Puijo Wolleyn komea lento jatkuu - LP Kangasala, Hämeenlinna ja Pölkky myös voittoihin

19.11.2022

Puijo Wolleyn komea lento naisten Mestaruusliigassa sai puhtaan 3-0 - jatkon lauantaina OrPon kaatuessa. LP Kangasala kukisti LiigaPlokin jatkaakseen pelin kuopiolaisia enemmän pelanneen liigakärjessä pisteellä. Lauantain voittajia olivat myös tappioputkensa katkaissut Hämeenlinnan Lentopallokerho ja illan ainoa vierasvoittaja Pölkky Kuusamo.

Puijolle kauden toinen 3-0 -voitto tasaisella esityksellä

Puijo Wolley - Oriveden Ponnistus 3-0 (25-19, 25-11, 25-14)

Avauskokoonpanot:
OrPo: Kaukoranta, Aronen, Vehmanen, Butkevych, Kuusela, Mursula ja Putkisaari (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Hujanen, Schmid, Rusnachenko, Uusi-Illikainen ja Koskenkorva (L)

Ottelun aluksi palkittiin Puijon Emilia Kääntä tuhannen liigapisteen rajapyykin ylittämisestä.

Ottelun avasi OrPo syöttäjänä passari Taija Kaukoranta. Keskipelaaja Siiri Vehmasen torjunnalla ja hakkuri Daria Butkevychin hyökkäyksellä avauspisteet OrPolle. Tilanteeksi 3-5 Minna Uusi-Illikaisen hyökkäyksellä, mutta Puijo ei vielä saanut rakenneltua pisteitä omalla syöttövuorollaan. Uusi-Illikaisen päästyä syöttämään Puijo kuitenkin pääsi tasoihin. Liigan ässätilaston ykkösen Butkevychin syötöt nousivat ja Puijo pysytteli kahden pisteen päässä. Sarah Schmidin kakkospaikan hyökkäyksellä rajaan Puijo pisteen päähän ja heti tasoihin. Puijo pääsi 13-12 johtoon Hilkka Hujasen syöttövuorolla, kun Emilia Kääntä paukutti nelospaikalta pallon suoraan OrPon kenttään ja seuraavassa pallossa toisti saman tempun. Kolmas kerta samaa hyökkäyskuviota meni pitkäksi, mutta neljäs tuotti pisteen OrPon torjunnan käsistä. OrPo pääsi Butkevychin hypärien turvin tasoihin 16:ssa pisteessä, mutta Uusi-Illikainen otti jälleen isoa roolia tappamalla pallon kakkospuolelta. Pisteitä OrPon verkolla tehtailleen Ada Arosen hyökkäys lipsui pitkäksi ja tilanne 19-18. Loppuerässä Schmid ja passari Oksana Rusnachenko loistivat syötöillään sekä Hilkka Hujanen ja Ella Autere verkolla - lopputuloksena 25-19 -erävoitto.

Rusnachenko pääsi jatkamaan syöttöruudussa toisen erän aluksi. OrPon vastaanotot ja passit eivät napsuneet kohdalleen ja Puijolle 4-0 johto helpohkosti. 6-2 tilanteessa vastaanoton kanssa tuskaillut Oona Viljanen vaihtoon ja Aronen sisään. Jessika Mursulan vahvalla keskihyökkäyksellä tilanteeseen 8-3 ja saman naisen ässällä 8-4, mutta seuraava syöttö verkkoon. Uusi-Illikainen kirjautti syöttövuorollaan kaksi ässää sekä Schmid ja Rusnachenko itselleen torjuntapisteet. Puijo 13-4 -johtoon ja OrPo aikalisälle. Apua ei löytynyt: Emilia Kääntä ja Hilkka Hujanen pääsivät taas tekemään upeita hyökkäyksiä nelospaikalta ja OrPon ahdinko kasvoi. Hyökkäyksissä OrPo sai yksittäisiä onnistumisia Siiri Vehmasen keskihyökkäyksellä ja Arosen jujulla, mutta peli ei lähtenyt rullaamaan. Erä Puijolle 25-11.

Pitkältä erätauolta joukkueet palasivat hieman unisina, erän ensimmäisissä pisteissä tuli paljon virheitä. Tasoissa oltiin vielä 5-5 -tilanteessa, mutta sitten Puijo onnistui nappaamaan parin pinnan etumatkan. OrPon Butkevych pääsi tekemään muutamia upeita hyökkäyksiä ykköspaikalta, mutta Puijon puolustus oli tänään tikissä. Puijon Käännällä, Hujasella ja Uusi-Illikaisella oli edelleen pistenälkää hyökkäyksissään ja OrPo aikalisälle tilanteessa 12-7. Andrea Carasi kutsui joukkonsa uudelleen koolle tilanteessa 16-9, mutta Puijo meni menojaan. Schmid torjui, laitahyökkääjät tappoivat palloja ja Rusnachenkon toisen kosketuksen hyökkäykset yllättivät vastustajan. Ottelun ja kolmannen erän päätti lukuihin 25-14 hetkeä aiemmin kentälle tulleen Venla Huomanin hyökkäys.

Jessika Mursula, OrPo:

- Ei oikein lähtenyt tänään. Vaikea sanoa mikä ei erityisesti toiminut, syötössä ja vastaanotossa oli paljon ongelmia.

Oksana Rusnachenko, Puijo:

- Olen niin iloinen puhtaasta 3-0 -voitosta. Onneksi pystyimme pitkän erätauon jälkeen pitämään tasoa yllä.

Andrea Carasi, OrPo:

- Emme oikein pelanneet tänään. Vastustajan passari Rusnachenko teki suunnilleen yhtä paljon pisteitä kuin meidän laitahyökkääjämme! Tämän esityksen jälkeen pitää kehittää pelin kaikkia osa-alueita.

Pekka Seppänen, Puijo:

- Naiset tekivät taas loistavaa työtä kentällä. Yleensä on ollut peleissä joku tason notkahdus, mutta nyt taso pysyi korkealla koko ottelun ajan.

LP Kangasalle voitto LiigaPlokista

Kangasalla nähtiin lauantai-illan huumaa LP Kangasalan ja LiigaPlokin ottelussa.

Kangasala hallitsi ensimmäisen erän alkua, Liigaploki nousi 13-13 tilanteessa tasoihin minkä jälkeen mentiin tasapistein. LiigaPlokilla oli kaksi ottelupalloa tilanteessa 22-24. Kangasala käänsi ottelun kuitenkin 26-24 pistein itselleen.

Toiseen erään LiigaPloki sai tyrmäysalun. Tilanne oli 9-1 vieraille. Kangasala kuroi piste pisteeltä ottelun tasoihin tilanteeseen 21-21. LiigaPloki oli kuitenkin erän lopussa ja vei voiton pistei 26-24.

Kolmas erä oli Kangasalta vahvaa pelaamista, erä selvin numeroin 25-17.

Neljänteen erään Kangasala sai hyvän alun , mutta vieraat tasoittivat peli 7-7 tilanteeseen. Erä näytti menevän selvästi kotijoukkueelle, LiigaPloki sai pelin hallintaan ja ottelu oli tilanteessa 20-20, ja pian 22-20 vieraille. Erä eteni 23-23 tilanteeseen minkä jälkeen Kangasala ratkaisi peli Regaladon ja Rekolan hyökkäyspisteillä.

Dariana Hollingsworth, LiigaPloki:

- Viimeistelyn laatuun jäi parantamista,, muuten hyvä peli.

Nea Luntamo, LP Kangasala:

- Tyytyväinen omaan peliin, vähän ailahtelee kun pelejä alla tällä kaudella vähän. Hyvä maku pelistä.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

- Kauden palasta peliä, Kangasalan pitää olla ylpeävoitosta. Pienet marginaalit

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Tosi iso voitto. Kaksi kokeneinta pelaajaa poissa (Tiiamari Sievänen ja Emmi Riikilä), niin oli aika muiden ottaa vastuuta. Joukkueen laajuus tuli vaihtojen kautta näkyviin. Vastaanotto oli hyvää varsinkin kahdessa viimeisessä erässä. Hyvätasoinen peli. Pää pysyi nuorilla pelaajilla kylmänä

Lentiskerho palasi voittokantaan

Hämeenlinnan Lentopallokerho katkaisi viiden ottelun tappioputkensa voittamalla kahden liigan tyveen juuttuneen joukkueen kohtaamisessa kotiareenallaan Nurmon JymyVolleyn erin 3-1. Eräpisteet kotijoukkueelle 25-23, 19-25, 25-18, 25-15. Kauden kolmas kolmen pisteen voitto kymmeneen otteluun nosti joukkueen sijoitusta tasaisessa sarjassa kahdella pykälällä, kuudenneksi.

Suvantovaiheen jälkeen Kerhon otteissa näkyi useita ilahduttavia piirteitä. Kotijoukkueen parhaana palkittu yleispelaaja Jenny Mosser takoi kahdeksan hyökkäyspistettä asiallisilla tehoilla. Mosserin suoritukseen saattoi vaikuttaa se, että hänen Loimua-areenan katsomossa villisti kannustanut äitinsä näki ensimmäistä tyttärensä pelaavan ammattilaisena.Libero Tuuli Tuomisen selkävaiva puolestaan osoittautui pelättyä pienemmäksi. Tuominen palasi kokoonpanoon ja pelasi kelpo ottelun. Hän vastaanotti peräti 25 syöttöä, joista positiivisia vastaanottoja 36% ja vain yksi vastaanotto karkasi passari Jenna Ylivainion ulottumattomiin.

Erityiskehut kotijoukkueen pelaajista ansaitsee vielä teini-ikäinen yleispelaaja Nea Subotic. Hän näytti kokeneemmille mallia hyökkäämällä aina tilaisuuden tullen rohkeasti ja tehokkaasti. Kerhon kokeneesta kaartista polvivaivoista kärsinyt joukkueen kapteeni Michaela Madsen pelasi kauden parhaan kotipelinsä.

Nurmon JymyVolley pelaa naisten liigaa ainoana joukkueena puhtaasti kotimaisin voimin. Se kuuluu väkevää juniorityötä tekevän seuran arvoihin. Joukkueen päävalmentaja Aleksi Mutka tosin jätti oven raolleen mahdollisille ulkomaanavuille. Kauden alla näytillä käyneiden vahvistusten taso ei täyttänyt Mestaruusliigan kriteerejä.

Kolme edellistä kautta Lentopallokerhoa edustanut Netta Hyttinen pelasi vanhalla kotiareenallaan vahvan ottelun. Hyttinen vastaanotti 19 syöttöä, joista puolet positiivisia ja sekaan mahtui vain yksi vastaanottovirhe. Lisäksi Hyttinen hyökkäsi kymmenen pistettä ja torjui nurmolaisille neljä pistettä. Vieraiden parhaana palkittiin libero Laura Penttilä, joka vastaanotto- ja puolustuspeli hipoi täydellisyytta.

Liigan sarjaohjelma suo Lentopallokerholle seuraavaksi peräti kahden viikon tauon otteluista. Se tulee sopivaan aikaan, sillä tappioputken katkaisusta huolimatta joukkueen peli vaatii edelleen enemmän kuin hienosäätöä. Aihiot siihen ovat kuitenkin olemassa. Seuraavan kotiottelunsa 7. joulukuuta Lentopallokerho pelaa poikkeuksellisesti Hollolassa. Kotifanit näkevät tuonkin ottelun halutessaan Nelosen Ruutu-palvelussa.

Laura Penttilä, JymyVolley:

- Tappio on henkisesti kova paikka, koska me tarvitsemme pisteitä tässä sarjassa. Torjuntapelissä jäimme tänään selvästi heikommaksi. Viides ottelu kahteen viikko painoi, mutta se ei selitä tappiotamme. Fiilis tuntui tänään jotenkin nihkeältä, koska suoritimme heikosti.

Aleksi Mutka, päävalmentaja, JymyVolley:

- Kerhon jatkopallohyökkäykset olivat tänään astetta parempia. Meidän pitää pystyä joukkueena nostamaan tasoamme. Koen, että joukkueessamme on selvästi enemmän laatua kuin mitä saimme tänään ulosmitattua. Nurmossa arvostetaan omia kasvatteja ja kotimaisuutta, mutta kiveen hakattua se ei ole. Katsotaan, miten edetään.

Jenny Mosser, Lentopallokerho:

- Voitto maistuu hyvältä, koska tuntuu, että viimeinkin olemme oppineet virheistämme. Itse pyrin pelaamaan rennosti vahvuuksieni kautta ja taisin onnistua siinä. Ihanaa, että äitini pääsi lopultakin katsomaan peliäni täällä Hämeenlinnassa. Sain siitä valtavasti lisää virtaa.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

- Tuntuu, että tänään joukkueeni halusi todella voittaa. Torjunta- ja syöttöpelimme kohentuivat edellisistä otteluista ja ne nousivat tänään ratkaisun avaimiksi. Nea Suboticin vahva sisääntulo kolmannessa erässä auttoi meitä merkittävästi. Seuraavat kaksi viikkoa ovat meille todella tärkeitä. Pääsemme keskittymään tiettyihin tärkeisiin yksityiskohtiin, joita meidän pitää parantaa, jos haluamme menestyä keväällä

Pölkylle ensimmäinen vierasvoitto - nappuri nurin kolmessa

Arctic Volley – Pölkky Kuusamo 0-3 (21-25, 20-25, 23-25)

388 katsojaa saapui Santasportille, kun Arctic Volley kohtasi JymyVolleyn Kespron isännöimässä ottelussa. Arctic Volleyn joukkue oli ensimmäistä kertaa sitten kauden avauspelin jälkeen täysissä voimissa, kun Kara Inskip asteli Santasportin kentälle avauskokoonpanossa ensimmäistä kertaa sitten LP Kangasala-pelin.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen komennossa. Miia-Maria Mäkikyrö ja Kara Inskip löivät palloa kenttään ja kotijoukkue johti kahdeksaan pisteeseen asti. Sen jälkeen peli oli vahvaa sideout-peliä, kunnes Pölkky teki kolme pistettä putkeen ja tämän jälkeen Pölkky piti koko erän loppuun johdon. Erä Breana Runnelsin lyönnillä Pölkylle 21-25.

Toinen erä alkoi Pölkyn hallinnassa. Ensimmäinen aikalisä ArVolle 3-6. Megan Vander Meerin pisteillä ArVo kiri tasoihin tilanteessa 15-15. Tämän jälkeen Pölkky kiristi ja pian tilanne olikin 15-20. Ciara DeBellin lyönnillä erä Pölkylle 20-25.

Kolmannessa erässä Arctic Volley hallitsi erän alkua. Miia-Maria Mäkikyrö lyönnillä tilanteeksi 7-4. Pölkky kiri tasoihin, mutta sen jälkeen ArVo teki taas eroa ja tilanne oli Pölkyn aikalisällä 15-11. Tämän jälkeen Pölkky pääsi kotijoukkueen virheillä tasoihin ja pian he olivatkin jo ohi. ArVo kävi jo pisteen päässä, mutta Bettina Yli-Sissala löi erän Pölkylle 23-25 ja ottelu vieraille 23-25.

Taylor Horsfall, Arctic Volley:

- Karvas tappio, ei voi olla tyytyväinen. Tiedettiin millainen joukkue vastassa. Valmistauduttiin, mutta se ei tänään riittänyt.

Katja Kylmäaho, Pölkky Kuusamo:

- Vieraspeleissä ollut paljon vaikeuksia. Nyt saatiin hyvä voitto. Tosi tasainen suoritus meiltä. Kaikki onnistuivat tänään.

Avo Keel, Arctic Volley:

- Odotukset olivat isommat. Heti pelin jälkeen syyt häviöön olivat meidän hyökkäysvirheemme ja torjunta-puolustus toimi vastustajalla paremmin. Saatiin hyviä eroja aikaan, mutta annettiin yhdessä rotaatiossa tilanne takaisin.

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:

- Ensimmäinen vierasvoitto vihdoinkin. Henkisesti iso voitto. Tasainen peli, vaikka olikin 3-0. Onnistuttiin löytämään erien lopussa tarvittavat erot.

Arctic Volley - Pölkky Kuusamo 0-3
21–25, 20–25, 23–25
Koti:Vander Mee 14/+7, Mäkikyrö 14/+1, Inskip 9/+7
Vieras:Runnels 14/+7, DeBell 12/+5, Yli-Sissal 10/+9