Seuraa meitä somessa:

Rakic ja Koga Mestaruuliigan marraskuun pelaajat

01.12.2015

LP Viestin Dubravka Rakic ja Kokkolan Tiikereiden Taichiro Koga on valittu marraskuun pelaajiksi lentopallon Mestaruusliigassa.

Kuukauden pelaajien joukkueiden marraskuu oli mitä mainioin: Kogan Tiikerit voittivat kaikki neljä liigaotteluaan häviten vain erän. Rakicin LP Viesti puolestaan voitti seitsemän kahdeksasta pelistä keräten 21 sarjapistettä varmistellen naisten liigan ykköspaikkaansa.

Katso kuukauden pelaajien videot
Taichiro Koga - Kokkolan Tiikerit
Dubravka Rakic - LP Viesti

Naisten Mestaruusliigan ässä- sekä torjuntatilastoa johtava 29-vuotias serbialainen keskitorjuja teki marraskuun kahdeksaan peliin 98 pistettä ja tehotilastoon upeat +73 pistettä. Torjuntoja kertyi 29 ja ässäsyöttöjä 17. Hyökkäystehot olivat komeasti yli 50 %. Rakicin ja LP Viestin kuukautta kirkasti myös jatkopaikka CEV Cupissa. Rakic pelaa Mestaruusliigassa ja saloalaisjoukkueessa viidettä kauttaan metsästäen myös viidettä Suomen mestaruuttaan. Kuukauden pelaajaksi Rakic valittiin nyt kolmannen kerran (aiemmin 11/2011 ja 2/2013).

Ensimmäistä kauttaan Suomessa pelaava japanilainen libero Taichiro Koga sen sijaan johti upeasti Tiikereiden takakenttää niin vastaanotto- kuin puolustuspelissäkin.Yhdessä passari Steven Kehoen kanssa he loivat oivan pohjan kokkolalaisten liigamenestykselle sekä myös jatkopaikalle CEV Cupissa.

Paljon vaihtuvuutta naisten tähdistössä - Heikkiniemi kaikkien aikojen nuorin valinta

Naisten marraskuun tähdistöön valittiin kauden ensimmäisen kuukauden lokakuun tähdistöstä vain yksi sama pelaaja, Rakic. Marraskuun tähdistöön valittiin kolme pelaajaa LP Viestistä, kaksi LP Kangasalasta ja yhdet HPK:sta sekä LP-Vampulasta.

Uransa ensimmäisen kuukauden tähdistöön valinnan saivat kohdalleen LP Kangasalan hakkuri-yleispelaaja -kaksikko Shelby Dalton - Alison Mayfield, LP-Vampulan passari Taylor Bruns sekä kaikkien aikojen nuorin tähdistövalinta, Lp Viestin 16-vuotias yleispelaaja Ronja Heikkiniemi.

Sen sijaan LP Viestin kaksikko Roosa Koskelo - Dubravka Rakic ovat jo enemmän kuin tuttuja nimiä kuukauden valioiden joukossa. Koskelolle liberopaikka oli jo uran 11. ja Rakicille paikka tähdistössä peräti 14.

Neljä ensikertalaista miesten kuukauden tähdistöön

Miesten tähdistössä paikkansa lokakuulta pitivät Koga ja LEKA Volleyn Kris Johnson. Liigakärki Tiikereistä marraskuun tähdistöön mahtui kolme pelaajaa. Lisäksi edustajansa tähdistöön saivat LEKA Volley, Liiga-Riento, Isku ja VaLePa.

Tähdistön passariksi valittiin Tiikereiden Steven Kehoe, jolle valinta oli uran neljäs. Toisen kerran urallaan tähdistövalinta kohdistui puolestaan Tiikereiden yleispelaajaan Romans Saussiin ja LEKA Volleyn Johnsoniin.

Ensimmäisen kerran Mestaruusliigan kuukauden tähdistöön valittiin Liiga-Riennon hakkuri Michael Chemos, Iskun yleispelaaja Sakari Mäkinen, VaLePan keskitorjuja Andryi Levchenko ja Tiikerit-libero Koga.

Miesten marraskuun tähdistö:
Passari: Steven Kehoe, Tiikerit (4 valinta kuukauden tähdistöön)
Hakkuri: Michael Chemos, Liiga-Riento (1)
Yleispelaaja: Romans Sauss, Tiikerit (2)
Yleispelaaja: Sakari Mäkinen, Isku (1)
Keskitorjuja: Andryi Levchenko, VaLePa (1)
Keskitorjuja: Kris Johnson, LEKA (2)
Libero: Taichiro Koga, Tiikerit (1)

Naisten marraskuun tähdistö:
Passari: Taylor Bruns, LP-Vampula (1)
Hakkuri: Shelby Dalton, LP Kangasala (1)
Yleispelaaja: Alison Mayfield, LP Kangasala (1)
Yleispelaaja: Ronja Heikkiniemi, LP Viesti (1)
Keskitorjuja: Dubravka Rakic, LP Viesti (14)
Keskitorjuja: Karoliina Friberg, HPK (2)
Libero: Roosa Koskelo, LP Viesti (11)

  Takaisin