Puijo Wolley otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan

20.03.2023

Huittisissa Tahto Areenalla Puijo Wolley pelasi maanantaina kolmannessa puolivälieräottelussa kuten ensimmäisessä kotonaan Kuopiossa. Liigakärki otti 0–3 voiton erin 18–25, 23–25, 12–25 ja otti näin johtopaikan taistelussa välieräpaikasta voitoin 1–2. Taistelu jatkuu heti huomenna Huittisissa ja välieräpaikkaan tarvitaan kolme voittoa.

Tahto Areena täyttyi hyvin kotijoukkueen kannattajista, sillä ottelua oli seuraamassa yli 500 katsojaa. Sensaatiomaisen vierasvoiton jälkeen kotijoukkueelta toivottiin samanlaista esitystä kuin Kuopiossa viime torstaina. Toisin kuitenkin kävi.

Puijo lähti viemään ottelua ensimmäisessä erässä jo tilanteessa 3–4 eikä piikkipaikasta luovuttanut. Liigan ykköstorjuja Ella Autere vei kahdella perättäisellä torjunnalla erää Puijolle jo 7–10. Vampula tuli kuitenkin tasoihin ja jopa johtoon, kunnes Puijon kapteeni Hilkka Hujanen asteli syöttöruutuun ja tilanne kääntyi entistä vahvemmin vieraille. Hujasen kymmenen syötön putki vei erää Puijolle jo lukemin 12–20. Hujasen syöttöputken katkaisi Vampulan passari Lotta Kukkonen ja Vampula kavensi Puijon johtoa jo kolmeen pisteeseen. Sen lähemmäksi Puijo ei kotijoukkuetta päästänyt ja vieraat veivät erän pistein 18–25.

Toinen erä alkoi vieraiden johdossa Vampulan sortuessa virheisiin. Tilanne oli äkkiä 6–12 ja säilyi Puijon johtaessa aina tilanteeseen 12–17 asti. Vampulan hyvä pisteputki toi kotijoukkueen jopa tasoihin 21–21, mutta Puijo ei antanut periksi, vaikka Vampula vei ensimmäisen Puijon eräpallon. Erä Puijolle 23–25.

Kolmas erä oli alusta asti Puijon. Vampula sai erässä ainoastaan 12 pistettä Puijon 25 vastaan.
Puijon parhaana palkittu passari Oksana Rusnachenko oli tyytyväinen 3–0 voittoon.

–Meillä oli hyvää energiaa tänään. Hyökkäykset ja torjunnat toimivat, mutta tässä ei ole aikaa liikaa rentoutumiseen. Huomenna on uusi peli. Tämä oli näistä kolmesta pelatusta ottelusta meidän paras, mutta meidän on syytä valmistautua jo huoliseen peliin, sanoi Oksana Rusnachenko.

LP-Vampulasta palkittiin myös passari Lotta Kukkonen.

–Tämä peli oli vähän samanlainen kuin se ensimmäinen Kuopiossa pelattu. Koen, että me olimme vähän pehmeitä joka osa-alueella ja se pitää huomiseen korjata. Puijo pelasi hyvin ensimmäisen ja tämän kolmannen ottelun, mutta meillä on paljon parannettavaa, sanoi Lotta Kukkonen.
Omaan peliinsä hän oli tyytyväinen.

–Omat jalat tuntuivat suht´ fresseiltä. Meillä oli hyviä paikkoja, mutta emme olleet tarpeeksi vahvoja ratkaisuhetkillä. Tällaisessa pelissä, jossa meillä on vain voitettavaa, haluan pelata mahdollisimman monipuolisesti. Viime viikolla peli oli aivan liikaa yhden pelaajan eli Kristiana Petrovan varassa. Jotta pärjäämme, se vaatii sitä, että saamme muitakin pelaajia peliin mukaan, sanoi Lotta Kukkonen.

Puijo Wolleyn valmentaja Pekka Seppänen odotti ottelusta tiukempia eriä.

–Toisen erän voittaminen oli meille tosi tärkeä. Vampula nousi hyvin pitkältä takamatkalta ja tuli tasoinen. Erä meni tosi jännäksi. Joukkueella oli hyvä lataus tänään, nyt nollaus ja huomenna uudestaan, sanoi Seppänen.

LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos onnitteli Puijoa voitosta. Vastustaja oli tänään Kosin mukaan paljon parempi kuin kotijoukkue.

–Jos annat Puijon kaltaiselle joukkueelle helppoja tilanteita ja hyökkäyksiä, he rankaisevat välittömästi. Meidän on löydettävää lisää energiaa ja aggressiivisuutta peliin, voimaa ja uusia ratkaisuja. Tänään taistelimme hyökkäyksen kanssa. Meidän on nyt katsottava, mitä teimme väärin, ja toimittava huomenna toisin, jotta meillä olisi mahdollisuuksia pelissä, sanoi Ziga Kos.

LP-Vampula - Puijo Wolley 0-3
18–25, 23–25, 12–25
Koti:Petrova 10/+2, Kukkonen 6/+4, Jarman 6/+3
Vieras:Kääntä 13/+8, Tokoku 13/+11, Hujanen 8/+3