Seuraa meitä somessa:

Raision Loimu haki Akaasta kaksi sarjapistettä

17.01.2019

Etukäteen pohdittiin, kuinka vieraanvarainen Akaa-Volley on Raision Loimun tullessa Pirkanmaalle kyläilemään. Akaalaiset veivät yhteenlasketut pisteet 107-10. Mutta vieraanvaraisena antoivat kuitenkin kaksi sarjapistettä raisiolasbussiin ja pistivät vain yhden omaan pussiinsa. Ottelun lopputulos oli 2-3 (23-25,25-23,25-14,21-25,13-15)

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun rampana. Akaa-Volleyn rosterista puuttui viime peleissä loistanut libero Voitto Köykkä, jota ei kuumeisena haluttu laittaa kentälle. Loimu puolestaan pelasi ilman Tuomas Koppasta, Verneri Vetriötä ja Ville Sihvosta.
Ottelun kaksi ensimmäistä erää mentiin hyvin tasaisesti. Loimulla oli pitkälle erätauolle mentäessä kahdeksan ässäsyöttöä kotijoukkueen neljää vastaan. Akaa-Volley puolestaan otti torjuntapisteitä enemmän kuin vieraansa. Muutoin tilastot olivat lähes yhteneväiset.

Kolmannessa erässä Akaa-Volley meni menojaan sekä tehokkaamman hyökkäys- että torjuntapelin siivittämänä. Torjuntapisteitä tuli peräti seitsemän.

Neljäs erä oli taas tasaisempi. Mutta Loimun onnistui syöttää Akaan vastaanotto kauden pohjanoteeraukseen 26 % (16%). Kuusi ässää Akaan nollaa vastaan. Edes kotijoukkueen parempi torjuntapeli ei kantanut voittoon saakka
Ratkaisevassa viidennessä erässä joukkueet onnistuivat kumpikin vuorollaan. Akaan tämän kauden kaavaa noudattaen Loimu oli kuitenkin lopussa kotijoukkuetta terävämpi.

Loimun Pablo Guzman kiitteli joukkueensa ottelun aikana kohentunutta taisteluilmettä.

- Viides erä oli meiltä paras tänään. Kun otteet kohenevat pelin aikana, ei voi olla kuin tyytyväinen. Kiitoksia myös kannustavalle yleisölle. Salin tunnelma oli hyvä.

Akaan Ville Heiskanen ei pelin jälkeen paljoa selitellyt.

- Olimme tilastojenkin mukaan kaveria edellä kaikessa muussa paitsi syötöissä. Etenkin Viktor Lindberg rankaisi meitä jatkuvasti syötöillään.

Loimun valmentaja Christophe Achten oli pahoillaan joukkueensa romahtamisesta kolmannessa erässä. Toisaalta hän oli tyytyväinen siitä, että erän ratkettua jo varhain hänellä oli mahdollisuus peluuttaa nuoria Oskari Keskistä, Tomi Saarista ja Väinö Rahkoa.

- Pojat oppivat parhaiten tällaisissa kovissa peleissä. Siksi Keskinen ja Saarinen aloittivat myös neljännen erän. Eniten tässä ottelussa hämmästytti meidän onnistunut syöttöpeli. Joukkue takoi 17 ässää. Lindberg syötti täällä viimeksikin hyvin ja nyt 8 ässää. Guzman säesti viidellä ässällä. Siinä voiton avain.

Akaa-Volleyn valmentaja otti osan tappiosta omaan piikkiinsä.

- Meillä on kaksi tasavahvaa liberoa. Nyt Voitto Köykkä oli kotona sairaana ja Sakari Liehu taas pelasi toipilaana. Minun olisi pitänyt ottaa Sakari välillä huilaamaan ja peluuttaa Miikka Lemolaa tai Teemu Kuuselaa liberon tontilla. Mutta ei ottelu siihen ratkennut. Loimu oli tänään aivan raivona syöttöviivalla. Jäimme niissä pahasti alakynteen.

Ottelun parhaat pelaajat:
Akaa-Volley Ville Heiskanen (20/+15)
Raision Loimu Pablo Guzman (16/+12)

Akaa-Volley - Raision Loimu 2-3
23-25, 25-23, 25-14, 21-25, 13-15
Akaa: Mikkonen 21/+17, Heiskanen 20/+15, Hepburn 12/+8
Loimu: lindberg 20/+12, Guzman 16/+12, Helenius 14/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Guzman Loimu
2 Lindberg Loimu
1 Heiskanen Akaa

PRO Libero
Liehu, Akaa

Ottelutilasto

  Takaisin