Puijo Wolleylle ensimmäisen kerran Hämeenlinnan "päänahka"

12.12.2021

Puijo Wolley teki sunnuntaina seurahistoriaa voittamalla ensimmäisen kerran Hämeenlinnan Lentopallokerhon. 3-2 -kotivoitto oli samalla Puijo Wolleylle viides perättäinen kotona ja kaikkiaankin kolmas perättäinen Mestaruusliigassa. Pölkky Kuusamo puolestaan löi Huittisissa LP-Vampulan suoraan kolmessa erässä,

Tiukka vääntö Puijon naisille, historiallinen voitto Hämeenlinnan Lentiskerhosta

Puijolta kentälle seitsikko passari Courtney Baker, hakkuri Natasha Calkins, laiturit Hilkka Hujanen ja Emilia Kääntä, libero Petra Sahlberg, keskellä Pilvi Kettunen ja Eveliina Smolander.

Hämeenlinnan lentopallokerholta kentälle passari Jenna Ylivainio, hakkuri Yasmine Madsen keskellä Vera Klimovich ja Bettina Yli-Sissala, liberona Emilia Joensalo ja Rita Timonen ja laidassa tuorein vahvistus Nayara Ferreira ja Tuuli Tuominen.

Ensimmäiseen erään vieraat tulivat valmiimpana ja alun tasaisemman pistevaihdon jälkeen Lentiskerho otti pisteitä hyvin torjuen ja päättäen hyökkäyksiä terävämmin. Puolenvälin jälkeen Lentiskerho oli jo turvallisessa muutaman pisteen johdossa ja piti sen erän loppuun saakka vieden sen 19-25 lukemin.

Toiseen erään kotijoukkueelta yleispelaajan paikalla aloitti ekan erän lopussa Emilia Käännän korvannut Sanni Määttä. Puijon naisten peli starttasi paremmin ja kotijoukkue oli syöttöruudussa kovempi, mikä helpotti omaa torjunta puolustusta. Kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen oli vahvaa tässä erässä ja loppukukemat 25-20 Puijon naisille.

Kolmanteen erään ei muutoksia aloituskokoonpanoissa. Erä oli alkuun tasaisempaa, Puijon naiset sortuivat useisiin virheisiin syöttöruudussa ja Lentiskerho sai kurottua eroa. Hyökkäystehot hiipuivat Hämeenlinnan saadessa hyviä vaimennuksia ja puolustuksia. Myös puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli Lentiskerholla parempaa. Erän lopussa vieraat kuroivat eroa isommaksi, Kääntä Sanni Määtän tilalle ja Henna Minkkinen liberon paikalle. Ei muutosta erään ja erä Lentiskerholle 19-25.

Neljänteen erään kotijoukkueelle saatiin kova syöttö takaisin ja vähennettiin virheitä. Puolessa välissä erää Puijon naisilla oli hyvä johto. Lentiskerholta Tuuli Tuominen syöttämään ja kerho piste pisteeltä tasoihin. Emilia Kääntä Sanni Määtän paikalle. Käännän syöttövuorolla Puijo otti taas eroa. Erän loppu selvästi Puijon naisille 25-18.

Viides erä Sanni Määttä takaisin aloitukseen. Erässä kotijoukkueella pysyi edelleen kova syöttö ja Puijon puolustus jätti Lentiskerhon aseettomaksi. Erä 15-9 Puijon naisille ja koko peli 3-2 joten kotivoittojen putki sai jatkoa.

Ottelu oli tiukka ja molemmin puolin nähtiin hyviä syöttöputkia ja uhrautuvaa puolustamista. Peli oli yleisöön menevää ja molemmilta nähtiin kovia hyökkäyksiä. Pelin ratkaisuksi muodostui Puijon naisten kokonaisuudesssa parempi syöttö- vastaanotto ja hyökkäyspelaaminen. Ottelun parhaana palkittiin kotijoukkueelta hakkuri Natasha Calkins (23+13) ja vierailta hakkuri Yasmine Madsen (22+16).

Natasha Calkins, Puijo Wolley

- Peli on oli meille varsin hyvä. Itseluottamuksemme kasvoi, kun onnistuimme hyökkäyksissä, kova syöttöpelikin auttoi.

Yasmine Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho

- Peli kulki tänään ailahtelevasti. Matkan varrella on ollut vaikka mitä, toivotaan että peli alkaa pikkuhiljaa kulkea paremmin. En ole tyytyväinen.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley

- Joukkueen taistelusta jäi hyvä fiilis, pelasimme kaikki pallot loppuun asti. Ensimmäisessä erässä oli kaksi palloa, joihin en ole tyytyväinen. Muuten kaikki pallot pelattiin loppuun asti, eikä tehty tyhmiä virheitä. Erityisesti siitä kiitän joukkuetta. Pallorallit olivat pitkiä ja molemmat joukkueet tekivät fiksuja ratkaisuja, minkä jälkeen aina jompi kumpi joukkue voitti. Tiukkaa vastusta odotettiinkin.

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho

- Ensiksikin onnittelut Puijo Wolleylle pelistä. Side out -pelaamisemme oli tänään heikkoa, toisen erän häviäminen oli pelin käännekohta. Pystymme parempaan.

Lehdistötilaisuus Ruudun tallenteessa

Puijo Wolley - Hämeenlinna
3-2 (
19-25, 25-20, 19-25, 25-18, 15-9)
Koti:Calkins 23/+13,Hujanen 21/+12,Baker 10/+4
Vieras:Madsen 22/+16,Ferreira 14/+7,Tuominen 10/-3
Ässät 14-7, syöttövirheet 16-5, torjunnat 4-10, hyökkäys% 39-33, vastaanotto% 42-33

Yasmine Madsen, Lentiskerho

Otteluisäntä Paldan Kodit

Petra Sahlberg, Puijo Wolley

Katsojia: 127

Pölkky jälleen vahva Huittisissa

Pelkkä hyvä alku ei riittänyt LP-Vampulalle sunnuntain kotiottelussa Kuusamon Pölkkyä vastaan. Kotijoukkue johti ensimmäisessä erässä aina sen puoliväliin asti, mutta Pölkky terästäytyi, tuli ja voitti erän sekä koko ottelun erin 0–3 (21–25, 16–25).
Vaikka ennakoitiin, että LP-Vampula saisi liikkeille koko joukkueen, takapakkia tuli ottelun alussa. Joukkueen ”syömähammas”, monta kertaa ottelun parhaana palkittu yleispelaaja Cassidy Baird oli poissa joukkueen kokoonpanosta. Hänen paikkansa otti Julia Seikkula.

Kuusamo johti ensimmäisen erän alussa jo 3–6, kunnes se sortui helppoihin virheisiin. Vampula kiitti ja kuroi eroa umpeen piste pisteeltä ja passari Elvita Dolotovan syöttövuorolla siirtyi 13–6 johtoon. Kuusamon päävalmentaja Sotiris Gkotsis herätteli joukkuettaan tässä vaiheessa jo toisella aikalisällä ja niin Kuusamo tuli tasoihin ja Carlyle Nusbaumin kahdella ässällä ohi. Tilanne oli kääntynyt päälaelleen ja Kuusamo johti 15–17. Vampula pani vielä hanttiin, ja Pipsa Roivaisen ”onnenkantamoinen-ässällä” tilanne oli 20–22. Kun Marika Välimäki onnistui vielä mainiosti hyökkäyksellään, eroa oli enää pisteen verran. Siihen Vampulan rynnistys katkesi ja Kuusamo vei erän 21–25.

Toiseen erään Kuusamo tuli vahvasti ja vei sitä jo 2–5. Adeja Lambertin pystyhyökkäyksille Vampula ei voinut mitään. Kuusamo napsi pisteitä tasatahtiin ja vei erää turvallisesti seitsemän pisteen johdolla jo tilanteessa 11–18. Lopulta erä päättyi vieraille 16–25.

Kolmannessa erässä Pölkky edelleen torjui ja hyökkäsi hyvin. Vampulan hyökkäysten jarruna oli Pölkyn verkolla usein Ella Autere. Vampula ei päästänyt vieraitaan karkumatkalle erän alussa ja tasoitti erän tilanteessa 11–11. Sen jälkeen kotijoukkue sortui virheisiin ja Kuusamo pääsi aloittamaan karkumatkansa. Etenkin verkkovirheitä Vampulalle kertyi turhan paljon. Erä päättyi samoihin lukemiin kuin toinenkin, 16-25.

Vampulan joukkueesta illan onnistujia olivat Marika Välimäki ja Laura Laukkanen. Välimäki syötti yhden ässän, hänen vastaanottoprosenttinsa oli 50 ja hyökkäysprosenttinsa 42. Pistesaldo oli 10/+8. Laukkanen syötti yhden ässän ja hänen hyökkäysprosenttinsa oli 56.

–Kova ottelu. Alkumme oli hidas, mutta kun löysimme rytmimme, alkoi pelaaminen sujua, sanoi Kuusamon Pölkyn ottelun paras pelaaja Julie Lengweiler.

Huittisista Pölkky matkusti Saloon, jossa se kohtaa LP Viestin maanantaina.

–Olemme valmistautuneet siihen otteluun hyvin ja olemme valmiita kohtaaman Salon, sanoi Lengweiler.

LP-Vampulan parhaana palkittu Marika Välimäki ei ollut ottelun lopputulokseen tyytyväinen.

–Emme pystyneet pitämään omaa peliämme kasassa. Ensimmäinen erä pelattiin puoliväliin asti hyvin, mutta sen jälkeen alkoi lepsuilu. Eikä seuraavissakaan erissä peli sujunut. Jalka ei toiminut ja vastustaja löi lujaa. Siihen olisi tarvinnut vaan osata mennä mukaan, sanoi Välimäki.

Keskiviikkona Vampula kohtaa kotisalissa Nurmon JymyVolleyn.

–Se on sitten ihan eri peli ja siihen valmistautuminen alkaa ylihuomenna, totesi Välimäki.

–Tavoitteenamme oli tässä ottelussa ottaa kolme sarjapistettä ja niin teimme. Alku oli hankala, mutta hyvällä syötöllä löysimme ratkaisun ensimmäisen erän voittoon. Toisessa ja kolmannessa erässä meillä oli vaikeuksia, mutta hyökkäyksillä onnistuimme kääntämään pelin itsellemme. Olen tyytyväinen, vaikka peliesityksemme ei ollut paras mahdollinen. Pitkän matkustamisen jälkeen se on aina hankalaa, sanoi Pölkyn valmentaja Sotiris Gkotsis.

–Menetimme helppoja palloja ja olimme huolimattomia toisissa kosketuksissa. Loimme itsellemme vaikeita tilanteita. Olen samaa mieltä kuin Gkotsis, Kuusamo ei pelannut hyvin, mutta me emme osanneet käyttää tätä tilannetta hyväksemme. Meidän olisi pitänyt kyetä tekemään parempia ratkaisuja ja olla aggressiivisempia sekä ottamaan riskejä, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Ziga Kos.