Puijo Wolley piti pintansa tiukassa kohtaamisessa Arctic Volleyn kanssa

21.01.2023

Puijo Wolley piti pintansa lauantain ainoassa naisten liigakamppailussa Nilsiässä vierasjoukkue Arctic Volleyn kovasta vastuksesta huolimatta voittaen erin 3-2 (23-25, 25-17, 21-25, 25-20, 15-10)

Avauskokoonpanot:

Arctic Volley: Rantanen, Rautio, Mäkikyrö, Vander Meer, Bruin, Neciporuka ja Horsfall (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Tokoku ja Koskenkorva (L)

Ottelun alussa Puijo oli vahvempi. Pallorallit venyivät suhteellisen pitkiksi, ja peli oli rytmiltään rauhallisehkoa. ArVo pysyi kuitenkin kyydissä ja käväisi 7-7 -tasoissa Roosa Raution ässäsyötöllä ja johdossa 8-9 Ella Autereen hyökkäysvirheellä. Hilkka Hujasen toisella syöttövuorolla Puijo terästäytyi jälleen. Reina Tokoku ja Emilia Kääntä hyökkäsivät onnistuneesti, joten ArVon päävalmentaja Avo Keel turvautui aikalisään tilanteessa 13-10. Paula Neciporuka otti tästä vaarin ja hyökkäsi pisteen. ArVon kavennuksen pisteisiin 15-13 suoritti Megan Vander Meer upealla torjunnalla Tokokun kakkospaikan hyökkäystä vastaan. Sitkeä ArVo suoritti erän lopulla hieman Puijoa huolellisemmin ja meni 19-20 -johtoon Puijon hyökkäysvirheellä. Syöttövaihdossa pelannut Larissa Isokääntä syötti kuitenkin Puijon aikalisän jälkeen verkkoon. ArVo kävi jo tilanteessa 20-22, mutta Puijo taisteli pelin tasoihin. Seuraava tasatilanne 23:ssa pisteessä saavutettiin Neciporukan vaikean syötön onnistuneella nostolla ja Käännön juonikkaalla jujulla torjunnan käsiin, joista rajan yli. Useampia pistetä Puijo ei enää onnistunut tekemään ja erä päättyi Käännän epäonniseen viistohyökkäykseen, joka ratsasti verkon päällä rajan yli. Erä ArVolle 23-25.

Toinen erä alkoi Puijon onnistumisilla verkolla; Oksana Rusnachenkon rulla löysi kentän ja Tokoku torjui pystyyn. Tilanteessa 5-0 Avo Keel sai tarpeekseen ja yritti sekoittaa Puijoa aikalisällä. Seuraava pitkä pallo päättyi kuitenkin Hujasen hienoon sijoitukseen takarajalle. Vasta Paula Neciporukan nelospaikan hyökkäys katkoi syöttöputken ja tilanteeksi 7-2. Ottelun tähän mennessä tasokkain palloralli katkesi ennen aikojaan ArVon käsittelyvirheeseen ja Puijon johdoksi 9-2. Miia-Maria Mäkikyrön syöttövuoron puolestaan katkoi Emilia Käännän onnistunut viistohyökkäys nelosesta tilanteeseen 10-4. Seuraavan Puijon pisteen 11-5:een Kääntä puolestaan torjui samalta paikalta. Vander Meerin torjunnalla ja kahdella hyökkäyksellä sekä Nelli Rantasen ässällä ArVo hiipi kahden pisteen päähän 11-9. Puijon aikalisän jälkeen Sarah Schmid kipitti kauniin satasen ja katkoi syöttöputken. Ei auttanut, Vander Meer iski torjunnan käsien kautta pisteen ja tasoihin 12 pisteeseen ArVo nousi Tokokun hyökätessä kutospaikalta verkkoon. Hilkka Hujasen hyökkäyspiste saatteli Schmidin syöttämään ja Puijo kaunisteli lukuja tilanteeseen 15-13 asti. Serena Bruin ei ollut ArVon nelospaikalla täysin hereillä ja pari passia jäi hyökkäämättä. Verkon toisella puolella Puijon kakkosessa pelannut Tokoku puolestaan esitteli parasta osaamistaan tappaen pari palloa putkeen. ArVo aikalisälle tilanteessa 18-13. Sen jälkeen Neciporuka hyökkäsi päättäväisesti pisteen päin Käännän näköä. Ella Autereen torjunnalla pisteiksi 20-14. Hujasen syöttöputki katkesi virheeseen eräpallossa ja tilanteeksi 24-15. Mäkikyrön hypäriässä ja Rantasen torjuntapiste nostivat ArVon pisteiksi 17 jonka jälkeen Autere toimitti pallon kevyellä sormenpäätipillä verkon yli, eikä se enää noussut. Erä Puijolle 25-17.

Pitkällä erätauolla oli tapahtunut jotain, sillä kolmannen erän alussa pallot olivat aiempaa lyhyempiä. Molemmat joukkueet hyökkäsivät vihaisemmin kuin kahdessa ensimmäisessä ja pisteitä tehtiin tasatahtiin. Passari Rusnachenkon toisen syöttövuoron päätteeksi Puijo johti 10-8. Piste 11-9:ään oli hieno palloralli, joka päättyi Puijon Tokokun tappaessa pallon takakenttään. Seuraava pitkä pallottelu päättyi ArVon eduksi ja tilanteeseen 14-13, jonka jälkeen Rantanen syötti ässällä joukkueet tasoihin. Bruinin torjunta vei rovaniemeläiset ohi, mutta Schmidin ja Hujasen hyökkäykset muuttivat jälleen marssijärjestyksen. Kolmannen peräkkäisen hyökkäyspisteen Tokoku sijoitti rennosti kakkospaikalta ArVon keskikenttään ja Hujanen jatkoi putkea nelospaikan rajahyökkäyksellä. Vander Meerin hyökkäyksillä ja Schmidin epäonnistuneella satasella ArVo jälleen tasoihin, jonka jälkeen Mäkikyrön kakkospaikan hyökkäyksellä ohi 18-19:ään. Peli tasoihin Vander Meerin hyökkäyksen päädyttyä verkkoon ja Puijo ohi Schmidin ässällä. ArVo vastasi Vander Meerin ja Neciporukan hyökkäyspisteillä. Tasoissa taas 21:ssä pisteessä Hujasen hyökkäyksellä ja ArVo ohi Bruinin tippauksella. ArVon 23. piste syntyi Hujasen antaessa pallolle kättä kunnolla: Hyökkäys pitkäksi. Puijon aikalisän jälkeen ArVo sai eräpallon, jonka syöttövaihtoon tullut Isokääntä käytti hyödykseen ja syötti ässän takarajalle. Erä ArVolle 21-25.

Puijon ensimmäisen syöttäjän keskari Schmidin syöttövuoro päättyi tilanteessa 3-1. Puijo oli erän alussa terävämpi kaikilla osa-alueilla ja Hujasen syöttäessä tilanteessa 8-3 ArVo aikalisälle. ”Hilu” ei hämääntynyt, vaan syötti ässän. Takaa-ajo käynnistyi Rantasen täydellisellä paterilla ja parilla Puijon virheellä. Puijo vaihtoi kentälle Uusi-Illikaisen Käännän tilalle. Molemmat joukkueet pelasivat suhteellisen tasokkaasti, mutta Puijo pysyi selvästi etumatkalla. Tilanteeseen 17-13 päättyneen pallon aikana ArVon libero Taylor Horsfall lähes onnistui pelastamaan pallon peliin Puijon puoleisesta katsomosta. Tuon pallon jälkeen pisteistä vastasikin tasatilanteeseen asti ArVo. Puijo heräsi, ja Uusi-Illikaisen hyökkäykset sekä syöttövaihtoon tulleen Tarkiaisen ässä saattelivat tilanteeksi 20-17. Aikalisä ja pelaajavaihdot eivät enää ArVoa auttaneet, vaan Hujanen sinetöi rajahyökkäyksellä erän Puijolle 25-20.

Pätkäerä käynnistyi tasaisesti. Hujasen ässällä Puijo meni ohi 3-2:een. 5-3 -tilanteeseen päädyttiin Vander Meerin hyökkäysvirheen myötä, mutta sama nainen paikkasi virheensä seuraavissa palloissa tasoittaen pisteet. Nyt pelattiin pitkiä ja todellisia trilleripalloja. Tokokun hyökkäyksellä ykköspaikalta Puijo paineli 7-5 -johtoon, mutta ArVo pysyi tuntumalla. 8-6 -pisteen iski Uusi-Illikainen nelosesta, jonka jälkeen vastustajan Mäkikyrö teki saman samalta paikalta. Puijo pääsi 10-7 -johtoon Neciporukan hyökkäysvirheellä, jonka jälkeen ArVo aikalisälle. Kavennuspiste syntyikin Puijon hölmöilyllä verkolla ja Pekka Seppänen kokosi joukkueensa aikalisälle. Se puri ja Puijo terästäytyi. 13-10 -tilanteeseen Uusi-Illikaisen viistohyökkäyksellä. Sen jälkeen erä olikin Puijon ArVon hyökkäysvirheen ja Uusi-Illikaisen hyökkäysonnistumisen jälkeen.