Puijo Wolley kärkikamppailun vierasvoittoon kahden erän takaa - Pölkky ja Hämeenlinnan kotivoittoihin

04.01.2023

Naisten Mestaruusliigan vuosi käynnistettiin värikkäällä kärkikamppailulla, jossa LP Kangasala menetti kotonaan kahden erän johdon liigan kärkipaikkaa nyt neljän pisteen erolla pitävälle Puijo Wolleylle. Muut viime kauden mitalijoukkueen pitivät pintansa kotikentillään, kun Hämeenlinna voitto OrPon 3-0 ja Pölkky Kuusamo LP-Vampulan samoin lukemin.

Puijo Wolley lopulta vahvempi Kangasalalla

Ottelun lähtökohtana oli sarjan kärkiottelu. LP Kangasala hallitsi niukasti kahta ensimmäistä erää. Pitkän erätauko toi sisuuntuneen Puijo Wolleyn  peliin ja vei erän selkeästi. Neljännen ja viidennen erän vieraat veivät selkeästi, kotijoukkue sortui virheisiin ja heikkoon hyökkäystehoon.

Pölkky Kuusamolle kahdeksas kotivoitto

LP-Vampula tuli peliin hyvin valmistautuneena ja kiri kotijoukkueen 12-7 etumatkan painavan syötön turvin piste pisteeltä tasoihin lukemissa 19-19. Erässä pirteästi hyökännyt Bettina Yli-Sissalla ratkaisi keskihyökkäyksellä erän kotijoukkueelle 25-22. Pölkyn tuoreet pelaajavahvistukset Carlyle Nusbaum ja Madeline Palmer olivat aloituskentällisessä. Nusbaun jäi pelaajakasan alle erän alkumetreillä ja loukkasi nilkkaansa sen verran, että oli ottelun lopun sivussa. Vamma ei ainakaan alkuun näyttänyt kovin pahalta. Vierasjoukkueen kokoonpanosta puuttui Iveta Stanchulova.

Toisen erän alku oli tasainen ja tilanne oli Pölkyn eduksi 9-7 Ciara DeBellin ja Vanessa Jarmanin kahden pisteen onnistumisten jälkeen. Madeline Palmerin hyökkäyksen ja DeBellin ässäsyötön jälkeen Pölkyn johto oli 12-8. Ottelussa terävästi hyökännyt Cara McKenzie kunnostautui myös syöttöruudussa syöttäen lukemiksi 15-9. Kristiana Petrova onnistui kahdesti tulostaulun näyttäessä 16-11. Pölkky vei erää hakkurina pelanneen Breana Runnelsin hyökkäyksellä 24-15. Palmer päätti toisen erän lukemiin 25-17.

Vierailija vei kolmatta erää muutaman pisteen etumatkalla lukemissa 11-15. LP-Vampulan kahden hyökkäysvirheen jälkeen McKenzie tasoitti torjunnallaan tilanteeksi 15-15. Runnels oli vahva erän ratkaisuhetkillä vieden kahdella hyökkäyspisteellä joukkueensa ottelupallotilanteeseen 24-22. Erä päättyi Pölkyn torjuntapisteellä lukemiin 25-22.

Breana Runnels, Pölkky:

- Hienoa aloittaa vuosi voitolla. Oli hyvä huomata, että pystyn pelaamaan myös eri roolissa ja että joukkue luotti siinä minuun.

Sotirs Gkotsis, Pölkky:

-Onnittelut pelaajille voitosta. Peli oli siinä mielessä vaikkea, että Breana pelasi hakkurina ja joukkueesa oli kaksi uutta pelaajaa. Ensimmäisessä erässä pelasimme hyvin, erityisesti hyökkäyksessä ja syötössä. Torjunta- ja puolustuspelaaminen toimi myös hyvin. Kolmannessa erässä teimme syöttövirheitä.

Krisitana Petrova, LP-Vampula:

- Teimme liikaa vireitä. Omaan peliin en voi olla tyytyväinen kun hävisimme, joissakin palloissa olisi pitänyt pelata paremmin.

Ziga Kos, LP-Vampula:

- Onnittelut Pölkylle, he olivat parempia tänään etenkin vastaanotossa. Ensimmäisessä erässä syöttömme oli tasolla, jolla peli on mahdollista voittaa. Teimme tänään liikaa virheitä. Pölkyn tasoista joukkuetta vastaan pitää onnistua syötössä ja myös omassa vastaanotossa.

Kerho vuosi käyntiin uusilla kujeilla - OrPo nurin 3-0

Hämeenlinnan Lentopallokerhon uusi vuosi alkoi uusilla kujeilla. Vastoin odotuksia naisten Mestaruusliigan pohjamutiin vajonnut Kerho avasi Liigan kevätkauden räväkästi voittamalla sarjakolmosen Oriveden Ponnistuksen suoraan kolmessa erässä, eräpistein 26-24, 25-14, 25-23. Kauden neljännellä kolmen pisteen voitollaan Lentopallokerho nousi sarjassa kahdeksanneksi, eli viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Ottelu sai ikävän alun, kun OrPo:n keskipelaaja Anastasia Boricheva satutti pahasti polvensa. Boricheva putosi torjuntatilanteen jälkeen huonosti alas ja hänen polvensa taittui ilkeän näköisesti. Ensimmäisenä apuun riensivät Anastasian isoveli, Lentopallokerhon apuvalmentaja Dmitri Borichev ja Kerhon kapteeni, viisi polvileikkausta uransa aikana läpikäynyt Michaela Madsen. Boricheva siirrettiin vielä ottelun aikana tarkempiin tutkimuksiin Kanta-Hämeen Keskussairaalaan.

OrPo toipui Borichevan loukkaantumisesta yllättäen hyvin, vaikka tapahtuma taatusti kaihersi joukkueen pelaajien mielessä. Avauserä eteni tasatahtiin, mutta viho viimein rohkeasti pelannut Kerho käänsi erän lopulta itselleen. Toinen erä meni läpihuudoksi, mutta kolmannessa OrPo heräsi jälleen taistelemaan. Alkukauden niiaillut Kerho pelasi erän ratkaisuhetket kuitenkin väkevästi ja nousi takamatkalta rinnalle ja lopulta ohi. Ottelu näin suoraan 3-0 Lentopallokerholle.

Ada Aronen, yleispelaaja, OrPo

- Vaikea löytää yhtä syytä tappiollemme, mutta Lentopallokerhon vahva torjuntapeli varmasti osaltaan vaikutti. Tämä peli täytyy nollata nopeasti ja kääntää katse tukevaan. Anastasian loukkaantuminen vaikutti tottakai myös. Ajatukset harhailivat hetken hänen voinnissaan.

Jenny Mosser, yleispelaaja, Lentopallokerho

- Olen tyytyväinen omaan panokseeni, mutta ennen kaikkea siihen mitä joukkueena pystyimme tänään esittämään. Uskon, että voittomme auttaa meitä reivaamaan kurssiamme. Tässä joukkueessa on paljon enemmän potentiaali kuin mitä olemme toistaiseksi pystyneet näyttämään.

Andrea Carasi, päävalmentaja, OrPo

- Tänään emme pelanneet lainkaan omalla tasollamme. Koen myös, että Anastasian loukkaantuminen vaikutti negatiivisesti peliimme. Pelaajamme reagoivat tilanteeseen mielestäni voimakkaasti, emmekä löytäneet tapahtuneen jälkeen enää taistelutahtoa.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho

- Pelimme on kehittynyt hyvään suuntaan. Uskon, että tämä voitto on alku jollekin uudelle. Pitää myös muistaa, että osa pelaajistamme sairasti vielä alkuviikosta flunssaa. Passariosastolla meidän tilanne on hyvä, koska käytössäni on peräti kolme laadukasta passaria.

Puma Volleysta Lentopallokerhoon kuukausi sitten siirtynyt Sofia Lehto aloitti tänään passarin tontilla ja alkukaudesta Kerhon peliä pyörittänyt Jenna Ylivainio aloitti vaihdossa. Avauserän lopulla päävalmentaja Torchio teki kokeneen valmentajan kovan peliliikkeen ja vaihtoi passaria. Pienestä penkityksestä ilmeisen sisuuntunut Ylivainio palasi parketille ja johdatti joukkueensa voittoon. Yksi voitto ei kuitenkaan Lentopallokerhon kautta pelasta. Jatkossakin menestystä tulee ainoastaan kovan työnteon kautta. Onneksi työnteko kuitenkin maittaa paremmin, kun takana on makea voitto Liigan kärkipään joukkueesta.

Pienenä loppukaneettina kaksi huomiota tilastoinnin ihmeellisestä maailmasta. Lentopallokerho keräsi ottelussa peräti kolmetoista torjuntapistettä. OrPo puolestaan syötti uskomattomat 12 ässää, mutta nekään eivät siivittäneet joukkuetta voittoon. Lentopallokerhon seuraava kotiottelu LiigaPlokia vastaan pelataan sunnuntaina 22.1. poikkeuksellisesti Hattulan Juteinikeskuksessa.

Hämeenlinna - OrPo 3-026–24, 25–14, 25–23
Koti:Mosser 15/+8, Klimovich 12/+11, Madsen 9/+9
Vieras:Butkevych 13/+8, Aronen 11/+3, Kaukoranta 6/+5