Seuraa meitä somessa:

Rumpuset palaavat yhteen kasvattajaseuraansa

19.06.2014


Tomi ja Ossi Rumpunen, jälleen yhdessä. (Kuva: Tuomas Pelto)

Monet kerrat lentopallon Mestaruusliigassa vastakkain pelanneet Rumpusen veljekset Ossi ja Tomi pukevat ensi kaudella samanvärisen pelipaidan päälleen ensimmäisen kerran sitten kauden 2007-2008.

elipaidan väri on tietysti oranssi-musta, eli Loimun viime kauden kapteeni Ossi Rumpunen jatkaa joukkueessa ja Kokkolan Tiikereissä kapteenina sekä kulta- että hopeakaudella toiminut Tomi Rumpunen palaa kasvattajaseuraansa. Rumpusten sopimukset ovat kaksivuotiset, mutta niissä on ulkomaanpykälät ensi keväälle.

Molemmat Rumpuset ovat rooliltaan yleispelaajia, joten veljekset tulevat muodostamaan Loimun yleispelaajaosaston selkärangan. Veljespari muodostaa Loimun selkärangan myös muussa mielessä, sillä molemmat ovat esimerkillisiä joukkuepelaajia ja luontaisia johtajia, mistä osoituksena valinnat kapteenin vastuullisiin tehtäviin aiempina kausina. Rumpusten sopimuksilla on iso merkitys koko seuralle, sillä molemmat ovat olleet sekä kannattajien että seuran omien junioreiden keskuudessa suuressa suosiossa.

Kuusi vuotta sitten Raisiosta muihin maisemiin lähtenyt isoveli-Tomi (27 v, 194 cm) on sittemmin pelannut niin Salossa, Loimaalla, Saksassa kuin Kokkolassakin. Menestystäkin on tullut, sillä palkintokaappiin on tullut kotimaan mitalien lisäksi nousu Saksan II Bundesliigasta maan pääsarjaan. Kirkkain kruunu Rumpusen uralla on ollut kevät 2013, jolloin hän sai kapteenina nostaa mestaruuskannun ilmaan ennennäkemättömässä lentopallohuumassa eläneessä Kokkolassa.

- Paluu oranssimustiin tuntuu erityisen hyvältä, vaikka sain olla kahden viime vuoden aikana mukana Kokkolan lentopallohuumassa ja siellä jatkaminen oli varteenotettava vaihtoehto. Päätös ei ollut helppo, mutta mahdollisuus pelata yhdessä Ossin kanssa kotiseurassa käänsi vaa'an Loimun puoleen ja seuraavana tavoitteena onkin menestys Raisiossa, kommentoi vielä toistaiseksi Kokkolassa asustava vanhempi Rumpunen.

Molemmilla veljeksillä on kovia tavoitteita tulevaisuutensa suhteen, joten Loimun saamalla Euro Cup -paikalla oli oma merkityksensä lopullisessa päätöksessä, kuten myös sillä että Loimun villi kortti -hakemus toi lopulta paikan maanosan toiseksi kovimpaan seurajoukkuesarjaan.

- Tuomen Henrin kanssa juteltuani vakuutuin menestysmahdollisuuksista ja osallistuminen CEV Cupiin tuo kauteen vielä oman lisämausteensa. Vanhoilta pelikavereilta sain positiivista palautetta Henrin valmennustyylistä, joka osaltaan myös vaikutti päätökseen. Joukkue tulee olemaan erittäin kilpailukykyinen, joten voittoja on lupa odottaa.

Pikkuveli-Ossi (25 v, 187 cm) sen sijaan aloittaa nuoresta iästään huolimatta jo kahdeksannen kautensa oranssi-mustassa Loimun edustusjoukkueen asussa. Loistavan viime kauden ja kevään pelannut Ossi katseli myös ulkomaan vaihtoehtoja ensi kaudelle ja niitäkin oli, mutta lopulta jatko kasvattajaseurassa ja pelaaminen yhdessä isoveljen kanssa veti pidemmän korren.

Edellisen kerran veljesparin pelatessa yhdessä Ossi oli vielä Loimun pääsarjajoukkueen juniorikaartia, joten kentällä veljeksiä ei paljon samaan aikaan nähty. Niinpä he pääsevätkin nyt oikeastaan ensimmäistä kertaa sitten kevään 2004 ja B-junioreiden SM-finaalien tosissaan pelaamaan keskenään ja hakemaan menestystä yhdessä. B-pojissa tuloksena oli Suomen mestaruus ja mitalinkiiltoa näyttää olevan tälläkin kertaa Rumpusten silmäkulmissa.

  Takaisin