Puijo Wolleyn voitto Plokista pisteen päässä

11.02.2020

Puijo Wolley oli pisteen päässä kauden kolmannesta liigavoitosta ja jo toisesta LiigaPlokista. Cupmestari nousi kuitenkin lopussa 3-2 -voittoon jännittävien vaiheiden jälkeen.

Mestaruusliigan otteluilta tiistaina 11.2.2020 Pohjantien koululla täyttyi avauserästä alkaen upealla tunnelmalla, kun runsaan paikallisyleisön lisäksi Plokin kannattajajoukot kannustivat omiaan hyviin suorituksiin.

Kotijoukkueen taktiikkana ollut vaikea syöttö piti Plokin vastaanottoa tiukilla ja Puijo Wolleyn passari Niki Cornwall pääsi käyttämään hyökkääjiään tehokkaasti. Erä eteni tasalukemissa 19-19 tilanteeseen. Plokilaisten pelissä oli poikkeuksellista epätarkkuutta hyökkäyksissä ja passari Iida Paanasen siirtyessä syöttöruutuun kotijoukkue siirtyi johtoon 21-19. PuWon ote piti ja avauserän voitto numeroin 25-22.

Toisen erän alkupuoliskolla riitti pitkiä taistelupalloja. Ploki käänsi kuitenkin erää Tuuli Tuomisen hyvällä syöttövuorolla 14-9 tilanteeseen ja kotijoukkueen syöttövirheiden osuessa vielä samaan hetkeen oli takaa-ajo vähintäänkin työn takana. Plokista vahvimmin hyökkäyksiä päätti erässä keskitorjuja Elizabeth Field ja korkealta laidasta Alexis Conaway. Kotijoukkueesta puolestaan parhailla tehoilla päätti hyökkäyksiä kapteeni Hilkka Hujanen. Vaikka piste-ero pääsi venähtämään, kotijoukkue kavensi kuitenkin Paanasen syöttövuorolla kahden passarin hääriessä jälleen kentällä pisteisiin 18-18 ja ohi tilanteeseen 19-18. Erän loppupisteissä joukkueet väänsivät tasatahtia, viimeisten pisteiden päätyessä lopulta 23-25 Plokin eduksi.

Kolmannen erän alkupuolisko lähti kotijoukkueen hienoisessa johdossa, mutta tasoittui 15-15 tilanteessa ja eteni siitä tiiviisti aina 19-18 Lodin ottamaan aikalisään. Verkolla ratkaisijoiden rooleissa vahvimmin erottuivat pihtiputaalaisista Yasmin Madsen ja PuWolta Ella Autere. Syöttövirheiden värittämässä erässä pisteissä 24-24 Lehtonen herätteli joukkuettaan aikalisällä. Kotijoukkue käänsi tilanteen erävoitoksi Conawayn hyökkäyksen jäädessä Nikko Cornwallin torjuntaan ja pisteisiin 26-24.

Neljännessä erän alkupalloissa Cornwall pyöritti passipeliä upealla tarkkuudella ja PuWon syöttö toimi. Ploki karisti omat syöttövirheet pois ja käänsi erän kun passari Taylor Lindberg tarjosi vastuuta erityisesti Conawaylle hyvällä onnistumisprosentilla. PuWon ratkaisut eivät onnistuneet Plokin kynsissä ja vierasjoukkue vei erän harppauksella 25-12.

Viidenteen erään Lehtonen laittoi kaksi passaria heti kentälle. Puijo Wolleyn torjunta piti Plokin hyökkäyksissä ja johti erää parhaimmillaan 10-6. Ploki sai pelaajavaihtojen myötä uutta virtaa ja tasoitti kuitenkin tilanteeseen 10-10. Jännittävä ottelu sai viimeisessä erässä jatkoa edeten tasapisteissä edeten aina 15-15. Ottelun ratkaisijaksi viime palloissa nousi Plokin Conaway joka löi 2 viimeistä palloa nelospaikalta kenttään ja erän Plokille 17-15.

Kotijoukkueen päävalmentaja Jukka Lehtonen huokaili tyytyväisenä pelin jälkeen.

- Hemmetin ylpeä olen joukkueesta, voitto ei jäänyt kuin yhden oman pisteen päähän viidennessä erässä. Kauden parasta peliä ehdottomasti. Ainut harmin aihe on, että runkosarja loppuu liian pian. Erityismaininnan pelistä ansaitsee Janica Helenius, joka tuli pitkästä aikaa kentälle, Lehtonen summasi tiukkaa peli-iltaa.