Seuraa meitä somessa:

Rantaperkiön Isku säilytti liigapaikkansa

11.04.2018

Rantaperkiön Isku voitti miesten Mestaruusliigan karsintojen neljännessä ottelussa keskiviikkona 1-sarjan mestarin Karelian Hurmoksen 3-1 ja uusi näin sarjapaikkansa voitoin 3-1.

Näin Iskun kaudesta 1980-81 alkanut liigataival saa jatkoa myös ensi kaudella. Isku on ollut liigassa toiseksi pisimpään Raision Loimun (1977 lähtien) jälkeen.

Ykkössarjan mestari Karelian Hurmos oli kauden aikana lähes voittamaton, eikä se hävinnyt ykkössarjassa kuin yhden ottelun.

Ilari Toimela, Isku:

- Ensimmäisessä pelissä oli ehkä vähän jännitystä ja virheitä tuli, mutta saimme niitä karsittua sen jälkeen. Tämä oli hieno ottelusarja meidän joukkueelta, varsinkin viimeisimmät pelit. Kauden huonoin hetki olivat runkosarjan viimeiset pelit, joissa olisi pitänyt raapia tärkeitä pisteitä. Niistä jäi karvas maku suuhun. Kauden paras hetki on tämä.

Minut nähdään jatkossa yleispelaajana, siihen tontille tähdätään. Kun joukkue on tarvinnut keskipelaajaa, niin totta kai siinä tontilla sitten autetaan.

Ville Louhela, Hurmos:

- Ottelusarjan ratkaisu oli syöttö- vastaanottopeli, vanha klassinen klisee, mutta niin paljon se ratkaisee peliä. Me hävisimme vastaanotossa Iskulle melkein kahdellakymmenellä pinnalla. Meidän hyökkäyspelimme kyllä riittäisi, jos saisimme vastaanottoa paremmaksi. Iskulla oli hyvä vastaanotto, siitä oli vaikea löytää heikkouksia.

- Ykkössarjassa on pari hyvää porukkaa, mutta muuten sarja on heikkotasoisempi. Finaaleissa saimme kyllä ihan hyviä pelejä alle, ja voittamisen kulttuuria pystyimme myös tuomaan ykkössarjapeleistä. Se näkyi siinä, että pystyimme tiukoissa tilanteissa vielä nousemaan peliin.

Oskar Muurinen, Isku:

- Haluan kiittää Karelian Hurmosta hyvästä ottelusarjasta. He pelasivat ajoittain hyvää lentopalloa ja me tiesimme, että vastaan tulee ehkä liiankin hyvätasoinen joukkue ykkössarjaan, jolla on voittamisen kulttuuria.

- Kiitos pelaajille, jotka pelasivat hyvin siitä huolimatta, että hävisimme ensimmäisen pelin ja olimme toisessa erässä aika syvässä kuopassa kahden erän jälkeen. Tänään oli vahvasti sellainen olo, että ottelusarja laitetaan katki ja poikki. Ilari Toimela oli tämän sarjan pelaaja. Hän oli omalla tekemisellään tärkeä pelaaja meille, kun Tomi Mutka loukkasi nilkkansa ja oli poissa karsintapeleistä. Vaikka Ilari jännitti ensimmäisessä pelissä ja vastaanotto hapuili, hän kokosi itsensä.

- Kiitos Lempäälän Kisalle farmiyhteistyöstä koko kauden aikana ja siitä, että saimme Sten Kruudan mukaan karsintaotteluihin. Kiitos yhteistyöstä myös Urheiluakatemialle ja kaikille yhteistyökumppaneille. Iso kiitos myös yleisölle, tänään tuli sellainen olo, että meidän puolella on väkeä. Moni oli löytänyt tänään hallille ja oli meidän tukena.

- Kaudesta kokonaisuudessaan oli optimistisemmat odotukset. Voitot olisivat olleet otettavissa, mutta ne olisi pitänyt myös ottaa. Tämän kauden kasvutarina oli tällainen, pelaajat kasvoivat ja saatiin sarjapaikka säilytettyä. Vaikka karsintaottelut ovat valmentajan sydämelle kovia, varsinkin nuoria pelaajia nämäkin pelit kasvattavat. Seuraavaksi aloitamme taustaorganisaation kanssa keskustelut siitä, mikä on meidän ensi kauden tavoitteemme ja teemme seuraavat pari viikkoa taustalla töitä ennen kuin pääsemme kesälomille.

Aigars Birtzulis, Hurmos:

- Isku on pelannut pitkään Mestaruusliigassa ja on kova joukkue. He ovat myös pelanneet koko kauden kovia pelejä, kun taas me emme ole päässeet pelaamaan montaa kovaa peliä. Meillä oli yksi tilaisuus voittaa ottelusarja, kun johdimme toista peliä 2-0, mutta sitten menetimme itseluottamuksen ja se ratkaisi tämän ottelusarjan. Isku puolusti ja torjui hyvin, meillä ei ollut riittävän hyvä vastaanotto. Isku voi juhlia liigapaikkaa ja me voimme juhlia hyvää taisteluamme karsintasarjassa. Onnittelut Iskulle.

Parhaat pelaajat: Matti Hietanen, Isku ja Ville Louhela, Hurmos

Hyökkäys: 53% vs. 41 % (Isku-Hurmos)
Vastaanotto: 58% vs. 44%
Torjunnat: 15 vs. 9
Ässät: 5 vs. 4

Rantaperkiön Isku - Karelian Hurmos 3-1
25-20, 21-25, 25-14, 25-17
Isku: Mäntylä 20/+17, Hietanen 17/+8, Toimela 15/+9
Hurmos: Louhela 19/+8, Petrusevics 16/+8, Savimäki 7/0

Ottelutilasto

Kuvat: Pertti Flinck / Isku

  Takaisin