Puijo Wolley piti pintansa vaikeuksista huolimatta ja eteni välieriin

24.03.2023

Puijo Wolley eteni Hämeenlinnan Lentopallokerhon vastustajaksi naisten Mestaruusliigan välieriin todella dramaattisesti. Kuopiolaiset joutuivat pelaamaan ratkaisevan 5. puolivälierän kolmannen erän lopun ja koko neljännen erän ilman passaria Oksana Rusnachenkon loukkaantumisen takia. Silti joukkue otti tarvittavan erävoiton ja voitti ottelun 3-1.

Välierät alkavat maanantaina Kuopiossa ja toinen ottelu pelataan heti perään heidän kotikentällä tiistaina.

Puijo Wolley 3 - 1 LP-Vampula (25-23, 25-23, 12-25, 25-18)

Avauskokoonpanot:
LP-Vampula: Satnchulova, Vikstedt, Petrova, Jatrman, Kukkonen, Seikkula sekä Naasko ja Minkkinen (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Tokoku ja Koskenkorva (L)

Ottelun aluksi kotijoukkueen Emilia Kääntä palkittiin 100 liigatorjunnan rajapyykin ylityksestä ja syntymäpäiväsankari Hilkka Hujanen 2000 liigapisteestä.

Ensimmäisen erän alkajaisiksi Puijo onnistui käymään muutaman kerran parin pisteen johdossa, mutta LP-Vampula paineli passari Lotta Kukkosen syöttövuorolla kahden Puijon hyökkäysvirheen siivittämänä 7-9 -johtoon. Sarah Schmidin hyökkäyksellä ja Ella Autereen torjunnalla pinnan päähän ja 10-10 -tasoitukseen Autereen keskihyökkäyksellä. Seuraavaksi paljon virheitä ja niitä Puijolle enemmän, tilanteeksi 11-14. Seuraava Kristiana Petrovan hyökkäys suoraan kenttään ja Puijo aikalisälle neljän pisteen takaa-ajoasemassa. Puijo kuroi omilla hyökkäyksillä tilanteeseen 15-17, jolloin Ziga Kos katsoi parhaaksi koota LP-Vampulan aikalisälle. Kotijoukkue jatkoi kiriään ja Emilia Käännän syöttövuoroa - Kos otti toisen aikalisän pisteissä 19-17. Petrova liiteli seuraavassa pallossa hyökkäykseen kutospaikalta, mutta Puijo onnistui nousemaan 21-18 -johtoon, jolloin LP-Vampula vaihtoi Selma Räsäsen Julia Seikkulan tilalle. Iveta Stanchulovan hyökkäyksellä ja ässällä sekä Petrovan hyökkäyksellä päädyttiin tasatilanteeseen. Puijo pääsi kiinni 24-22 -eräpalloon Reina Tokokun torjuessa Petrovan pystyyn. Ensimmäinen ei tuonut tulosta, mutta 25-23 -erävoitto jäi keltamustille Räsäsen syöttövirheen myötä.

Toinenkin erä alkoi tiukalla taistelulla, mutta hienoisesti Puijon tahdissa. LP-Vampula onnistui tulemaan rinnalle ja lopulta ohi 9-11:en ottamiensa torjuntojen myötä. Vieraat hyökkäsivät pari palloa pitkäksi ja ne veivät Puijon johtoon 12-11, joten LP-Vampula rauhoitti tilannetta aikalisällä. Sen jälkeen Tokokun hyökkäys jäi Stanchulovan näppeihin ja huittislaiset menivät ohi Vanessa Jarmanin ässällä. Tokoku vaihtui tuolloin Minna Uusi-Illikaiseen. Tilanne pysyi nyt pitkään tasoissa tai Puijon yhden pisteen johdossa. Parin pinnan kaulan 19-17 kotijoukkue sai Petrovan hyökättyä verkkoon, jolloin LP-Vampula lähti aikalisälle. Ei auttanut, Petrova teki toisen hyökkäysvirheen ja Puijon johto kolmeen. Sarah Schmid päätti pitkähköksi venyneen syöttövuoronsa virheeseen ja lukuihin 21-18. Jarmanin satasella kavennuspiste ja Puijo aikalisälle. Stanchulova ei hermostunut ja syötti ässän. Tasoituksen 21-21:en iski Stanchulova ja vierasjoukkueen etumatkalle kiihdytti Jarmanin torjunta. Puijon aikalisä puri ja Teija Vuorenmaa syötti verkkoon. 23-22 pamautti Hujanen nelosesta, mutta Petrovan viistohyökkäys tuotti seuraavan tasastilanteen. Eräpallon toi Uusi-Illikaisen sijoitus kakkospaikalta ja saman naisen edellistä kevyempi kosketus putosi kenttään päättäen erän samoihin lukuihin ensimmäisen kanssa.

Kolmannen erän viidestä ensimmäisestä pisteestä kolme syntyi syöttövirheillä. LP-Vampula aloitti kovemmin ja pisteissä 3-7 Pekka Seppänen halusi keskustella pelaajien kanssa aikalisän verran. Jarman näytti kuopiolaisille pitkää nenää ja syötti ässän. Puijo aloitti kirin Sarah Schmidin vahvalla hyökkäyksellä ja Oksana Rusnachenko esitteli toisen kosketuksen hyökkäämistään pisteen arvoisesti: 5-8. Puijolle koitti seuraavaksi todella virheherkkä vaihe ja se päästi vieraat 5-12 -johtoon. Puijo pelasi kuin unessa ja LP-Vampula nautti tilanteesta. 7-17 -tilanteessa Puijo otti toisen aikalisän ja vaihtoi Tokokun Rusnachenkon tilalle. Hujasen kädestä kavennus 8-17:än, mutta seuraavat pisteet taas vierailijoille. Puijo sai kerättyä laariinsa vaivaiset 12 pistettä ja erä oli nopeasti ohi.

Neljännen erän alussa Rusnachenko jäi kuopiolaisten kannalta äärimmäisen huolestuttavasti istumaan vaihtopenkille. Taistelutahtoa se ei kuitenkaan vienyt, vaan kotijoukkue pelasi urheasti johtoasemaan 7-4 ja LP-Vampula otti aikalisän. Uusi-Illikaisen syöttövuoro katkesi tilanteeseen 9-4, mutta LP-Vampula ei saanut aloitetuksi pisteputkea omilla syötöillään. Huittislaiset tekivät virheitä ja Puijo pelasi varovaisesti ja varmasti. Se toimi ja Kos käytti toisen aikalisänsä tilanteessa 12-7. Puijon keskarit passasivat vuorotellen ja usein hihalla, mutta niin vain pisteitä tuli. 14-10 -tilanteessa Venla Huoman korvasi Autereen syöttöruudussa, mutta pinna LP-Vampulalle. Puijo onnistui pysyttelemään keulilla aivan uskomattomin tavoin. 17-12 -pinna tuli kotijoukkueelle Käännän ässäsyötöllä ja hän osoitti kylmähermoisuutensa syöttämällä toisen heti perään netdropilla! Seuraava ässä lähti Schmidin kädestä ja toi tilanteen 20-13:en. Loppujen lopuksi LP-Vampula sai kerättyä erässä 18 pistettä, mutta Puijo pelasi Studentian möykässä kuin hurmoksessa ja edellisen erän vaikeudet olivat vain muisto. Ottelu Puijolle 3-1 ja ottelusarja 3-2, joten savolaisseura suuntaa historiansa ensimmäisiin Mestaruusliigan välieriin Hämeenlinnan Lentopallokerhon vastustajaksi.

Puijo Wolley - LP-Vampula 3-1

25–23, 25–23, 12–25, 25–18
Koti:Kääntä 15/+9, Hujanen 12/-3, Schmid 12/+9
Vieras:Petrova 15/+4, Jarman 13/+10, Stanchulov 11/+6