Putket jatkuivat Turussa - seutukunnan herruus pysyi Loimulla

01.12.2021

Raision Loimu otti kauden toisenkin Turun alueen derbyn voittonsa TUTO Volleysta ja kasvatti samalla perättäisten voittojensa putken viiteen. TUTO Volleylle tappio oli puolestaan viides perättäinen

Keskiviikkona Kupittaan palloiluhallissa nähtiin viihdyttävä ja yleisöystävällinen kamppailu Turun alueen lentopalloherruudesta, kun kiistakumppanit TUTO Volley ja Raision Loimu iskivät yhteen. Turkulaisryhmä aloitti ottelun energisesti ja vei ensimmäisen erän nimiinsä. Toisessa erässä nähtiin hurja ja pitkä kamppailu erävoitosta, joka kääntyi lopulta raisiolaisille. Pitkän erätauon jälkeen pelin hallinta kääntyi Loimulle ja TUTO Volley jäi taistelevaksi takaa-ajajaksi vieraiden marssiessa lopulta viidenteen peräkkäiseen voittoonsa erin 1-3 (25-21, 28-30, 19-25, 21-25)

TUTO Volleyn päävalmentajan tehtäviä derbyssä hoitanut Juha Lönnqvist oli tappiosta huolimatta mielissään joukkueen
parantuneesta ilmeestä.

- Tämän pelin lähtökohtana oli kaivaa esiin jokaiselle yksilölle ja sitä kautta joukkueelle tarvittava taisteluilme. Ensimmäinen erä meni ihan hienosti. Toisessa erässä johdimme jo 23-20, mutta siinä nähtiin se kylmä fakta tässä sarjassa, että peli pitää katkaista kun paikka tulee. Kolmanteen erään oli tarkoitus ottaa hyvät asiat mukaan, mutta siinä tuli vastustajalle pitkä kaula ja sitä kautta vapaus pelata rohkeammin. Vastaavasti kiriminen vaatii paljon enemmän töitä. Sama tapahtui neljännessä erässä. Tämän pelin jälkeen pelaajat voivat kuitenkin rauhallisina laittaa pään tyynyyn. Jokainen antoi varmasti kaikkensa, mutta se ei tässä vaiheessa lämmitä, kun tuli käkättimeen ja nolla pistettä sarjataulukkoon, Lönnqvist tuumaili pelin päätyttyä.

Loimun päävalmentaja Aitor Barreros oli tyytyväinen kolmesta pisteestä ja taistelusta.

- Pitkien pallorallien voittaminen tuo aina itseluottamusta joukkueelle. Harjoittelimme viikolla paljon torjuntapelaamista, jotta saamme hyökkäyksiä itsellemme. Ensimmäisessä erässä saimme torjuntakosketuksia, mutta emme puolustaneet juuri lainkaan. Toisessa erässä aloimme parantaa ja kahdessa viimeisessä puolustimme paljon ja voitimme lähes kaikki jatkopallot. Vielä on liian aikaista ajatella liian pitkälle, kaikkea voi tapahtua, totesi Loimu-luotsi joukkueen hyvästä vireestä.

Jo heti pelin avauserässä oli aistittavissa se, ettei kyseessä ole vain tavallinen runkosarjaottelu. Molemmat joukkueet taistelivat osaltaan vimmatusti jokaisen pisteen eteen. TUTO Volley ja Loimu etenivät läpi ensimmäisen erän tasatahtia. TUTO Volley oli onnistunut kaivamaan pelin starttiin ärhäkän peli-ilmeen, joka tuotti myös tulosta. Isäntäjoukkueelta tulitusta johtivat laidoilta palloa kenttään voimalla onnistuneesti sivaltaneet Eemeli Kouki, Tuomas Siirilä ja Tino Vuori. Loimun puolelta hyökkäysten kärkinimenä loisti Kristaps Smits hakkuri Ali Fazlin jäädessä tavallista pienemmälle vastuulle. Peli tarjoili heti alusta lähtien pitkiä taistelupalloja, jotka tuntuivat sytyttävän niin pelaajat kuin Kupittaalle saapuneet katsojatkin. Erässä nähtiin myös virheitä tasaisesti molemmin puolin verkkoa. TUTO Volley sai repäistyä pienen eron raisiolaisiin Koukin syöttövuorolla. Joukkue pystyi pitämään johdon yllä erän loppuun saakka. Ratkaisupalloissa esiin astuivat myös isäntien keskitorjujat Tatu Vuorenmaa ja Karri Kutinlahti.

Toinenkin periodi eteni tasaisissa merkeissä, kun kumpikin joukkue takoi vuorotellen pisteputkia. TUTO Volleylla ratkaisut keskittyivät laitatrion harteille, kun Loimulta hyökkäysvastuu alkoi kasautua Fazlille. Erän puolessavälissä nähtiinkin todellinen kaksintaistelu iranilaishakkurin ja Eemeli Koukin välillä, kun he lähes yksinomaan pyssyttivät palloa lattiaan. 20:n pisteen kohdalla TUTO Volley pääsi pienelle karkumatkalle turkulaiset johtivat parhaimmillaan jo 23-20 ja näyttivät menevän erävoittoon. Loimu kuroi eron kuitenkin kiinni Mauri Kurpan pitkällä syöttövuorolla, jossa hyökkäysten päätöksestä vastasivat yleispelaajat Smits ja Sebastian Pozo Hernandez. Ratkaisua haettiin lopulta henkeäsalpaavista jatkopalloista, joissa nähtiin raivoisaa taistelua, eikä eroa naapuriseurojen välillä tuntunut löytyvän millään. lopulta Loimu käänsi maratonerän itselleen Smitsin ässällä.

Loimu tuntui saavan taisteluerän voitosta hengen päälle, kun se karkasi heti alkumetreillä muutaman pisteen johtoon. TUTO Volleylta joukkuetta kannatteli alkuhetkillä tehokkaasti pisteitä takonut Vuorenmaa. Raisiolaisvierailta hyökkäystä johtivat laidoilta pelivälinettä takoneet Fazli ja Smits. Paikallispelille tyypillinen kova taistelu jatkui myös kolmannessa erässä, jossa pitkät pallorallit päättyivät toistuvasti Loimun hyväksi, eikä tunteenpurkauksilta tai korteiltakaan säästytty. TUTO Volley haki peliin piristystä vaihdoilla, jotka tuottivat aluksi pisteitä Einari Koiviston hyökkäyksillä. Isäntien kiri kuitenkin sortui lopulta virheisiin ja Loimu kuittasi toisen kiinnityksen.

Neljänteen erään vierailijat saivat jälleen vahvan startin ja muutaman pisteen selvän kaulan heti kättelyssä. Loimun kärkinimiä olivat edelleen Fazli, Smits ja Pozo Hernandez. TUTO Volley yritti kovasti moukaroida palloa raisiolaisten kenttään, mutta Loimun puolustus nosti palloja peliin kerta toisensa jälkeen. Erän puolivälissä kotijoukkue sai kuitenkin koneestaan vielä pienen kirivaihteen päälle Koukin pitkällä syöttövuorolla ja nousi parhaimmillaan jo pisteen päähän, kun hyökkäyksiä päättivät laidoilta muun muassa Antti Karttunen ja Vuori. Kiri ei kuitenkaan kantanut loppuun saakka, vaan Loimu piti otteensa osin myös isäntien virheiden avittamana ja vei erän sekä samalla koko ottelun.

TUTO Volleyn parhaana palkittu Eemeli Kouki harmitteli sitä, ettei hyvä taistelu tuonut tulosta.

- Tänään joukkueen taistelu oli yleisesti tosi hyvää. Toinen erä oli harmittava, kun se oli jo meillä hyppysissä. Näitä on sattunut tällä kaudella muutamia, mutta ei sille mitään voi. Kahdessa viimeisessä erässä päästettiin Loimu vähän liikaa karkuun ja sitä on vaikeaa saada kiinni, kun vastustaja voi pelata rohkeammin. Siitä syystä pari viimeistä erää menivät taistelusta huolimatta kaverille, Kouki sanaili.

Loimun Sebastian Pozo Hernandez piti toista erää ottelun käännekohtana.

- Toisen erän voitosta saimme energiaa rohkeampaan tekemiseen ja emme tehneet sen jälkeen enää niin paljoa virheitä. Se oli tärkeä erä, jos olisimme hävinneet sen niin olisimme voineet hävitä koko pelin, totesi Pozo Hernandez.

TUTO Volley - Loimu 1-3

25-21, 28-30, 19-25, 21-25
Koti:Kouki 16/+13,Vuori 14/+8,Kutinlahti 10/+2
Vieras:Fazli 24/+17,Smits 21/+12,Mäki 10/+7
Ässät 6-8, syöttövirheet 20-12, torjunnat 6-4, hyökkäys% 46-52, vastaanotto% 41-32