kangasala

- Meidän pelaaminen oli samanlaista kuin edellisissäkin 3-2 voitoissa. Hyvät hetket oli hyviä hetkitä, mutta sitten tuli niitä huonoja hetkiä. Erien välillä oli isoja eriä. Pallot oli pitkiä ja peli oli yleisöön menevää. Kotijoukkueelle pitääantaa tunnustusta meidän heikkojen paikkojen löytämisestä.

Jukka Lehtonen, Puwo

- Olen tosi pettynyt. Peli ei ollut Kangasalalta paras peli, ja meidän olisi pitänyt voittaa se. Hyviä asioita oli, kuten hyökkäys ja ehdottomasti liigan parhaista vastaanotoista. Kovasti harmittaa. Vastustajasta täytyy nostaa tosi positiivisesti yllättänyt Neea-Maria Joki.

Puijo-Wolley - LP Kangasala
2-3 (25-23, 15-25, 25-23, 11-25, 12-15)
Koti:Calkins 21/+12,Hujanen 18/+5,Kääntä 11/-2
Vieras:Laakkonen 20/+15,Riikilä 18/+14,Joki 15/+6
Ässät 7-8, syöttövirheet 9-10, torjunnat 11-14, hyökkäys% 29-42, vastaanotto% 44-51

Hikka Hujanen, Puwo
Roosa Laakkonen, Kangasalai

Tiiamari Sievänen, Kangasala

Otteluisäntä Suonenjoen kaupunki

Katsojia: 182

Hämeenlinnan ylivoimaa Helsingissä

Helsinki Volley palasi kotiotteluiden pariin kohtaamalla Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Ottelussa nähtiin vierasotteluputken tappioista selvästi sisuuntunut Helsinki Volley, vaikka Hämeenlinna veikin ottelun 0-3 (15-25, 16-25, 20-25).

Helsinki Volley aloitti ottelun pirteästi, kun useat kotijoukkueen pelaajat saivat tasaisesti onnistumisia. Nähtiin ässäsyöttöä, torjuntoja ja tehokkaita hyökkäyksiä. Hämeenlinna kuitenkin otti Helsinki Volleyn hyvän alun jälkeen ohjat ja piti johtoasemansa koko erän. Helsinki Volley pyrki virkistämään peliään vaihtamalla ensimmäisen erän aikana passariksi Elina Lindin. Hämeenlinnan voitto ensimmäisessä erässä perustui hyvään hyökkäystehoon, etenkin hakkuri Yasmine Madsen löysi tyhjiä kohtia kentästä.

Myös toisen erän alussa pisteitä tehtiin tasatahtiin, mutta tämän jälkeen Hämeenlinna karkasi. Erävoiton avaimena oli Hämeenlinnan tehokkaampi hyökkäyspeli. Erävoittoa säestivät kotijoukkueen syöttövirheet. Toisen erän lopussa nähtiin vielä hyvä kotijoukkueen nousu, kun tilanteessa 11-23 Helsinki Volleyn passari Elina Lind asteli syöttöruutuun. Lindin syöttövuoro sai kotijoukkueelle uuden vaihteen silmään ja Hämeenlinna joutui vaihtamaan vielä erän lopussa passariksi Dana Schmitin.

Kolmannessa erässä Helsinki Volley osoitti kovaa voitontahtoa ja johtikin erää muutaman pisteen erolla melkein erän puoliväliin saakka. Sitten Hämeenlinna sai eron kiinni ja erää jatkettiin tasatahtiin. Erässä nähtiin viihdyttävää lentopalloa molempien joukkueiden tehden tasaisesti onnistumisia hyökkäyksissä ja torjunnoissa. Kuten kahdessa aikaisemmassa erässä, Hämeenlinna otti johtopaikan ja venytti johtonsa jo 13-21:een. Hämeenlinna tuntui tuudittautuneen jo voittoon. Erän loppu oli toisinto toisen erän lopusta, kun Helsinki Volleyn passari Elina Lind sai syöttövuoronsa aikana nostettua kotijoukkueen rikkomaan 20 pisteen rajan.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia:

- Parempi kuin edellinen ottelumme. Viimeisessä erässä olimme menossa hieman alaspäin. Teimme tätä ennen kuitenkin hyvän pohjatyön ja saavutimme sillä edun pelissä. Peluutimme useita tyttöjä, joten odotin hieman enemmän muutosta pelissä. Tätä ei tullut, joten olen tyytyväinen. Oppina tästä pelistä otamme sen, että kun saamme useita pisteitä putkeen, meidän pitää pystyä pitämään johtotilanne. Tähän haetaan lisää kypsyyttä.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon MVP, hakkuri Yasmine Madsen:

- Helpoissa palloissa voimme vielä parantaa. Pitäisi myös pitää taso koko erän. Ollaan tässä nyt alkukaudessa, kyllä se tästä joka pelissä paranee. Oppina tästä pelistä otamme sen, että kun olemme johdossa, meidän ei pitäisi jäädä odottelemaan toista joukkuetta, vaan jatkaa omaa peliämme.

Helsinki Volleyn päävalmentaja Dirk Sauermann:

- Tähän peliin taidamme kaikki olla tyytyväisiä. Paransimme keskiviikon pelistä, joka oli meille raskas. Meillä on pieniä tavoitteita, joissa koko ajan parannamme. On hetkiä, jolloin ehkä hieman menetämme kontrollia liian helposti. Tätä haastetta me työstämme ja se etenee vähitellen paremmaksi, step by step. Tämän pelin oppina myös meille on, että kun saavutamme johtoaseman, myös pystyisimme pitämään sen.

Helsinki Volleyn MVP libero Sini Eerola:

- Kentällä oli tosi hyvä fiilis ja hyvä energia, oli kiva pelata ja tehdä töitä. Vastustaja oli hyvä ja kova. Saatiin hyvää taisteluhenkeä aikaiseksi, vaikka kovia palloja tulikin. Pidettiin kiinni etukäteen sovituista asioista ja saatiin hiottua omaa taktiikkaa eteenpäin. On hyvä jatkaa eteenpäin seuraaviin peleihin. Oppina meille on se, että osaisimme itse kentällä muuttaa tekemistä ja nousta hankalista tilanteista omatoimisesti eikä antaa vastustajalle liian helpolla. Pitäisi saada pidettyä pisterallit vastustajalta.

Agressiivinen OrPo haki pisteet Pihtiputaalta

LiigaPloki kärsi 0-3 (28-30, 21-25, 20-25) tappion, kun aggressiivisesti esiintynyt OrPo vei pisteet pehmeästi pelanneelta kotijoukkueelta.

Ottelun alussa vietettiin hiljainen hetki viihdealan ammattilaisen Seppo Kahilaisen muistolle. Viikko sitten menehtynyt Kahilainen oli aikaisempina vuosina mukana myös liigaseuran johtokunnassa.

Orivesi aloitti vahvasti LiigaPlokin jäädessä lähtökuoppiin. Tilanteessa 2-6 Mikko Pesonen otti ensimmäisen aikalisän, mutta OrPo otti kuitenkin jo 3-10 johdon ja jatkoi tilanteeseen 7-14 selkeää hallintaansa. Ariana Pirv oli pelipäällä ja sai hyvää taustatukea muulta joukkueelta. Kotijoukkue heräsi kuitenkin taisteluun Anna Yefremenkon ja Helena Elbaekin parantaessa peliään. LiigaPloki pääsi yrittämään erän katkaisua tilanteissa 24-23 ja 25-24 mutta OrPon Pirv selvitti ne molemmat. Erä vieraille neljännellä eräpallolla 28-30.

Toisessa erässä vieraat kehittivät ensimmäisen irtioton Ariana Pirvin syöttäessä neljän ässän syöttövuoron. Ero oli suurimmillaan 9 pistettä, mutta kotijoukkue sai lopussa pientä kiriä aikaiseksi. Ottelussa nähtiin myös tunteiden kuohuntaa ja Pirv sai keltaisen kortin purnauksestaan.

Kolmas erä eteni tasaisesti aina tilanteeseen 17-17, mutta Ada Arosen kahden ässän siivittämänä OrPo hoiteli erän lopun itselleen.

Päävalmentaja Mikko Pesonen, LiigaPloki

-Onnittelut OrPo:lle voitosta. OrPo tuli kovaa ja emme olleet valmiina. Erätauolla puhuimme, että pelissä oli liikaa panikoitumista ja se näkyi huonoina suorituksina. Ariana Pirvin hyökkäyksiä emme saaneet kiinni. Suurin syy tappioon oli mentaalipuolella. Tänään pelattiin tasokasta lentopalloa. Tässä liigassa ei ole yhtään helppoa ottelua. OrPo tuli paremmalla
asenteella peliin ja se seurauksena heille tapahtui hyviä asioita.

Päävalmentaja Nikolaos Gitzekos , OrPo

- Olen tyytyväinen joukkueeni syöttöön ja se ratkaisi pelin. Asenteemme olihyvä myöskin tänään. Tiesimme, että LiigaPloki on
tasokas joukkue ja tavoitteemme oli vaikeuttaa heidän pelaamistaan.

Siiri Vehmanen, LiigaPloki

-Olimme pehmeitä varsinkin erien aluissa mutta loppua kohti aloimme oikeasti tehdä töitä. Tappio harmittaa. Pää pystyyn ja kohti huomista Rovaniemi-peliä.

Nea Luntamo, OrPo

-Tänään oli mukava pelata tasokasta joukkuetta vastaan. Voitto ei tullut helpolla. Meillä säilyi hyvä taisteluilme loppuun asti ja halusimme voittaa. Tällä viikolla harjoitukset ovat menneet hyvin ja se näkyi pelissä.