Puijo Wolley nousi piinaamaan - WoVo juhli lopulta

01.10.2020

WoVo Rovaniemi ja Puijo Wolley järjestivät erinomaisen näytöksen naisten Mestaruusliigan avauspelissä torstaina. Kaksi ensimmäisetä erää mentiin kotijoukkueen tahdissa ja kaksi seuraavaa veivät kuopiolaiset. Lopulta WoVo otti ensimmäisen voittonsa liiga-avauksessa sitten vuoden 2014 erin 3-2 (25-13, 25-23, 35-37, 20-25, 15-7).

Kuten eränumerot kertovat, kolmannessa erässä taisteltiin pelijn jatkumisesta tai puhtaasta 3-0 -voitosta todella tiukast, aina numeroihin 35-37.

15-vuotias Miia-Maria Mäkikyrö pelasi ensimmäisen liigapelinsä kotijoukkue riveissä ja teki myös liigan avauspisteensä.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Hyvä fiilis, kun saatiin kauden avauksesta ensimmäinen voitto sitten vuoden 2014. Pikkuisen harmittaa se, että kun toisessa erässä jo näkyi tietynlaista pehmeyttä siinä mielessä, että odoteltiin josko tämä tulisi helpommin meille. Kolmannessa erässä se sitten kostautui. Neljännen erän alussa takki oli hieman tyhjä, mutta Karjalaisen Anni näytti syötöillään, kuinka tätä hommaa tehdään.

-Pari tosi positiivista juttua tästä jäi. Ensinnäkin Saanan 38/+27 on todella kova, kovia suorituksia tiukoissa paikoissa. Hyvä asia oli myös se, että aina kun vaihdettiin pelaajia, niin saatiin jotain muutosta. Siten olen koko joukkueeseen tyytyväinen.

Saana Lindgren, WoVo:

-Kahdessa tappioerässä unohdettiin perusasiat. Hyvällä meiningillä klaarattiin tämä lopulta itsellemme. Pitkäksi venyneen erän tappio tuntui pääkopassa ilman muuta ja meni sellaiseksi henkiseksi taisteluksi, kun toisella on eräpalloa, välillä on tasatilanne ja sitten meillä ottelupalloa. Siinä tilanteessa olisi pitänyt vain olla pirun kova. Erittäin hyvät fiilikset jäi kuitenkin sarja-avauksesta ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavia koitoksia.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:

-Tunteet menivät pelissä laidasta laitaan. Ensimmäinen erä meni ”bussissa” ihan sen takia, että harjoituspelejä ei ole yhtä enempää alla. Sen jälkeen peli parani ja pelattiin hyvää lentopalloa. Olen tosi ylpeä joukkueesta, että pystyimme heti ensimmäisessä pelissä pelaamaan tuolla tasolla, ja vieläpä hallissa, joka on mielestäni yksi Suomen vaikeimpia.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley:

-Tappio harmittaa, mutta olen tyytyväinen, että saimme kahden tappiollisen erän jälkeen omaa peliä kasaan ja saatiin nostettua omaa tasoamme. Voitollisissa erissä teimme asioita tarkemmin ja päättäväisemmin, ja saimme paremmin myös henkeä päälle. Uskon, että pystymme jatkamaan huomenna Pölkkyä vastaan siitä, mihin tänään jäimme.

WoVo Rovaniemi - Puijo Wolley 3-2 (25-13, 25-23, 35-37, 20-25, 15-7)
WoVo: Lindgren 38/+27, Viljanen 19/+5, Kärkkäinen 18/+12
Puijo Wolley: Hujanen 17/-1, Kääntä 16/+9, Hänninen 13/+4
Ässät 13-4, Syöttövirheet 25-13, torjunnat 13-10, hyökkäys% 38-33, vastaanotto% 58-37