Puijo Wolley takoi OrPon puhtaasti nurin - Pölkky, LP Kangasala ja LiigaPloki myös täysiin pistepotteihin

10.10.2020

Naisten Mestaruusliigan lauantai toi täydet pistepotit kotijoukkueista Puijo Wolleylle, LiigaPlokille sekä LP Kangasalle. Vieraspisteet lähtivät puolestaan Pölkky Kuusamon mukana Huittisista.

Puijo Wolley näytti myrskyn merkit kotikentällään

Puijo Wolley voitti Oriveden Ponnistuksen puhtaasti 3-0 (15-15, 25-15, 25-19).

Puijo tuli peliin vauhdikkaasti ottaen 4 ensimmäistä pistettä. Oriveden vastaanotoissa oli pientä hapuilua, ja erää mentiin Puijon johdolla parin - kolmen pisteen erolla. Ensimmäiselle aikalisälle päädyttiin, kun 10 pistettä tavoitti ensin Puijo OrPon seuratessa 5 pisteen kohdalla. Toisen paussin OrPo otti tilanteessa 15-8. Tasokkaiden ja pitkienkin pallojen myötä oltiin pistetilanteessa 17-10. Puijon rohkeat ratkaisuilla syöttöviivalla ja verkolla toivat, OrPon hyökkäyksen vaisuuden ja vastaanoton epätarkkuuden myötä, ensimmäisen erän kotijoukkueelle pistein 25-15.

Toinen erä alkoi siitä mihin ensimmäinen jäi. Kotijoukkueen suoritukset olivat myrkkyä vastaanottajalle, ja niinpä Orivesi oli käyttänyt kummankin aikalisänsä jo tilanteessa 12-4. Passarivaihto tilanteessa 14-6 ei tuonut helpotusta asiaan, ja kun Puijolla tuntui kaikki onnistuvan, oli pian tilanteessa 17-6. Erä päättyi kotijoukkueelle ensimmäisen erän tahtiin 25-15. Kotijoukkue oli kahdessa ensimmäisessä erässä kaikilla osa-alueilla parempi joukkue.

Pitkän erätauon säännön mukaan tuli Orivesi nyt alkua huomattavasti paremmalla sykkeellä mukaan peliin, ja otti kaulaa 1-4. Puijo tuli kuitenkin rinnalle ja ohi. Linnea Malisen saalistamalla ottelun kolmannella ässällä oli erä jo 6-4. Peli tasoittui, mutta Puijo pysyi pisteen - pari edellä. Kummankin joukkueen otteet olivat tasokkaita, mutta erityisesti erottui Hilkka Hujasen ja Sanni Määtän rohkeat lyönnit, sekä Petra Sahlbergin hienot puolustukset. Tilanteessa 18-15 OrPo käytti toisen aikalisänsä, ja erä päättyi kohta lukemiin 25-20

Jukka Lehtonen, PuWo

- Ensimmäinen peli, jossa meille ei tullut ollenkaan notkahduksia. Jokaisella osa-alueella onnistuttiin, varsinkin onnistuneen vastaanoton ja puolustuksen jälkeen tehtiin fiksuja ratkaisuja; ei ollut kiire tehdä pistettä heti puolustuksen jälkeen. Teknisiä virheitä tulee aina, mutta kommunikaatiovirheitä ei ollut eikä muutakaan huomauttamista ole - kypsä peli.

Sotiris Gkotsis, OrPo

- Onnittelut Puijolle, joka ansaitsi tänään voiton pelaamalla paremmin kaikilla osa-alueilla..

Sanni Määttä, PuWo

- Tosi hyvä fiilis ensimmäisestä voitosta. Joukkue oli tasainen ja rohkea.

Sanna Häkkinen, OrPo

- Kotijoukkue oli parempi jokaisella osa-alueella.

Puijo Wolley - OrPo 3-0 (25-15, 25-15, 25-19)
Puijo: Hujanen 19/+13, Määttä 14/+8, Hänninen 12/+8
OrPo: Holm 11/-3, Paloniemi 6/0, Boricheva 5/+3
Ässät 8-1 , syöttövirheet 11-9, torjunnat 10-2, hyökkäys% 43-27, vastaanotto% 66-43

LiigaPlokille voitto WoVosta - bonuksena Suomen Cupin jatkopaikka

Pihtiputaan LiigaPloki saalisti tärkeän kolmen liigapisteen voiton WoVosta 3 - 1 (25-21, 22-25, 25-19, 25-23). Sen lisäksi puolustava Suomen Cupin mestari raivasi jatkopaikan Suomen Cupin puolivälieriin, jossa se kohtaa voittajan ottelusta Helsinki Volley - LP Vampula2.

Otteu lähti käyntiin kotijoukkueen komennossa ja erän puolivälin jälkeen WoVo ei päässyt kahta pistettä lähemmäksi. LiigaPlokin tahtipuikkoa heilutti vahvan ottelun pelannut keskari Jaelyn Keene. LiigaPlokin syöttö toimi avauserässä kuuden ässän siivittämänä.

Toista erää dominoi rovaniemeläiset johtaen sitä alusta loppuun. LiigaPloki kävi vielä tilanteessa 19-21, mutta sen pidemmälle kiri ei riittänyt. Kolmas erä kääntyi tasaisen alun jälkeen Ingrid Kiiskin hienolla syöttövuorolla tilanteesees 19-11. Erän loppu oli sen jälkeen kosmetiikkaa.

Neljäs erä näytti tulevan LiigaPlokin näytöstyyliin. Teemu otti WoVon toisen aikalisän tilanteessä 19-13. Sen jälkeen WoVon riskisyötöt saivat kotijoukkueen rivit sekaisin, Wovo nousi pisteen päähän erän lopussa. Lindsey Calvinin kakkospaikan hyökkäys päätti pelin äänekkään pihtiputaalaisyleisön riemuksi.

Illan peliin liittyy tilastollinen erikoisuus. Huikean ottelun pelannut Jaelyn Keene hyökkäsi 22 kertaa ilman virheitä, tehden 16 hyökkäyspistettä. Saldo kokonaoisuudessaa 18 (´+17). WoVon Aliisa Kähkölä merkkautti myös huipputehot 15 (+13) hyökkäysprosentin ollessa myös 73 (11 hyökkäystä, 8 tappoa, ei yhtään hyökkäysvirhettä)

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

- Meillä on ollut kolme iigapeliä viikon sisällä. Ne ovat olleet parhaita treenejä tässä tilanteessa. Seuraava ottelu on vasta 1,5 viikon päästä Salossa, joten pystymme keskittymään kunnolla harjoitteluun. Pelissä tulee välillä synkkiä hetkiä ja "pelillisiä aivopieruja" tulee vielä silloin tällöin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Isoja kohokohtia ei juuri pelissämme ollut. Kotisalissa toimineet perusasiat lipesivät tässä pelissä. Saadessamme painetta LiigaPlokin peliin teimme omia virheitä liikaa. Suomen Cupista putoaminen harmittaa.

Anniina Kastarinen, LiigaPloki:

- Meininki oli hyvä, ainoastaan toisessa erässä pelimme ei toiminut. Pelaaminen Pihtiputaalla maistuu hyvälle. Yleisön kannustus oli voiton kannalta tärkeeässä roolissa!

Riikkaliisa Kärkkäinen, WoVo:

- Odotin parempaa peliä meiltä kuin aiemmissa otteluissa. Teimme liikaa virheputkia, varsinkin syötöissä.

LiigaPloki - WoVo 3-1 (25-21, 22-25, 25-19, 25-23)

LP Kangasalan vahvoille esityksille jatkoa

LP Kangasala jatkoi tappiotonta kauttaan kotiottelussa viime vuosien kestomenestyjää Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja oli hyvätasoista lentopalloa jossa molemmilla joukkeilla oli useita onnistujia. Erän edetessä varsinkin laidasta tehokkaasti hyökännyt LP hakkuri Jody Larsson teki tarvittavat pisteet ja muutenkin hyvin vastaanotossa onnistunut kotijoukkue vei erän 25-17.

Toisessa erässä LP Kangasala joutui ensi kerran koko kaudella todella taistelemaan erävoitosta, kun varsiinkin kovalyöntisen hakkurinsa Yasmine Madsenin johdolla hyökkäystään parantanut vierasjoukkue pisti Kangasalan ahtaalle. Erän ratkaisijaksi nousi erinomaisesti koko ottelun syöttänyt passari Katja Kylmäaho, jonka johdolla erä lopulta Kangasalle 25-23.

Kolmas erä oli alkoi tasaisesti mutta melko nopeasti helppoja virheitä tehnyt Hämeenlinna kadotti lopullisesti otteensa ja kotijoukkeen monipuolinen hyökkäysarsenaali teki selvää jälkeä ja erä selkeästi LP:lle 25-14 ja koko ottelu siis suoraan 3-0.

Yasmine Madsen, Hämeenlinna :

- Hakusessa on peli vielä, kuusikkoharjoituksia vielä aika vähän .

Katja Kylmäaho, LP Kangasala:

-Peli kulkee nyt hyvin, meillä on melko valmis paketti jo kasassa mutta paljon on vielä parannettavaa.

Matteo Pentasuglia, Hämeenlinna :

-Voisin keksiä montakin tekosyytä mutta fakta on että peli-identeettimme on täysin kateissa ja teemme virheitä joita ammattilaisten ei pitäisi tehdä.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Ehjä esitys ja hyvä syötön vastaanotto pelin parasta antia. Toisessa erässä jouduimme ensi kertaa tällä kaudella tiukoille erävoiton suhteen ja onneksi voitimme.

Parhaat pelaajat :
Jody Larson, LP Kangasala
Yasmine Madsen, Hämeenlinna

LP Kangasala - Hämeenlinna 3-0 (25-17, 25-23, 25-14)
LP Kangasala: Larson 12/+9, Ron. Heikkiniemi 9/+3, Kylmäaho 8/+8
Hämeenlinna: Madsen 14/+4, Leonenko 9/0, Öhman 7/+2
Ässät 6-2, syöttövirheet 5-7, torjunnat 10-4, hyökkäys% 40-36, vastaanotto% 57-49

3 Kylmäaho LP Kangasala
2 Laakkonen LP Kangasala
1 Ron. Heikkikiemi LP Kangasala

Tiiamari Sievänen LP Kangasala

Ruutu+ tallenne - ei tallennetta

Pölkky vei vahvalla pelillä pisteet LP-Vampulalta

LP-Vampulan peli ei vieläkään auennut, vaan luvattoman suuri virhemäärä ja pehmeät ratkaisut verkolla auttoivat vahvasti hyökänneen Kuusamon vieraan helppoon voittoon. erin 3-0 (25-15, 25-20, 25-12).

Parhaina palkittiin Pölkystä Jessica Kosonen ja kotijoukkueesta Jutta Riikonen.

Jessica Kosonen, Pölkky:

- Peli lähti hyvin käyntiin ja eiliseen Viesti peliin verrattuna saatiin pidettyä pelimme paremmin kasassa. Kuusamossa on kaikki mennyt hyvin, koronan vaikutukset on melko pienet meidän toimintaamme. Toki se pitää muistaa ja toimia turvallisesti.

Jutta Riikonen, LP-Vampula:

- Joukkueena pitää pystyä reilusti parantamaan joka osa-aluetta. Oma hyökkäyspeli tuntuu menevän melko mukavasti ja vastuuta tulee sillä saralla koko ajan enemmän. Kaikkemme teemme, että pääsemme peliin kiinni.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

-Helppoa oli palata Kuusamoon takaisin vuoden Rovaniemipestin jälkeen, vaikka joukkue onkin lähes kokonaan eri, kuin edelliskauden joukkue oli. Taustajoukot ja talkoolaiset on kaikki tuttuja joten helppo on ollut päästä toimintaan siellä taas mukaan. Seurajohto on asettanut tavoitteekseen mahdollisimman kirkkaan mitalin ja sitä kohti koitetaan mennä. Toki vielä keskitytään perusjuttuihin ja ajetaan joukkuetta kokomaisuudeksi.

Darko Dobreskov

- Emme mahtaneet mitään vahvaa joukkuetta ja sen kovia pelaajia vastaan. Nyt käännämme katseet kohti WoVo ottelua ja pyrimme saamaan maksimaalisen tuloksen siitä ottelusta.

LP-Vampula - Pölkky 0-3 (15-25, 20-25, 12-25)
LP-Vampula: Riikonen 9/+2, Seikkula 8/+1, Milton 5/+2
Pölkky: Kosonen 14/+11, Andersson 12/+9, Malik 12/+8